Er is een spanningveld tussen verminderde levensenergie en een vermoeid gezicht. Wat doe je?

03:18 - 01:58
luistertijd 03:18 - leestijd 01:58

Vermoeidheid in je gezicht is iets wat we liever niet willen zien bij ons zelf. We leven in een wereld waarin we graag onze meest optimale versie tonen. Maar hoe ontstaat die vermoeide uitdrukking eigenlijk? Is het echt omdat je fysiek en mentaal moe bent, of speelt de veroudering ook gewoon een rol?

Kunnen we niet gewoon wat minder gestresst gaan leven?

Cosmetisch arts Frodo Gaymans legt het in detail uit, en vertelt natuurlijk ook hoe hij die vermoeidheid kan omzetten in meer rust in het gezicht. Monique vraagt zich natuurlijk ook af of je niet gewoon een stapje terug moet doen: rustiger gaan leven, meer vanuit je ziel en minder vanuit de opgelegde druk om je heen om ‘ergens’ aan te voldoen. Mooi gesprek, luister en kijk maar.

Welke onderwerpen komen aanbod?

Allereerst willen we natuurlijk weten waar die vermoeidheid zich precies in afspeelt. Is dat in de huid zelf, of in de lagen daaronder, op spierniveau? Frodo legt heel goed wat er fysiologisch allemaal gebeurt.

De beste versie van je zelf, is dat eerlijk?

Het vervelende is natuurlijk dat het tegenwoordig wel een beetje taboe lijkt om nog tekenen van vermoeidheid in je gezicht te hebben. De wereld waarin we leven is er debet aan. Iedereen wil de beste versie van zichzelf laten zien. Maar ook op je werk heeft het effect: hoe levenskrachtiger jij eruit ziet, hoe meer anderen denken dat jij heel goed bent in je werk, ofwel je werk goed aankan. Energie is natuurlijk het toverwoord.

Lees hier meer over de visie van dokter Frodo.

De kwestie levenskracht, waar haal je die vandaan?

Dat is een valkuil. Want energie is iets dat je uitstraalt. Energie komt van binnenuit. Omdat je fit bent, maar ook omdat je goed in je hoofd ‘zit’. Je staat in je kracht. Is de rol van de filler dan wel optimaal, of toch een quick fix? Frodo heeft er een zinvol antwoord op.

De behandeling van het mannengezicht

En hoe zit het met de aanpak van vermoeidheid in het mannengezicht? Is dat wezenlijk anders dan bij vrouwen?

Zuur kijken als je ouder wordt

Ook gaan we nog even in op iets wat we niet leuk vinden als we ouder worden: we gaan zuur kijken. Dat is niet omdat we zuur zijn geworden, maar omdat het gezicht in ontspannen toestand haar spiertjes meer laat hangen, naar beneden, mee met de zwaartekracht! De oneerbiedige resting bitch face. Ook daarover kan Frodo mooi vertellen!

Kortom, bekijk de video, en laat je inspireren! Is de aanpak iets voor jou, of ben je supergelukkig met je hoe eruit ziet?

Ga naar de website van de Doktor Frodo Kliniek voor meer informatie.

Lees ook:

Lees ook