Vriendinnetjes voor alle dag, welke vind ik het fijnst?

05:30 - 03:18
luistertijd 05:30 - leestijd 03:18

Handcrème….het is een gebruiksgoed voor me. Er gaan jaarlijks heel wat tubes door heen, en als er even niets voor handen is, dan pak ik een fles bakolie of vaseline. Het is me eigenlijk om het even. Vet is vet, en vet heb je vooral nodig op je handen. Natuurlijk, de look & feel doen ook wat. Daarom gaat mijn voorkeur altijd weer uit naar een echte handcrème. Maar of deze duur of goedkoop mag zijn? De beste is voor mij zeker niet altijd de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste!

Chanel la Crème Mains

Wat een waanzinnig mooie verpakking, alleen daarom al hebberigmakend: als een steen, afgerond door de branding, die heerlijk in je hand ligt. Een harde schil die toch indrukbaar is in het midden, waardoor de crème er makkelijk uitkomt. Een dunne crème die ook uiterst fluide op je huid ligt en een heel dun filmpje achterlaat.

Dit moet genoeg beschermend en hydraterend zijn. Dat is het ook voor handjes die weinig nodig hebben, maar helaas niet voor handjes die eeuwig uitgedroogd zijn. Het is een prachtig cadeau voor delicate handcrème liefhebsters en fans van Chanel. Interessant detail: het werkt ook versterkend op de nagels, dit effect moet na twee maanden gebruik merkbaar worden. Ik gebruik hem niet vaak genoeg om hier achter te komen.

Shop hier online met korting

 

dr Organic Hemp Oil Intensive Hand & Nail treatment

Het merk van Holland and Barrett dat 100% natuurlijkheid uitstraalt, maar het zeker niet is. Dat doet er ook niet toe, er zitten wel veel plantaardige stoffen in van biologische landbouw. Het product komt uit een serie waarin hennepolie verwerkt wordt. Een goed idee. Hennep ken je waarschijnlijk als softdrugs, maar de toepassingsmogelijkheden zijn vele malen groter. De hennepvezel is uitermate sterk en geschikt voor kleding en de olie heeft voedende eigenschappen met omega vetzuren erin. Gewone hennep bevat trouwens nauwelijks hallucinerende stoffen, dus wees gerust.

Het merk doet altijd stevig mee aan de, vind ik, nogal domme trend om je te vertellen wat er niet in zit, je weet wel de stoffen waar nu iedereen bang voor is, maar vertelt gelukkig ook welke highlights die wel tot de verbeelding spreken, er in zitten zoals cacaoboter. Overigens een stof die in veel vettende producten voorkomt, eigenlijk een must.

Het is een heerlijk handcrème voor een redelijk zachte prijs. Voelt goed aan, mooi gebalanceerd. Maar eenmaal even met water in aanraking te zijn geweest is het er ook meteen weer af. Veel, makkelijk in water oplosbare stoffen dus.

Shop hier, de tweede krijg je gratis

 

Dr Hauschka Regeneratie Handcrème

Ik val maar meteen met de deur in huis: deze vind ik heerlijk. Er wordt een gladmakend effect geclaimd, whatever that may be, maar het huidgevoel, zowel op de handrug als binnenkant hand is heerlijk. Zacht en goed gevoed, zonder vettig aan te voelen. Het product trekt ook heel mooi in de huid. Ik ben dol op dit zijdeachtige effect. Het ruikt ook nog eens heerlijk zacht. De pompverpakking werkt uitstekend, het product is zuinig in gebruik.

Er zit onder meer olijf- en avocado olie in, gecombineerd met cacaoboter en diverse plantenextracten om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. De werking van de handcreme is gebaseerd op het zelfherstellend vermogen van de huid. Of dat zo is, kan ik niet zeggen. Alhoewel, mijn handen voelen superlekker aan.

SHOP HIER ONLINE

Weleda Amandel verzachtende handcrème

Weleda maakt per definitie zalige producten, die vooral ook om de heerlijke geuren beroemd zijn. Puur plantaardig, goed gecertificeerd, betrouwbaar daarin ook, net als dr Hauschka. De Amandellijn is al weer een jaartje uit en speciaal bedoeld voor de gevoelige huid.

Dit product heeft een zachte geur die het midden houdt tussen amandel en wat wolvet, een basis crèmegeur die ik ken van natuurlijke producten. Weleda claimt dat het een langdurige hydratatie geeft en trekkerigheid snel laat afnemen. Dat laatste is absoluut een fijn en heel fijn, vooral na het handen wassen.

De basis vind ik wat vettig en daar moet je van houden. Wel fijn voor de nacht. Overdag heb ik liever dat het wat sneller intrekt. Het voelt wat zalfachtig aan. Maar voor mij is dit een goede tweede. Zuinig in gebruik, ook fijn, alleen die alu tube vind ik wat lastiger omdat hij snel beschadigt, indeukt. Vanuit duurzaam oogpunt is het wel een pré.

Shop hier online met flinke korting

 

Lees ook