Alle feiten en fabels op een rij over de zon en waarom we niet smeren

02:07 - 01:16
luistertijd 02:07 - leestijd 01:16

Antizonnebrandcreme blijft een heikel product

Ik was deze week aanwezig bij het grote In-Cosmetics congres in Amsterdam waar leveranciers van grondstoffen aan de cosmetica industrie hun innovaties laten zien. Er zijn ook lezingen. DSM, onder andere producent van uv-filters vertelde over hoe minzaam wij mensen eigenlijk antizonnebrand producten smeren, en dat de strijd tegen huidkanker beter gestreden moet worden.

De cijfers waren schokkend vond ik, gebaseerd op data uit de Verenigde Staten:

Zo beschermen we onszelf met antizonnebrandcreme

 

Dit zijn onze vooroordelen over bescherming tegen uv-straling

 

Leestip: Monique legt uit hoe je met de zonkracht informatie tot de juiste beschermingsfilter sterkte kan komen (klik hier)

 

 

Note: graag aan bronvermelding doen als je informatie uit ons artikel overneemt. Dank!

Wil jij voor je bedrijf meer weten over cosmeticatrends? Heb je hulp nodig je communicatiestrategie te bepalen? BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom is al 24 jaar journalist en kan als consultant het verschil maken voor je propositie. Mail haar op info@beautyjournaal.nl

Lees ook