Wow, wat een heerlijk huidgevoel!

07:18 - 04:23
luistertijd 07:18 - leestijd 04:23

Esther test Eve Taylor aromatische huid- en handverzorging

Net voor mijn wintersport in februari ontving ik een aantal producten van Eve Taylor. Ik ben dus in de kou begonnen en mijn testperiode loopt nu ten einde in een heerlijke zomer in Nederland. Het was een mooie test om de producten van dit voor mij onbekende merk uit Londen tijdens zowel kou als warmte te proberen. Kortom: is Eve Taylor seizoensproof?

Ik ontving de volgende producten

• Balancing Cleanser en Toner
• Triple C Vitamin Complex
• Moisturising Solar Shield spf25
• Hand & Nail Rescue Cream
• Seal & Protect Moisturising Lip Balm

Eerst even verdiepen in Eve Taylor

Zoals gezegd, was Eve Taylor eigenlijk onbekend voor mij. Ik besluit me daarom eerst even te verdiepen in dit merk. Ik ontdek al snel dat Eve Taylor meer dan 50 jaar de kracht van aromatherapie combineert met botanische ingrediënten tot professionele salonbehandelingen voor zowel gezicht als lichaam. Corine schreef al eerder over dit schitterende merk, toen zij verslag deed van haar soothing facial met aromatherapie.

In het Verenigd Koninkrijk is Eve Taylor een waar begrip en tref je het in menig salon aan. En in menig badkamer, want Eve Taylor heeft ook een uitgebreide range producten voor thuis. Waarvan ik nu een kleine greep mag uittesten.

Eve Taylor Store Locator

 

Balancing Cleanser en Toner

Een mooi duo om de huid te reinigen. De Balancing lijn van Eve Taylor is geschikt voor de normale en gecombineerde huid. Mijn t-zone is vaak wat vetter, mijn wangen zijn wat je ‘normaal’ zou noemen. Daarmee is dit reinigingsduo perfect voor mijn huidtype.

De Balancing Cleanser is een lotion met heerlijke essentiële oliën van lavendel en jasmijn. Deze reinigt de huid goed.

De Balancing Toner spray je over het gezicht na het reinigen met de Cleanser. Je mag het product ook gewoon op een watje aanbrengen en dan over je gezicht wrijven. Het sprayen is eerst even wennen, want het resultaat is vrij nattig. De toner moet eventjes opdrogen en dat kan lastig zijn, wanneer je jezelf in de ochtend geen tijd gunt. Na een paar dagen gaat het beter, omdat ik er rekening houdt met de ‘droogtijd’. Het is een goed excuus om even een klein momentje van me-time te pakken tijdens je ochtendritueel.

De Balancing Toner kan trouwens ook tussendoor gebruikt worden als extra moisturizer op koude dagen, of juist als verfrissing op warme dagen. Stop de toner dus gerust in je hand- of strandtas voor on-the-go.

Triple C Vitamin Complex

Een intensief serum op basis van vitamine C. Het is een lichte gel, bijna vloeibaar zo licht, met stabiele vormen van vitamine C. Het helpt de huidschade in de vorm van rimpels en hyperpigmentatie te verminderen. Door toevoeging van hyaluronzuur wordt gemakkelijker vocht vast gehouden in de huid, waardoor deze er gladder en voller uitziet. Het serum kan zowel ’s ochtends als ’s avonds aangebracht worden onder je moisturiser.

Ik merkte dat na het intrekken van het serum mijn huid ietwat droger aanvoelde, waarna ik van Kelly van Eve Taylor de tip kreeg de Balancing Toner nogmaals te vernevelen na het aanbrengen van het Vitamin C Complex. En dat werkt inderdaad! Mijn huid ziet er mooi gehydrateerd uit na een aantal weken gebruik van deze vitaminebom. Echt effect zie ik nog niet op mijn hyperpigmentatie. Maar uit ervaring weet ik dat het lang kan duren, voordat daar verbetering te zien is. Hyperpigmentatie is een hardnekkig probleem.

Moisturising Solar Shield SPF25

Een hydraterende zonbescherming met SPF25, die zowel op de skipiste als nu in de zon uitstekend van pas kwam/komt. Het is een heel prettige moisturiser met een gemiddelde zonbeschermingsfactor, die bij mij een prachtige matte huid achterlaat.
Het product lijkt in eerste instantie wat dik qua structuur, maar smeert heel gemakkelijk uit en laat bovendien geen witte waas achter.

Ik kan geen duidelijke geur ontdekken, wat ik altijd heel prettig vind bij gezichtsproducten. En ook fijn… Deze zonbescherming kan prima op zichzelf staand gebruikt worden, want hij bevat voldoende hydraterende eigenschappen. Je kunt je dagcrème gerust achterwege laten.

Hand & Nail Rescue Cream

Een hydraterende en voedende hand- en nagel crème op basis van zonnebloem, cacaoboter, rozenhout en teatree. En tevens natuurlijke siliconen die zorgen voor bescherming van de huidbarrière. Hoewel de geur van teatree over het algemeen heel duidelijk waar te nemen is, voert hij in deze handcrème absoluut niet de boventoon. De geur is eerder richting lavendel met een vleugje citrus, wat ook inderdaad blijkt uit de ingrediëntenlijst achter op de tube. Heerlijk!

De crème is gemakkelijk uit te smeren en wordt snel opgenomen door mijn huid. De huid wordt heerlijk zacht en laat een beschermend laagje achter, waardoor mijn handen letterlijk goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Een cadeautje om mijn handen mee in te smeren, na bijvoorbeeld een manicure in eigen badkamer.

Seal & Protect Moisturising Lip Balm

Een klein blikje met een hydraterende lip balm op basis van shea butter, bijenwas en jojoba olie, met een SPF10 door de zinkoxide en titanium dioxide. Het product zelf voelt lekker op mijn lippen aan, beschermt goed tegen de kou en houdt de lippen soepel. Maar ook in de zomer komt de lip balm goed van pas. De zon zorgt er ook regelmatig voor dat mijn lippen wat droger zijn en door de SPF10 worden de lippen meteen beschermt tegen de zon. Door toevoeging van pepermunt en sinaasappel voelt/proeft de lippenbalsem lekker fris.

Persoonlijk vind ik een blikje niet zo handig om te openen, zeker niet tijdens wintersport als wanneer je je handschoenen aan hebt. Tevens vind ik het minder hygiënisch om steeds met je vinger in het potje te gaan. Maar als Eve Taylor deze lip balm in stick formaat uitbrengt, dan schaf ik er meteen een voorraadje van aan!

En… hoe was mijn eerste kennismaking met Eve Taylor?

Ik vind de producten er erg mooi uit zien en qua textuur voelen ze prima aan. Ook het huidgevoel is fijn en de aromatische geuren een fijne toevoeging voor lichaam en geest.

Lees ook: de bijzondere eigenschappen van Eve Taylor aromatische skin care.

Ik vond uit het rijtje producten dat ik mocht testen de Moisturising Solar Shield SPF25 een echte aanrader. Wat een fijne alleskunner. Dus mocht je (net als ik) eens kennis willen maken met Eve Taylor, begin dan vooral met dit product. Zeker nu in de zomer, zal je daar geen spijt van krijgen.

Eve Taylor Store Locator

 

Lees ook