Urea is de mooiste stof om de dode huidcellen te verwijderen!

05:34 - 03:20
luistertijd 05:34 - leestijd 03:20

Onlangs hadden we al een uitgebreid achtergrond verhaal op BeautyJournaal over de Urea Repair Plus lijn van Eucerin, waarin we dieper in gingen op de werkzame stoffen van deze productlijn voor de zeer droge huid. Ik heb de voetcreme de afgelopen weken uitvoerig getest en deel mijn bevindingen met je.

Altijd kloven

Ik heb al 15 jaar zeer droge hielen. Het begon eigenlijk na mijn zwangerschappen. Aanvankelijk dacht ik dat het eelt was, maar dat blijkt het niet te zijn. Ik heb nauwelijks eelt. Het is pure uitdroging – van mijn hielen. Totdat de kloven openbarsten. Vooral in de zomermaanden is dat oppassen geblazen, met name in warme landen.

Ik heb al veel crèmes geprobeerd, en de een werkt iets beter dan de ander, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nu toch wel mijn hartsvriendin gevonden heb: mijn grote troost in nood. Ik val gewoon met de deur in huis: deze voetcreme met 10% urea + ceramiden en natural moisturizing factors is de hemel!

Shop hier online

 

Hoe ontstaan droge hielen eigenlijk?

Op de hielen moet een droge huid niet verward worden met eelt. Dat is een duidelijk zichtbare verharde laag op de huid. Droge hielen hebben vaak geen eelt, maar wel kloofjes. De huid op de hielen moet van nature dik genoeg zijn om de druk tijdens het lopen en rennen op te vangen. Lees er hier meer over.

Toen ik begon, had ik weer van die grillige uitgedroogde rivierbeddingen op mijn hielen, zoals ik ze noem, omdat ze er zo uitzien. Witte strepen, ruw, gekreukeld, en als ik niet oppas, barsten ze open ja.

Beschermend laagje

Na twee nachten smeren leek het wel of er een beschermend laagje overheen kwam te liggen waardoor die kloven afgedekt werden, om te voorkomen dat er verdere indroging ontstond. Na meerdere nachten bleef dit effect zo. Mijn hielen voelden super zacht en ook heel glad aan. Wat
heerlijk!

Na vier dagen ben ik mijn hielen weer gaan vijlen met een grote diamantvijl. Deze vijlt heel verfijnd. Wat ik zag was best ongelofelijk. De droge huid liet zich heel makkelijk verwijderen, en
wat ik overhield was een zacht roze en heel zachte, dichte huid. Echt bijna geen kloofje meer te zien.

Shop hier online

 

Wat doet Urea eigenlijk?

Deze stof maakt onderdeel uit van je natural moisturizing factors en zit dus van nature in je huid. Urea bindt zowel vocht in de bovenste huidlaag, en het is in staat om dode huidcelletjes los te maken, waardoor ze makkelijker loslaten en de zachtere huid die daaronder zit, tevoorschijn kan komen. Dode huidcellen gaan nogal ruw aanvoelen als ze te lang op de huid blijven zitten. Urea heeft een uitzonderlijk goede verdraagzaamheid op de huid, zelfs op de meest gevoelige huid. Ook worden jeukklachten verlicht.

Urea werkt veel mooier dan salicylzuur

Het mooie van urea vind ik ook ten opzichte van andere stoffen die dode huidcelletjes verwijderen, zoals salicylzuur – wat vaak in voetcrèmes gebruikt wordt hiervoor – is dat het geen voortdurend peelingproces teweegbrengt op de huid. Dit heb ik namelijk wel met salicylzuur. Het peelen gaat ongecontroleerd door, soms weken lang en dat vind ik erg vervelend. Urea is een perfecte, milde en heel goed werkzame peelingstof. Mensen met bijvoorbeeld diabetes wordt ook ten strengste afgeraden om producten met salicylzuur te gebruiken. Zij hebben al een dunnere huid en de peelingstoffen verergeren de huidconditie van de voeten.

Shop hier online

 

Glad, gladder, gladst

Hieronder tref je een voorfoto aan waarop je goed mijn kloofjes kan zien. Pure uitdroging.

Mijn voeten voordat ik Eucerin UreaRepair plus gebruikte

Op de nafoto kun je zien hoe mooi het effect is geworden. Alleen nog lichte sporen uit het verleden: de kloofjes.

Zou ik mijn hielen alleen gevijld hebben en een andere dan deze creme gebruikt hebben, zou ik niet dit effect hebben gehad. Maar ik moet het wel bijhouden. Want de kloofjes komen bij mij gewoon weer terug. Met deze voetcreme kan ik het heel goed onder  controle houden.

Mijn voeten na behandeling met Eucerin Urea Repair Plus

Get it!

De crème is geurloos en geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Voor een product dat zo goed werkt, en zo betaalbaar is, zeg ik: kopen! En shop dan ook meteen de fantastische handcrème, bodylotion en douchelotion erbij. Want echt, alles wat Eucerin maakt is gewoon heel erg goed. En betrouwbaar.

Shop hier online

 

Lees ook