Wat een goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo goedkoop, en zo lekker!

06:41 - 04:00
luistertijd 06:41 - leestijd 04:00

SO’BiO étic is een heerlijk en super betaalbaar organic huid- en haarverzorgingsmerk. Ik heb al eerder crèmes gereviewd en ik was aangenaam verrast over de prijs-kwaliteit verhouding. Deze review lees je hier.

Deze keer laat ik me verwennen met producten voor mijn haar, voor het baden en een ik maak kennis met een zalige handcrème.

so bio etic

Shampoo en conditioner met kokos en hyaluronzuur

Eerst de haarproducten! De SO’BiO étic Shampoo voor gehydrateerd haar met kokosolie en hyaluronzuur en de bijbehorende conditioner.

so bio eticGeen uitdrogende schuimmiddelen

Zoals het een natuurlijke shampoo betaamt zit er weinig schuimmiddel in, en al zeker geen sodium laureth sulfaat, omdat dit het haar extra uitdroogt. Je moet hier even rekening mee houden: geen schuimhoofd dus. Maar als je de goede balans tussen voldoende nat haar en de juiste hoeveelheid shampoo vindt, heb je een aardig schuimend product. Ook een tweede wasrondje zorgt voor net iets extra schuim.

De toegevoegde kokosolie en hyaluronzuur leggen een extra beschermend laagje rond het haar. Het beschermende zijdezachte gevoel dat siliconen rond het haar leggen is niet te evenaren, maar build-up van siliconen ligt altijd op de loer. Met biologische haarverzorging heb je dat totaal niet.

Schoon en zacht

Mijn haar is schoon en zacht maar niet overdadig glad en dat is prettig omdat mijn haardos heel fijn en niet zo vol meer is. Ik gebruik geen producten die mijn haar meteen laat ‘vallen’, door een verzwarend effect.

Shop de shampoo hier online

 

so bio eticHeerlijk voor fijn haar

De SO’BiO étic conditioner is daarom ook een heerlijke aanvulling. Net wat meer zachtheid, maar ook weer goed gedoseerd voor mijn fijne haar. Mijn haar voelt soepel aan en glanst. Mijn haar voelt gewoon lekker gezond aan met deze producten.

De shampoo en conditioner kosten respectievelijk 6,95 en 7,95.

Shop de conditioner hier online

 

Heerlijke douche crème met Oranjebloesem

Ook zo lekker is de SO’BiO étic douche crème met biologische arganolie, aloë vera, en geparfumeerd met natuurlijke oranjebloesem. Het is vrij van palmolie, een tegenwoordig omstreden ingrediënt omdat er veel tropisch regenwoud voor moet wijken. Je treft er ook geen sulfaten en siliconen in aan.

Plantaardig plastic?

De douche crème zit in een grappige vierkante kunststof fles die volledig uit plantaardig materiaal is gemaakt. Dit geldt overigens ook voor de haar- en personal care producten. Echt bijzonder!

De douche crème is vrij dun van structuur, dus let op dat het niet te snel uit je handen loopt. Er zitten geen sulfaten in als wasactieve stoffen, geen phenoxyethanol als conservering of parabenen. Er is geconserveerd op basis van Benzyl Alcohol & Sodium Benzoate, in dermate kleine hoeveelheden dat het Cosmos biologisch keurmerk het toelaat.

Het is een heerlijke douche crème voor een normale huid. En dat voor 5,95!

Shop de douche creme hier online

 

so bio eticFijne body crème

Is je huid wat droger, zoals die van mij dan vind ik de SO’BiO étic Ultra Rich Body Lotion voor de droge tot zeer droge huid een echte aanrader, voor slechts 8,95. Verrijkt met karite- en sheaboter en fosfolipiden.

Zalige geur

Het geeft een heerlijk gevoed gevoel aan mijn huid. Trekt snel in, blijft niet te vet erop liggen en dan die geur….wat een zaligheid! Amandeltjes, ik kan het niet anders omschrijven😉. Maar de geurpiramide laat een complexer samenspel zien van ylang ylang, freesia en bergamot in de top, perzik, meidoorn en roos in het hart, heliotroop, vanille en ceder in de basis. Echt, zo lekker!

Shop de bodycreme hier online

 

Dan die handcrème!so bio etic

Daarom ben ik ook zo verslaafd aan de handcrème uit dezelfde lijn als de bodycreme: SO’BiO étic Ultra Rich handcream. Ik heb nog niet eerder een handcrème gehad die zo lekker ruikt, en dat ook blijft doen. Wederom die aparte amandelachtige geur. Het is echt knap, wat Valerie Demars doet (van het parfumhuis Aimée de Mars). Ze tovert met zuiver natuurlijke geuren en weet daar zo iets heerlijks van te maken.

De handcrème is ook echt erg goed voor mijn droge handen. En zoals je van dit merk mag verwachten: geen siliconen, geen parabenen, geen synthetische kleur- en geurstoffen. Slechts 6,50 euro.

Shop hier online

 

Haal je hart op…..

Met SO’BiO étic kun je je hart ophalen als je dol bent op natuurlijke en organic producten. Als extra cadeautje krijg je dan ook nog producten die fairtrade geproduceerd zijn en dankzij ‘1% for the planet’ een deel van de omzet afdraagt aan duurzaamheidsprojecten. SO’BiO étic is kortom van ‘organic’ al geëvolueerd naar ‘ethical beauty’ .

so bio etic

Waar komt SO’BiO étic vandaan?

Het is Frans, ontwikkeld door Lea Nature in 2007. Lea Nature produceert producten binnen de segmenten voeding (5 merken), cosmetica (7 merken), health en nutrition producten (3 merken) en schoonmaakmiddelen voor in huis (1 merk).

Je begrijpt het economisch principe wel: volume kan de prijs vriendelijker maken. En dit bedrijf maakt volume. SO’BiO étic is al jaren bij Franse supermarkten te koop, en het heeft die uitstekende positie verworven omdat het gewoon uitstekende producten voor hun prijs zijn.

In Nederland is het nu te koop bij de DA drogist, Care & Beauty winkels en bij diverse online winkels. Alle producten die in Nederland te koop zijn, zijn ook ‘vegan’. Je wordt er blij van.

beautyjournaal shop

Lees ook