Drie merken getest op holografische effecten

04:17 - 02:34
luistertijd 04:17 - leestijd 02:34

 

holografische nagellak

Holo…wie?!

Holografie is een bepaalde manier van afbeelden  of beelden waarnemen waarin lijkt dat een platte afbeelding een 3D beeld heeft. Door de breking van wit licht zijn voornamelijk regenboog kleuren zichtbaar waardoor het geheel een nogal futuristische look kan krijgen. Zo hadden bankpasjes een mooi stickertje dat wanneer je het in een bepaalde hoek hield, er zich een afbeelding zou vormen. Briefgeld heeft ook nog steeds een klein holografisch teken, omdat deze zo lastig zijn na te maken onderscheid echt geld zich van namaak op deze manier.

Wat heeft dat te maken met nagellak zou je kunnen zeggen. Zeker in nagellak-blog wereld komt deze hype steeds weer terug. Wanneer bepaalde merken aankondigen hun nieuwe collectie uit te brengen zal menig bloghartje sneller kloppen en proberen deze in hun bezit te krijgen.

De nagellakken komen over als multi glitter lakken in het kwadraat, die zich beter laten verwijderen dan grof glitter varianten, misschien daarom ook de populariteit. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zogenaamde lineaire holos en scattered holos.

Een scattered holo is in het algemeen wat groffer geglittered en heeft de regenboog gloed over de hele nagel verspreid na aanbrengen. De lineaire holo is wat fijner geglittered en heeft afhankelijk van lichtval inderdaad een soort boog over de nagel heen.

Hoe zijn de product in gebruik?

Ik heb zelf enkele merken geprobeerd vanwege het feit dat elk merk toch net een ander borsteltje gebruikt, de droogtijd kan natuurlijk verschillen, maar zeker het eindresultaat verschilt.

Sally Hansen

Deze roze holo, van het Amerikaanse  merk Sally Hansen, is een klassiek voorbeeld van een lineaire holo. Zelfs in het flesje zie je de regenboog. Aan de fijne structuur van de glitters is het ook herkenbaar. Deze lak heeft een enorm fijn borsteltje, droogt snel en egaal, blijft 4 dagen mooi zitten.

Catherine Arley

Deze donker paarse variant is van het Turkse merk Catherine Arley. De grovere structuur van de glitter laat al zien dat het hier gaat om en scattered holo. De dop van het flesje pakt niet lekker beet tijdens het lakken, neemt niet weg dat de kwaliteit van de lak zelf erg goed is en blijft zeker 3 à 4 dagen mooi zitten zonder te chippen. Lekker goedkoop wel!

Ozotic Pro

Ook deze blauwe nagellak van het Australische merk Ozotic Pro is een scattered holo. Een grovere glitter, waarbij het zogenaamde regenboog effect over de gehele nagel verdeeld is.

Zeer goede kwaliteit lak, dekt enorm goed en blijft 6 à 7 dagen zitten. Deze is het moeilijkst te verwijderen van alle vier.

Gosh

Als laatste heb ik van het Deense merk Gosh een lineaire holo getest. Dit is een van de lastigste om aan te brengen, omdat het een waterdun product is. Ook vanwege de pigmentatie laat deze zich niet mooi aanbrengen. Hieronder heb ik ook een speciale holo basecoat aangebracht. Helaas blijft deze lak ook niet lang zitten en houd maar twee dagen.

Marte concludeert

Ik ben zelf een enorme fan van lineaire holos, puur omdat ik het effect veel mooier vind. Scattered neigen meer naar glitter nagellak en daarbij heb ik de glitters liever enorm groot. Qua kwaliteit ben ik een voorstander van Sally Hansen lakken, omdat je deze gemakkelijk kan aanbrengen, snel drogen, en een mooi eindresultaat geven en daarbij ook nog geruime tijd mooi blijven.  Hoewel  de blauwe Ozotic Pro met de meeste punten zou scoren….als verwijderen van een lak lastig is, grijp je er ook niet snel naar.

Voor mij zou eigenlijk de perfecte combi zijn Sally Hansen als merk, maar met een kleurdekking van Gosh omdat dit qua looks de ultieme holo is (helaas is deze inmiddels uit de handel en een zeer gewild object op eBay) en voor dezelfde prijs als de Catherine Arley die voor €1,45 verzonden worden vanuit Bulgarije met een houdbaarheid van 6 à 7 dagen van Ozotic Pro… ik ben blij dat ik lekker met alle 4 thuis mag spelen!

Lees ook