De nodige verzorging na het vele handen wassen

06:51 - 04:06
luistertijd 06:51 - leestijd 04:06

Handen wassen is een eerste vereiste in Corona-tijd, maar oh hemel, wat worden ze droog als je dat vaak op een dag moet doen!

Terugvetten is nu belangrijker dan ooit om uitdroging en zelfs eczeemklachten te voorkomen. Wij waren erg benieuwd naar jullie favoriete handcrème en hebben op onze Facebook-pagina een oproepje geplaatst. Er kwamen heel veel reacties binnen met leuke foto’s, we maakten een overzichtje;-)

Dominique – summecosmetics Hand Hydration

summecosmetics

De Hand Hydration van summecosmetics is een herstellende handcrème die zorgt voor optimale bescherming. Het gaat tekenen van huidveroudering en zonschade tegen. Dominique gebruikt deze crème in combinatie met de super Dadi Oil voor de nagelriemen en zegt dat de crème goed hydrateert en snel intrekt.

Shop hier online

 

dr. Marco van CoevordenWas je handen met handalcohol

Tip van dermatoloog Marco  van Coevorden: ‘Op je handpalmen ligt van nature een licht vettig laagje. Hoe vaker je je handen wast, hoe minder goed dat laagje zich herstelt.

Je huid verliest vocht, wordt droger, er ontstaan kloofjes. Eczeem ligt op de loer. Als je handen niet vuil zijn, gebruik dan liever handalcohol dan elke keer water en zeep. Het is minder uitdrogend. Het is namelijk water wat de huid uitdroogt.’

 

Xandra – Phyris Hydro Active Hyaluron Sensation Hands

phyris

Xandra is fan van de Hyaluron Sensation Hands van Phyris. Deze handcrème is een ware allrounder voor handen, nagels en nagelriemen. De crème dient intensief vocht toe aan de handen en bevat naast hyaluronzuur nog andere effectieve ingrediënten. Spotless werkt tegen pigmentvlekken, amandelolie verzorgt de nagels en versterkt tevens de nagelriemen.

Shop hier online

 

Marita – Trind Hand Repairtrind

De Trind Hand Repair is een herstellende en beschermende handcrème met duo-liposomen, vitamine A, C en E en amandel olie. Deze crème voelt niet plakkerig aan en trekt snel de huid in. Marita heeft de handcrème standaard in haar autodeur staan en zegt dat ze geur ook enorm lekker vindt;-)

Je gebruikt deze handcrème het beste twee keer per dag, in de ochtend en ’s avonds vlak voor het slapengaan. Je brengt een kleine hoeveelheid aan op de rug van de hand en masseert deze goed de huid in voor een heerlijk zacht en glad resultaat.

Shop hier online

 

dr. Marco van CoevordenDep je handen droog

Tip van dermatoloog Marco van CoevordenDep je handen na het handen wassen droog. Laat ze niet aan de lucht drogen, omdat het water op je huid nog meer vocht zal onttrekken. Deppen met papier is ook beter dan wrijven met een handdoek. De dermatoloog adviseert producten met ureum, en daar hebben we bij BeautyJournaal ook heel goede ervaringen mee. Lees deze review van Monique maar.

Gabrielle – Esse Hand Cream

esse hand cream

De Esse Hand Cream is een lichtgewicht handlotion met marula. De crème voedt de huid zonder deze vet te maken. Het product bevat prebiotica en herstelt tevens zonschade. Daarnaast bevat hij ook een beetje SPF 😉 De tube van Gabrielle is inmiddels bijna leeg, maar ze vindt het een heerlijk puur natuurlijk product.

Shop hier online

 

Miranda – La Reine Honingcrème en Klapp Anti-aging Moisturizing Hand Mask

handcreme

Miranda heeft haar gouden combinatie gevonden! Ze gebruikt de La Reine Honingcrème, deze verzorgt de droge en ruwe huid van de handen. De crème is 100% natuurlijk en bevat geen parabenen, siliconen, kleurstoffen en minerale oliën. Ook maakt ze gebruik van de Klapp Anti-aging Moisturizing Hand Mask. Dit masker bevat kostbare natuurlijke oliën en sheaboter en heeft een vochtinbrengende werking. Wat een power duo!

Joyce – La Roche Posay Cicaplast Mainsla roche posay

De La Roche Posay Cicaplast handcrème is ideaal voor extreem droge en ruwe handen door het vele reinigen en wassen. Deze crème herstelt, kalmeert, verzacht, verzorgt en beschermt de huidbarrière van de handen die het zwaar te verduren krijgen. De formule met 4% Niacinamide en 30% Glycerine heeft een bijzondere textuur, waardoor je na het aanbrengen meteen weer aan het werk kan.

Joyce is groot fan! Ze vindt de crème ook super goed werkzaam bij wondjes.

Shop hier online

 

Suzanne – INIKA Phytofuse Renew Avocado Hand Cream

inika

Suzanne is gek op de INIKA Phytofuse Renew Avocado Hand Cream. Deze natuurlijke en vegan handcrème met onder andere avocado-olie verzorgt en hydrateert de huid met als resultaat heerlijk zachte handen. De crème trekt snel de huid in en voelt niet vet of plakkerig aan. Daarnaast bevat dit product plantaardige oliën en cacaoboter voor extra voeding van de droge huid, voor zachtheid en voor soepelheid.

Shop hier online

 

Marzena – OPI Pro Spa Protective Hand, Nail and Cuticle Cream

opi

Op BeautyJournaal heb je al eerder kunnen lezen over de OPI Pro Spa Protective Hand, Nail and Cuticle Cream. Onze tester Mandy heeft toen deze fijne verzorgingslijn getest. Ook Marzena is fan van deze handcrème. Deze multi-tasking crème hydrateert en verzorgt de huid van de handen en beschermt daarnaast de nagelriemen. De crème is verrijkt met Prosina (bewerkte keratine) en is rijk aan proteïnen.

Shop OPI Spa producten hier met korting

 

Nog veel meer tips!

Bedankt voor het massaal delen van jullie favoriete handcrème. Naast de bovenstaande toppers hebben we nog veel meer tips binnen gekregen. Van Doctor Eckstein en Kalahari tot Declaré, Rituals en Alessandro Spa. Kijk maar!

handcremes

Lees ook:

Lees ook