Dit seizoen is er geen look onmogelijk!

04:36 - 02:46
luistertijd 04:36 - leestijd 02:46

Een nieuwe haarkleur valt vaak samen met de wisseling van seizoenen. Nu de zon zich steeds vaker laat zien én de salons weer open zijn, is het hoog tijd om de haartrends voor deze lente/zomer onder de loep te nemen. Gaan we deze keer voor lang of kort, voor licht of donker? Wella Professionals ambassadeur Francis Schroembges geeft antwoord!

Is er een specifieke haartrend die dit seizoen domineert?

Dit seizoen is er geen look onmogelijk, maar de keuze van het kleurpalet, de vorm van de coupe en de aangebrachte accenten moeten passen als een warme zonnige zomerdeken. Het benadrukken van onze eigenheid en individualiteit staat hierbij centraal. Onze kleur en coupe zijn een omlijsting van het gezicht, waardoor gepersonaliseerd advies afgestemd op onder andere onze huidskleur, oogkleur en kwaliteit van het haar een belangrijke rol speelt in de salon.

wella haartrends

Welke kleurtrends gaan we terugzien deze lente/zomer?

Tijdens de warme maanden gaan we voor mooi gekleurd haar. Qua kleurpaletten kun je denken aan een koele bruine basis met peachy accenten, een sandy beige basis gecombineerd met lichtere honey blonde tonen, of ice blonde haar gedempt met koel beige om het subtieler en zachter te maken. De vertrouwde balayages blijven, maar nieuw is de mooi smokey trend. Hierbij wordt het haar ingezet als een smokey eye, van licht naar donker. Dit geeft een speciaal en vooral rijk gekleurd effect.

wella smokey look

Tijdelijke kleuringenwella koleston

Het Wella Professionals Koleston ME+ kleurassortiment, dat onlangs is uitgebreid met diverse nieuwe koele nuances, is perfect om te voorzien in de kleurbehoeften van dit seizoen. Daarnaast mogen ook creatieve uitspattingen niet ontbreken. Denk aan een opvallend gekleurde lok die je niet verwacht in het geheel, of denk aan prachtige pasteltinten.

Consumenten die nog niet klaar zijn voor permanente haarkleuring kunnen in de salon ook terecht voor een Wella Professionals Color Touch kleuring, bijvoorbeeld in een rosé blond nuance. Wie zelf wil experimenteren met kleur kan aan de slag met het Color Fresh Mask. Hiermee geef je blond haar eenvoudig een tijdelijke Pink, Rosé of Mint kleur, of zet je een pluk aan voor een gewaagd maar tijdelijk accent.

wella color touch

Gaan we dit seizoen voor een korte coupe of zijn lange lokken de trend?

Het haar wordt hét accessoire van onze zomerlook. En bij alles kunnen er ‘extra’ voorzetten: extra kort, extra lang, extra gelaagd, extra shaggy… niets is te gek. Bangs zien we dit seizoen soms wat langer of net iets te kort, met veel lagen in de overige lengte. Nu de salons weer open zijn is dit overigens hét moment om te experimenteren met de lengte. Consumenten die eerst een korte coupe droegen kiezen nu voor iets langer haar, en ook anderzijds vinden er grote veranderingen plaats. Hierbij wordt het advies van de kapper, juist vanwege het gemis tijdens de lockdown, zeer gewaardeerd.

haar knippen

Hoe verzorgen we ons haar in de zomer?wella invigo sun

We kunnen ons haar in de zomer het beste onderhouden met een beschermende spray tegen de zon, zoals de Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray. Na een stranddagje geven we ons haar, net als onze huid, wat extra aandacht.

De Invigo Sun shampoo en conditioner zijn ideaal om het haar mild te reinigen en verzorgen na blootstelling aan zand en zeezout. Kies vervolgens voor een haarmasker om het haar te hydrateren en voeg eventueel een voedend serum toe. Om te voorkomen dat onze haarkleur vervaagt in de zon zijn er speciale haarmaskers om de kleur mee op te laten leven. We willen mooi en gezond haar, waarbij we onze eigen structuur meer koesteren dan ooit.

Heb jij vragen over je haar? Stel ze aan onze haarexperts. Je krijgt altijd antwoord.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook