Leuke gekke ideetjes voor het festivalseizoen!

07:17 - 04:22
luistertijd 07:17 - leestijd 04:22

Top 10 Instagram beauty trends van dit moment

Op Instagram zien we de gekste, maar ook geweldigste trends voorbijkomen. In dit artikel delen wij 10 Instagram beauty trends die wij op de redactie van BeautyJournaal de afgelopen tijd heel vaak voorbij hebben zien komen op dit social media platform.

Bambi pose

Nu het warmer begint te worden, zien we ook steeds meer bikini foto’s voorbijkomen op Instagram. Nonchalant leunen tegen een muur of hoog in de lucht springen voor een foto is verleden tijd. Instagram sterren, bloggers en vloggers doen nu massaal de ‘bambi pose’. Je neemt eigenlijk de houding van bambi over, je weet wel… het hertje uit de Disney films. Knieën op de grond, dijen aangespannen, de rug een beetje gebogen en dit moet dan het resultaat zijn:

https://www.instagram.com/p/BSG81u0jSxV/?taken-by=ashley_moore_

No make-up look

Ook de ‘no make-up looks’ zien we continu voorbij komen op Instagram. Het is een trend om zo natuurlijk mogelijk over te komen op je volgers. Helemaal geen make-up dragen is dan natuurlijk ideaal, maar een beetje concealer kan ook geen kwaad. Zangeres Alicia Keys startte deze trend. In 2015 begon zij met het plaatsen van foto’s zonder make-up. Het lijkt erop dat de beauty en fashion industrie dit heeft overgenomen, want all we see is natural beauty.

https://www.instagram.com/p/BRJJ0_XF7yn/?taken-by=aliciakeys

Gaat no make-up je iets te ver, maar wil je wel een mooie nude look? Bekijk hier de nude look van Monique (inclusief video tutorial).

Glossy oogleden

Hoewel we vorig jaar nog allemaal fan waren van de matte finish is dit jaar de glossy finish een grote favoriet onder velen. Deze trend sluit goed aan bij de no make-up look trend, aangezien de glossy oogleden heel subtiel zijn. En voor een frisse look is de glossy oogleden trend een echte must-try. Oh, en geen zorgen meer over het gebruik van plakkerige lipgloss op je ogen. Bobbi Brown heeft namelijk 3 nude tinten Eye Gloss ontwikkeld waarmee jij deze glossy trend kan rocken, je shopt de Eye Gloss hier online.

https://www.instagram.com/p/BUhoAd2BShC/?tagged=glossylids

Wenkbrauw stempels

Als je wenkbrauwen maar goed zitten! Dat was wel de grootste beauty trend van 2016, maar ook dit jaar zijn de wenkbrauwen nog altijd in the picture. Er worden steeds meer manieren gevonden waardoor je makkelijk en snel je wenkbrauwen perfect in model kan krijgen. Het stempelen van wenkbrauwen over je natuurlijke wenkbrauw is nu bijvoorbeeld helemaal hot! Wij hebben op de redactie nog een beetje onze twijfels over deze trend, maar het geeft wel een mooi eindresultaat. In het filmpje hieronder zie je precies hoe dit te werk gaat.

Klik op de foto om naar het filmpje te gaan

 

Alles holografisch!

Eigenlijk is dit een hele oude trend. In 2012 schreef BeautyJournaal al over holografische nagellak, dat lees je hier. Maar dit jaar keert de trend weer terug! Het gaat ditmaal niet alleen over de holografische nagellak, want ook holografisch haar, make-up en kleding doen het enorm goed op Instagram. Vooral voor het festival seizoen is het leuk om je look net wat extra glam mee te geven.

Klik op de foto om naar de instagram post te gaan

Neon eyeliner

Als er iets is wat je nu veel voorbij ziet komen op Instagram, dan is het wel de neon eyeliner. De rest van de make-up wordt bij deze look redelijk rustig gehouden, waardoor de eyeliner er echt tussen uit springt. Elke kleur is mogelijk, van roze naar geel of van groen naar oranje. Als het maar extreem neon is en dus opvalt! Ook dit is weer een leuke trend voor het festivalseizoen, het geeft je look net wat meer leven.

Klik op de foto om naar de instagram post te gaan

Bubble masker

Dit is een van de grappigste trends die we dit jaar voorbij hebben zien komen op Instagram. Het gaat om het Bubble gezichtsmasker dat tijdens het gebruik als het ware steeds meer schuimt en groter wordt op je gezicht. De trend begon met de onderstaande foto.

Sinds deze foto op Instagram staat, wil iedereen dit schuimende kleimasker proberen. Je huid wordt met dit masker diep gereinigd, maar omdat het masker ook klei bevat worden je poriën eveneens echt diep gezuiverd en heeft het masker daarnaast een porie vernauwend effect. Je koopt het bekende Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubbly Clay Mask (… wat een mond vol) hier online. Op het onderstaande Instagram filmpje zie je ook nog even hoe dit product precies werkt.

https://www.instagram.com/p/BSjGdlNj5hd/?tagged=bubbleclaymask

Gekleurde wenkbrauwen

Ja, geloof het of niet… maar je wenkbrauwen in een felle kleur verven is tegenwoordig een trend. Je ziet dit voornamelijk bij mensen die hun haar ook in een felle(re) kleur hebben geverfd, de wenkbrauwen en de kleur van het haar worden dan op elkaar afgestemd. Het is een gewaagde trend en je moet het durven, maar het geeft wel een vrolijk en kleurrijk effect.

Klik op de foto om naar de instagram post te gaan

 

Haarstijlen zonder hitte

Door het stylen van het haar met hitte kun je oneindig veel looks creëren, maar het is helaas niet goed voor je haar. In 2017 zien we daarom veel natuurlijke haarstijlen voorbij komen, waarbij er geen enkel beetje hitte van pas is gekomen. Vooral ingevlochten haar – zoals een vlecht/knot combinatie – is erg populair op dit moment. Door gewoon Instagram een beetje in de gaten te houden heb je al heel veel nieuwe hittevrije haarstijl ideeën die je vanuit huis kan proberen!

https://www.instagram.com/p/BUo2HzlAnHO/?tagged=heatlesshair

Lees ook het volgende expertadvies artikel: werken stylingproducten alleen dankzij warmte?

Cut crease look

Hoe scherp je eyeliner wing vorig jaar moest zijn, zo scherp moet je oogschaduw look dit jaar zijn, aldus social media. Alle bekende beauty YouTubers, bloggers en MUA’s doen aan deze trend, genaamde de ‘cut crease look’. Het is de bedoeling dat je de oogschaduw zo strak mogelijk op het ooglid zet. Het maakt voor deze look niet echt uit of je oogschaduw goed geblend is, want er moet juist een duidelijke scheiding komen tussen de kleuren die gebruikt worden. Hieronder zie je een prachtig voorbeeld van YouTube ster Nikkietutorials.

 

Meer beauty en Instagram:

Lees ook