Fijne creme tips voor de droge winterhuid

08:40 - 05:12
luistertijd 08:40 - leestijd 05:12

Weg met die doffe huid, terug met de glow: fijne shoptips voor de droge winterhuid

Tijdens de wintermaanden krijgt de huid veel te verduren. Daarom zetten we in dit artikel enkele fijne producten voor je op een rij die een rijke verzorging voor de huid bieden. Met een winterproof skin als resultaat! En mocht jij de komende periode nog op wintersport gaan? Lees dan vooral nog even verder…

Versterk je vochtbarrière

De eerste stap op weg naar een gezonde, gehydrateerde huid is het versterken en verbeteren van de vochtbarrière. De vochtbarrière bestaat uit lipiden die op natuurlijke wijze door de huid worden aangemaakt en heeft twee functies: vocht vasthouden in de huid en optreden als eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen invloeden van buitenaf. Een lage luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen (van de kou buiten naar de verwarming binnen en weer terug…) kunnen je vochtbarrière uit balans brengen. Een klein beetje hulp van buitenaf in de vorm van skincare kan dan geen kwaad.

Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortyfying Hydrator

Clinique introduceerde al in 1988 haar inmiddels wereldbekende Moisture Surge, een productlijn speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Sindsdien is de vraag naar producten voor de droge huid alleen maar verder toegenomen en de Moisture Surge lijn almaar uitgebreid.

Voor de drogere en meer gevoelige huid die behoefte heeft aan intensieve hydratatie, introduceert Clinique nu Moisture Surge Intense Skin Fortyfying Hydrator. Deze rijke crème-gel is speciaal ontwikkeld voor de zeer droge huidjes en biedt een 2-in-1 oplossing.

Winterskin Clinique Moisture SurgeMaximale hydratatie door een mix van:

  • Squaleen uit olijfolie: de menselijke huid produceert van nature kleine hoeveelheden squaleen om de huid gehydrateerd te houden. Naarmate we ouder worden, daalt deze productie en heeft de huid behoefte aan extra squaleen om de delicate vochtbalans in stand te houden.
  • Extract van rode algen: vochtbindend.
  • Sodium hyaluronaat : door aantrekking en behoud van vocht in de bovenste huidlagen, zorgt natriumhyaluronaat voor hydratatie.
  • Glycerine: een beproefde en effectieve vochtbinder.
  • Bladsap van Aloe Barbadensis: verzacht en verzorgt de huid.

Herstel van de vochtbarrière door de ingrediënten:

  • Cholesterol: deze lipide verbindt zich op natuurlijke wijze met andere lipiden in de huid die zorgen voor direct herstel van de vochtbarrière.
  • Vitamine B6: verhoogt de aanmaak van de natuurlijke ceramiden die het belangrijkste bestanddeel vormen van de vochtbarrière.
  • Linolzuur: natuurlijk onderdeel van de vochtbarrière met directe herstellende eigenschappen.
  • Extract van tarwe en van olijven: deze natuurlijke extracten bevorderen het herstel van de lipidebarrière van buitenaf, waardoor de huid meer vocht vasthoudt.

Ook fijn… Moisture Surge Intense Skin Fortyfying Hydrator is vetvrij, waardoor het product ook heel geschikt is voor wie snel pukkeltjes en puistjes krijgt door een volle en rijke gezichtsverzorging.

Beste shopdeal

Leestips!

Paula’s Choice Radiance Renewal Mask

Te weinig slaap, roken en een ongezond eetpatroon. Allemaal factoren die een negatief effect hebben op je uiterlijk. En daardoor heeft iedereen wel eens te maken met een doffe en vale huid, vooral in de wintermaanden als het buiten ook nog eens guur en koud is. Paula’s Choice introduceert speciaal voor de huid die haar glow is verloren een licht, gel-achtig masker dat weer zorgt voor een stralende huid.

Het Radiance Renewal Mask creëert een frisse teint terwijl jij slaapt. De formule werkt kalmerend, hydraterend en voelt zacht aan. Het masker bevat ingrediënten als Niacinamide, Uva-ursi blad en Arbutine die de huid zichtbaar laten stralen en helpen vochtverlies te voorkomen. Glycerine en olijfolie dragen bij aan het natuurlijk herstel van de huid, terwijl de dofheid van de huid wordt verminderd en de huid een gezonde gloed krijgt.

Winter Skin PC Radiance Renewal

 

Gebruik het masker minimaal een keer per week of zo vaak als gewenst ‘s avonds als laatste stap in je huidverzorgingsroutine. Breng het masker royaal aan en verdeel de lichte formule over het hele gelaat, inclusief de ogen. Het masker trekt supersnel in en hoeft niet afgespoeld te worden.

Beste shopdeal

Leestip: Ook Alpha-H en Environ hebben heerlijke slaapmaskers met zuurtjes erin, om glad en fris te ontwaken.

Winterskin Vitamine D3Etos Vitamine D3

Je huid maakt vitamine D vanzelf aan door zonlicht: een handigheidje van Moeder Natuur. Het zit daarnaast in vis en vlees en het is toegevoegd aan veel halvarine en bak­ en braadproducten. Toch kan het zijn dat je extra vitamine D nodig hebt. Dat geldt voor bijvoorbeeld kinderen van 0 tot 4 jaar, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar, mannen vanaf 70 jaar, mensen met een getinte of donkere huidskleur en diegenen die weinig zonlicht krijgen. (bron: Vitamine Informatie Bureau).

En dat gebrek aan zonlicht treedt voor veel mensen vooral op in de wintermaanden, wanneer de dagen kort zijn en de nachten lang. Wist je trouwens dat je een gebrek aan Vitamine D in veel gevallen kunt herkennen aan een lusteloos en ‘down’ gevoel?

Etos heeft onlangs een geheel vernieuwde lijn gelanceerd op het gebied van vitamines, mineralen en supplementen speciaal voor je immuunsysteem. De nieuwe Vitamine D3 is zonlicht in een potje.

Beste shopdeal

Babor Neuro Sensitive Cellular

Voor de hypergevoelige en extreem droge winterhuid is de Neuro Sensitive Cellular lijn van Babor een echte aanrader. Het kalmeert een gestreste huid door een speciale neurosensitieve werkstofsamenstelling. Dit klinkt ingewikkeld en komt erop neer dat de werkstoffen in deze lijn de prikkels in je huid weer tot rust brengt. Het zijn immers juist deze prikkels die leiden tot overgevoeligheid.

Winterskin BaborOm prikkels uit de omgeving te verwerken, is je huid voorzien van “communicatie-moleculen“. Bij een extreem droge of zeer gevoelige huid stuiten te veel zenuwsignalen van buitenaf op te weinig moleculen in je huid. Het immuunsysteem van de huid slaat alarm en brengt al bij ongevaarlijke prikkels zwaar geschut in stelling. De werkstof Neuroxyl brengt de communicatie van de huid weer in balans en desensibiliseert de huid.

Teunisbloemolie helpt het natuurlijke lipiden beschermingslaagje van je huid te herstellen en stimuleert op die manier de vorming van huideigen ceramiden. Lactaat en dexpanthenol hydrateren tot slot op intensieve wijze.

Beste shopdeal

Leestips: Bekijk de reviews die wij maakten over Babor crèmes en make-up!

 

Sans Soucis Outdoor Protection

Ook in de winter moet je je huid goed beschermen tegen de zon. En al helemaal tijdens het wintersporten! UV-stralen weerkaatsen op de sneeuw, wat ervoor zorgt dat je huid net zo snel kan verbranden als in de zomer. Gebruik daarom altijd een product met een zonbeschermingsfactor.

Winterskin Sans Soucis Outdoor Protection

De Outdoor Protection Skin Care SPF 15 van Sans Soucis is een rijke verzorging met zonbescherming voor extreme weersomstandigheden en UV-straling. Shea boter stabiliseert de vochtbalans van de huid, hamamelis heeft een verzachtend effect en vermindert roodheid. Tot slot voorziet avocado olie de huid van vocht, waardoor droogtelijntjes minder zichtbaar worden. Stop deze handige tube ook gerust in de jaszak van je skipak, om gedurende de dag je gezicht opnieuw van een beschermingslaagje te voorzien.

Je shopt Sans Soucis onder meer bij Douglas.

Vergeet tot slot je lippen niet…

Lage temperaturen zorgen voor een lage luchtvochtigheid, wat je huid kan uitdrogen. Ook de huid van je lippen. Kies daarom voor een lippenbalsem, zoals de Nutri-Filler Lips van Filorga. Voedende oliën en karitéboter voeden en beschermen uitgedroogde en beschadigde lippen. Lees hier de review van onze tester Simone.

Beste shopdeal

Winterskin Filorga Nutri Filler Lips

Of kies voor de Sans Soucis Outdoor Protecion Lip Balm met SPF 30. Een heerlijk voedende lippenbalsem met shea boter, duindoornolie en kokosolie. En speciale fotostabiele UV filters beschermen de kwetsbare huid van je lippen ook nog eens tegen zonnestralen.

Lees ook