Eerst uitzoeken wat de oorzaak is, dan pas behandelen...

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

Veel mensen vinden hun bovenlip te smal en denken dat ze dit met fillers kunnen verhelpen. In zekere zin is dit ook zo. Toch moet je eerst weten waarom jouw bovenlip zo smal is. Wat is er met de anatomie aan de hand? Luister wat cosmetisch arts Frodo Gaymans hierover vertelt….

In deze korte video legt Frodo bondig uit wat de anatomische oorzaken van jouw smallere bovenlip zijn. Je genen spelen hierin een rol. Het kan je kaak zijn, de stand van je tanden, hoe je je spieren gebruikt en hoeveel vet er van nature in je lippen zit.

Eerst structuur opbouwen, dan de contour, en dan pas de refinements

Frodo is ervan overtuigd dat je eerst de basis moet aanpakken. Hij kijkt dus naar de anatomie als eerste. Daarnaast zal hij nooit zomaar de lippen vullen. Eerst moet er aan structuuropbouw gedaan worden, daarna aan contouropbouw en dan pas een stukje refinement. Zo krijg je een meest duurzaam resultaat met een meest natuurlijk effect.

Na vijf jaar een gezwollen mondgebied

Frodo: ‘Je moet echt zorgvuldig te werk gaan. Fillers blijven een aantal jaren in de huid zitten. Vrouwen die telkens een milliliter in de lip erbij krijgen, ontwikkelen na verloop van jaren een vertekende mondregio.

‘De bovenlip wordt steeds dikker en vooral het gebied eromheen ook, alsof het hele gebied tussen de lippen en neus gezwollen is. Je hebt dan eigenlijk minder lip, maar vooral een opgezwollen lipregio.’

Bekijk ook dit videointerview waarin Frodo uitgebreid vertelt over liptrends en zijn mooiste technieken:

Bekijk deze video waarin BeautyJournaal’s Monique injectables krijgt om volume te creëren, bij Frodo Gaymans:

Heb jij een vraag voor Frodo Gaymans? Stel hem via ons contactformulier. BeautyJournaal zorgt ervoor dat je persoonlijk antwoord krijgt van de arts.

Lees ook