Wella expert Mirjam Homma geeft antwoord.

02:45 - 01:39
luistertijd 02:45 - leestijd 01:39

Moet je stylingproducten activeren met warmte?

Op de redactie van BeautyJournaal ontvingen we onlangs de volgende vraag van een lezeres:

Moet je stylingproducten altijd activeren met een warmte tool, zoals een föhn? Ik wil vaak helemaal geen warme stylers gebruiken, maar dan doen mijn stylingproducten ook niets. Bestaan er bijvoorbeeld ook producten die niet door warmte geactiveerd worden, maar wel glans en volume geven?

We hebben de vraag voorgelegd aan BeautyJournaal’s expert Mirjam Homma, knip-, styling- en verzorgingsspecialiste bij het Wella Professionals Education Team.

Krullend of juist stijl haar wordt gevormd door de vorm van het haarzakje, waaruit het haar groeit. Om deze vorm te veranderen, moet je warmte gebruiken, anders is het onmogelijk om de haarstructuur om te zetten. Om volume in haar te creëren ten opzichte van de natuurlijke valling is ook warmte nodig. Juist daarom zijn er föhs, krultangen en stijltangen in het leven geroepen. Een styling product zal minder goed werken als je geen warmte gebruikt; het haar laat zich zoals gezegd niet omzetten zonder warmte.

Wella EIMI Ocean SpritzStructuurproducten voor volume zonder warmte

Wil je toch enigszins volume creëren zonder warmte tools, dan kun je zogenaamde structuurproducten proberen. Deze leggen een ribbelig laagje over je haar waarmee je het enigszins in een bepaalde richting kunt vormen en zo volume creëren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een droogshampoo, zoals EIMI Dry Me.

Wel structuur, geen glans? Combineer dan producten

Structuurproducten zijn echter vaak  producten die geen glans geven. Glans kan er namelijk alleen maar zijn als een oppervlak van een haar heel glad is. Maar… dan wordt het haar meestal ook weer wat zachter, waardoor er weer minder volume is. Een advies kan een combinatie van producten zijn. Gebruik bijvoorbeeld EIMIi Ocean Spritz op de haaraanzet. Dit is een zoutspray die veel grip en volume geeft. Gebruik daarnaast op lengte en punten Perfect Me van EIMI, een product dat je haar verzorging, souplesse en glans geeft.

Heb jij ook een vraag over je het knippen, stylen of verzorgen van je haar?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal, vragen hebt over het knippen, stylen of verzorgen van je haar, stel ze dan meteen aan Mirjam. We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op onze website, onder vermelding van ‘Mirjam’.

Wella Relaunch'09

Wil je meer informatie over Wella, producten en trends? Ga naar www.wella.nl
En via de Wella salonfinder vind je een Wella Professionals salon bij jou in de buurt.

Lees ook