Onder echo-geleiding kan een filler heel nauwkeurig verwijderd worden

01:36 - 00:57
luistertijd 01:36 - leestijd 00:57

Een lezeres vroeg ons onlangs of het mogelijk is om hyaluronzuur fillers die zij in haar lip heeft onder echo-geleiding op te lossen. Dit is een interessante vraag. Echo wordt steeds vaker gebruikt om nauwkeuriger te kunnen werken, zeker als er bultjes zijn ontstaan na een filler plaatsing.

frodo gaymans

Cosmetisch arts Frodo Gaymans licht toe:

‘Soms kan het voorkomen dat het effect van het inspuiten van hyaluronzuur niet het beoogde is. Bij Kliniek dokter Frodo kunnen wij inderdaad hyaluronzuur fillers oplossen door middel van hyaluronidase.

Dit is een lichaamseigen enzym die de hyaluronzuur uiteen laat valen in water en suiker, waardoor het door het lichaam opgenomen kan worden. Hiervan zie je direct resultaat, maar hyaluronidase werkt nog even door, dus het eindresultaat ziet u na zo’n 3 dagen.

‘De behandeling kunnen wij echo-geleid uitvoeren, dit geeft soms beter zicht op de precieze locatie en verspreiding van de hyaluronzuurfiller. Belangrijk voor ons is om te weten waar in het gelaat, hoeveel volume, en in welke kliniek de filler geplaatst is.

Bij bepaalde complexe complicaties met fillers verwijzen wij echter door naar de complicatiepoli cosmetische behandelingen in het Erasmus MC.

Groet,

Frodo Gaymans

Bekijk hier de video van Monique die haar contouren liet verbeteren bij dokter Frodo:

Lees ook