Spotgoedkoop, en alleen maar met bewezen werkzame stoffen!

10:55 - 06:33
luistertijd 10:55 - leestijd 06:33

The Ordinary is een Canadees cosmetica merk dat onderdeel uitmaakt van de Deciem groep. Via Engelse bloggers hoorde ik in 2016 voor het eerst van het merk. The Ordinary was een hype in Engeland, betaalbaar en hoogwaardige ingrediënten. Ik werd nieuwsgierig.

the ordinary

Het succes

Het succes en de expansiedrift om deze betaalbare producten voor iedereen beschikbaar te maken, leidde tot leveringsproblemen. In juni 2017 is Deciem een partnership met Estee Lauder aangegaan. Nadat er eind 2018 een winkel geopend is in Amsterdam met alle Deciem merken en de complete collectie van The Ordinary, vind je tegenwoordig een beperkte selectie van het merk nu ook bij ondermeer Douglas.

Profiel van The Ordinary

The Ordinary positioneert zich als efficiënt, integer en minimalistisch. Wat betekent dit? Het merk is transparant over de ingrediënten en communiceert hier helder over. Het merk biedt effectieve producten tegen een gunstige prijsstelling. Het gaat niet om vernieuwende technologieën maar om effectieve technologieën. “Klinische formuleringen met integriteit” zoals The Ordinary zelf zegt. Dat spreekt me aan: no nonsense, transparant, betaalbaar en een uitgebreide selectie producten.

the ordinary

Het aanbod

Volgens mijn laatste telling bestaat het aanbod uit 55 producten, dat is inclusief de make up producten. Dat mag niet veel lijken, maar The Ordinary is geen merk dat lijnen per huidtype aanbiedt. Binnen de 49 huidverzorgingsproducten moet je zelf een keuze maken. Het merk heeft o.a. 8 vitamine C producten, 6 retinol serums en 8 exfolianten. Nogal complex, hoe vind je hier je weg in?

Online gidsen

Om je hierbij te helpen heeft het merk op haar website een vitamine C gids en een routine gids. De vitamine C gids geeft per product aan hoe krachtig het is, welke vorm vitamine C is gebruikt, en de mate van prikkeling die je kunt verwachten. Zo is er voor ieder huidtype een geschikte C serum.

De routine gids geeft voor elk product details, hoe en wanneer je het product het beste kunt gebruiken en met welke producten je het niet kunt combineren. Omdat veel producten niet met elkaar gecombineerd kunnen worden, wordt het er niet eenvoudiger op, maar een aantal producten zijn hoog gedoseerd, dus je moet wel voorzichtig zijn. Gelukkig bieden ze ook een aantal voorbeeld routines voor verschillende problemen, zoals veroudering, hydratatie, verstopte huid, antioxidant support en een eenvoudige routine.

Mijn producttest

Ik heb een aantal producten geprobeerd, sommigen naar grote tevredenheid en anderen heb ik weggelegd.

the ordinary producten

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% 

Dit is een hoog gedoseerd vitamine  C serum. Als ervaren cosmetica gebruikster dacht ik dat mijn huid dit wel kon hebben, maar dit serum tintelde te erg en te lang. Ook voelde het korrelig. Niet fijn. Het wordt dan ook geadviseerd voor de avond. Toch kon ik er niet aan wennen en heb het ook niet opgemaakt.

Shop dit vitamine C serum hier online

 

Retinol 1% in Squalaneordinary squalane

Dit is het sterkste retinol serum dat The Ordinary heeft. Helaas kreeg ik er pukkels van, waarschijnlijk door de squalane. Het serum gaf verder geen irritatie, roodheid of vervelling. Let wel, mijn huid is niet heel gevoelig. Mocht je wel een gevoelige huid hebben, kijk dan naar een serum met granactive retinoid (Hydroxypinacolone Retinoate, HPR). HPR is een andere vorm van retinol dat minder irriteert en vergelijkbare resultaten zou moeten geven. Een concentratie van 2% HPR betekent effectief 0,2% retinol. Hier blijkt de transparantie van The Ordinary, het staat duidelijk op de verpakking.

Tip: als een product niet bevalt voor je gezicht, gebruik het ergens anders. Ik heb dit retinol serum opgebruikt op mijn bovenarmen.

Shop dit retinol serum hier online

 

Buffet + copper peptides 1%

Vanwege de koperpeptides kun je dit serum niet samen met vitamines A en C gebruiken. Het is kiezen, gebruik je koperpeptides of A en C. Koperpeptides worden vooral ingezet voor huidversteviging. Onderzoek laat positieve resultaten zien. Desondanks blijf ik vitamine A en C trouw. Mochten vitaminen A en C te sterk voor je zijn, dan is dit zeker een serum om te overwegen.

Shop dit koperpeptide serum hier online

 

Alpha Arbutin 2% + HA

Sinds het eerste gebruik, ontbreekt dit serum niet meer in mijn routine. Het is een gel-achtige formule en lijkt in het begin wat plakkerig is, maar het trekt snel in en plakt niet. Consequent gebruik van vitamine A, C, Alpha Arbutin en een exfoliant  heeft een aantal pigment vlekjes die ik zelfs met IPL niet weg kreeg, beduidend verminderd. Ik zorg dat ik dit altijd op voorraad heb.

Shop dit arbutin serum hier online

 

100% Niacinamide powder

Dit is een product voor de doe-het-zelver, dus zeker aan mij besteed. Je voegt een kwart lepeltje toe aan je serum of crème. Er wordt een micro lepeltje bijgeleverd, dus ik gok een beetje. Ik gebruik het voor gezicht, hals en decolleté. Je kunt  het niet met alle producten mengen, The Ordinary geeft een overzicht van serums en crèmes die je kunt gebruiken zoals het Hyaluronic Acid 2% + B5 serum.

niacinamide poeder

Shop hier online

 

Hyaluronic Acid 2% + B5

Dit serum heb ik aan de kant gezet, te plakkerig. Later heb ik het nogmaals geprobeerd in combinatie met het niacinamide poeder, maar ik blijf het te plakkerig vinden. Het is eenzelfde gel-achtige substantie als Alpha Arbutin, maar in tegenstelling tot AA blijft het HA serum plakkerig en trekt het niet snel in. Ik vind het niet prettig in het gebruik.

Shop dit hyaluron serum hier online

 

Niacinamide 10% + zinc 1%niacinamide serum

Ook dit is een gelachtige formule, vergelijkbaar met het HA serum. Ook dit is wat plakkerig. Ik geef de voorkeur aan het poeder of aan het Niacinamide serum van Paula’s Choice.

Shop dit niacinamide serum hier online

 

Lactic Acid 10% + HA

Ik koos voor de sterkere formule. Mijn huid kon die goed aan. Let wel, iedere huid kan anders reageren. Begin met de 5% oplossing of met mandelic acid, amandelzuur is milder dan melkzuur.

Shop dit lactic acid serum hier online

 

AHA 30% + 2% BHA peeling solution

Dit is een peeling die je afspoelt, vooral aan te raden voor ervaren peelers. De peeling heeft een fun karakter omdat het rood is. Dat rood is niet zomaar, het heeft een functie. Je ziet duidelijk waar je het aangebracht hebt en voorkomt hierdoor dubbele lagen. De kleur zorgt er ook voor dat je goed ziet of je alles verwijderd hebt. Als je een zuur niet helemaal verwijdert, blijft het doorwerken. Dat kan funest zijn voor je huid. Deze peeling geeft een prachtig resultaat, maar laat het echt niet langer dan 10 minuten zitten, de eerste keer korter! En gebruik 1-2 dagen na de peeling geen andere zuren.

ordinary peeling solution

Shop dit AHA/BHA serum hier online

 

EUK 134 0,1%

Dit is een sterk anti-oxidant. EUK134 zat in het Innovative Serum serum van Pascaud, en werd hierin gecombineerd met vitamine C. Het verbaast me daarom dat The Ordinary zegt dat je EUK134 niet kunt combineren met vitamine C. Het zal aan de formulering liggen. De formuleringen van The Ordinary zijn eenvoudig om betaalbaar te blijven. Om EUK134 werkbaar te houden in een zurige omgeving (vitamine C is een zuur), worden er eisen aan de formulering gesteld, wat het product duurder zou maken. Wat niet wegneemt dat EUK134 een zeer sterk anti-oxidant is en een goed alternatief voor vitamine C.

Shop hier online

 

ordinary serums

Conclusie

Zoek je goede producten voor een lage prijs, dan kan ik je zeker aanraden om eens bij The Ordinary te kijken.

Vanwege de prijsstelling boeten de producten soms in op huidgevoel. Ik vind niet alle producten prettig voelen, soms te plakkerig, te korrelig of te prikkelend. Omdat de prijs zo laag is, vind ik het minder erg als een product niet bevalt.

De keuze is uitgebreid en het is een puzzel om zelf een goede routine samen te stellen, maar je hoeft het niet zo complex te maken als ik doe. Ook in de winkel in Amsterdam nemen ze de tijd om je goed te helpen.

Shop The Ordinary collectie hier online

 

Lees ook:

 

Lees ook