Tja, dan ben je 58 jaar en heb je voor het eerst het gevoel dat je fillers wilt. Voor een lichte lift, en met name om de zichtbaar wordende marionetlijntjes tussen mijn mondhoekjes en kaak aan te pakken. Aan wie anders kon ik dit toevertrouwen, dan de arts waarmee ik al zoveel jaren samenwerk: Frodo […]

05:34 - 03:20
luistertijd 05:34 - leestijd 03:20

Tja, dan ben je 58 jaar en heb je voor het eerst het gevoel dat je fillers wilt. Voor een lichte lift, en met name om de zichtbaar wordende marionetlijntjes tussen mijn mondhoekjes en kaak aan te pakken. Aan wie anders kon ik dit toevertrouwen, dan de arts waarmee ik al zoveel jaren samenwerk: Frodo Gaymans.


Ik ken Frodo’s visie door en door, nu maakte ik kennis met zijn technie

Ik heb hem de afgelopen jaren zo vaak geïnterviewd, ik ken zijn visie heel goed. Vooral zijn methode dat je eerst het fundament moet aanpakken voordat je de zichtbare probleempjes gaat aanpakken. En ook zijn visie over de impact van je kin in je gezicht.

Dat kinnetje van mij begon een eigen leven te leiden;-)

Nou, die kin heb ik! Kenmerkend met het kuiltje erin, twee kleine billetjes;-) Het is schattig als je jong bent, maar naarmate je ouder wordt, begint dat toch wat te deuken en te trekken. Het begon me op te vallen als ik praat. Hoe ik de spiertjes in die kin samentrek. En ik begon vreemde diagonale streepjes te krijgen die de vooraankondiging zijn van heuse marionetlijntjes.

Lees hier alles over marionetlijntjes – de oorzaken en aanpak

Videoconsult, ik werd er hebberig van!

Frodo had me tijdens een video consult in Corona-tijd al eens mooi laten zien, welk plan van aanpak voor mijn kleine tekenen passend zou zijn. Zo’n consult is hebberigmakend. Ik had dat nooit verwacht. Het is zoiets als een prachtige modewinkel binnengaan en een schitterende jas zien. Je gaat naar huis, maar je raakt dat gevoel van opwinding niet kwijt: je wilt ‘ em hebben!

Bekijk hier mijn videoconsult nog eens met Frodo, van twee jaar geleden.

Dat had ik ook met mijn grote stap naar mijn eerste echte, serieuze, weloverwogen filterbehandeling. Een jaar later was ik eraan toe.

Tijd voor contour en daarmee een lift

Frodo legde me wederom in een uitgebreid consult uit wat hij zou gaan doen. Ik zat vooral te knikken en was razendbenieuwd. Even samengevat: hij wilde mijn gezicht wat meer contour teruggeven, omdat dat dat langzaam minder werd.

Daartoe zou hij in de haargrens wat volume neerleggen in de huid, aan de zijkant van mijn jukbeenderen en in de horizontale plooi van mijn kin. Eveneens in de hoek van mijn kaken.

Wellicht heb je op dit moment de film al bekeken, maar indien nog niet: het deed pijn! Oh my god, ha! Nooit geweten dat het mij echt pijn zou doen!
Ik zie altijd vrouwen (en soms een man) met een totaal gevoel van welbehagen in behandelstoelen liggen. Ze geven geen krimp! Helaas, ik heb heel wat vertrokken gezichtjes vertoond.Natuurlijk is er verdovingsvloeistof, maar Frodo gebruikte voor het contouren het lobbige hyaluronzuur Volux (van Juvederm) en dat wordt met een dikkere naald ingebracht!

Phew, dat deed pijn!

Ik was na afloop van de behandeling ook echt een beetje ontdaan, moest bijkomen. Ik kreeg voor de zekerheid twee pilletjes 10 mg Prednisolol mee naar huis om een vurige reactie te onderdrukken (mocht die opkomen). Interessant, ik wist niet dat dit kon.

Wakker worden met een stijve kin

De volgende ochtend had ik een hele stijve kin en kaakgebied. Het was mijn slimme truc om kauwgom te gaan kauwen en zo de boel weer los te maken.

Verwondering over het effect

In de dagen en weken erna bleef ik vol verwondering naar mijn gezicht in de spiegel kijken. Een metamorfose. Zo ervaarde ik het. Ik had ineens jukbeenderen, een definitie in het wanggebied. Mijn kin was rustig en glad. Ik zag geen marionetlijntjes meer. Als kers op de taart was ook het verslapte velletje onder mijn kin minder zichtbaar. Het was gladder getrokken en wat breder door de fillers die in de kaakranden waren neergelegd.

Lees ook hier meer over fillers voor de kaaklijn.

En toen kwam er een bultje

Jammer genoeg kreeg ik na een maand of twee aan de linkerzijde van mijn kin een bultje, een verdikking. Deze hebben we grotendeels opgelost met hyaluronidase, onder echogeleiding. Dat werkt goed. Dit kan altijd gebeuren, helaas.

Hierdoor werd mijn kin wel meteen weer iets minder vol. Ik kijk het nog even aan, wellicht dat ik in een later stadium nog wat laat bijvullen. Wellicht met een dunner hyaluronzuur. Ik was namelijk zo ontzettend blij met het effect in mijn kin! Het was precies wat ik wilde.

Ik had vooraf een test gedaan van Bsure om te kijken of ik geen genetische predispositie had om filterontsteking te krijgen en dat was niet het geval.

Vier maanden later, nog steeds happy!

Ik ben nu vier maanden verder en ik ben nog steeds blij met mijn behandeling. Bekijk vooral mijn video nog eens, daarin wordt heel goed uitgelegd hoe Frodo te werk gaat op mijn gezicht.

Lees ook