Vollere lippen in 7 dagen?

05:37 - 03:22
luistertijd 05:37 - leestijd 03:22

Getest Filorga Nutri-Filler Lips

Toen mij gevraagd werd of ik het nieuwste product van Filorga wilde uittesten, hoefde ik geen tweede keer na te denken. Mijn allereerste review voor BeautyJournaal ging namelijk over producten van Filorga (waar ik erg over te spreken was, je leest het hier) en dan is dit een buitenkansje. Filorga heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de branche en is vandaag de dag een toonaangevend bedrijf van “non-surgical anti-aging” oplossingen voor zowel de medische sector als de gewone consument, en is daarmee een toonaangevend bedrijf geworden op het gebied van anti-aging. En nu komen ze dus met een lip-filler. Ik ben erg benieuwd.

Pump up the volume

Ik ben eigenlijk nooit ontevreden geweest over het volume van mijn lippen. Ik heb er ook nooit zo bij stil gestaan. Nu ik ze eens goed bekijk…. Zijn ze niet dun, ook niet vol. Een beetje normaal denk ik.

Om te beginnen ben ik altijd een beetje sceptisch over dit soort producten. Eerst zien en dan geloven… zullen we maar zeggen. Maar Filorga belooft zichtbaar vollere lippen binnen 7 dagen. Dat het oppompen van de lippen best een trend is, zie ik aan het aantal vlogs en blogs van vooral jonge meiden. Ontevreden over hun lippen en niet vies van een spuitje meer of minder. Maar als je de natuur eerst een beetje kunt helpen met de Filorga Nutri-Filler Lips dan lijkt mij dat een ietwat minder rigoureuze oplossing.

Filorga Nutri-Filler Lips Verpakking

Wat doet de Nutri-Filler nu eigenlijk?

Filorga Nutri-Filler Lips is een voller makende lippenbalsem met een drievoudige werking

  1. Voeden en herstellen: Karite boter herstelt, kalmeert en werkt ontstekingsremmend. Sojaolie voedt de huid. Deze olie bevat vitamine E wat de lippen beschermt tegen weersinvloeden. Castorolie doet zijn bijnaam wonderolie eer aan, omdat deze olie je lippen niet uitdroogt en ze zacht maakt
  1. Voller en gladder maken: Nutri-Filler stimuleert de aanmaak van collageen en glycosaminoglycan en zorgt voor meer volume en minder fijne lijntjes. Een tekort aan glycosaminoglycan (GAG’s) kan het verouderingsproces versnellen in de vorm van collageenvermindering en verlies aan elasticiteit.
  1. Revitaliseren en laten stralen: Toevoeging van het speciale en ietwat ‘geheime’ NCTF complex (wat overigens aanwezig is in alle producten van Filorga) geeft de lippen een jongere uitstraling terug. Op de Engelse website van Filorga valt te lezen dat het complex “vitaminen, co-enzymen, anti-oxidanten, aminozuren en mineralen etc.” bevat.

Filorga Nutri-Filler Lips TextuurVerpakking

De verpakking vind ik super praktisch. De dop sluit goed af, waardoor je hem kunt meenemen zonder bang te zijn dat je hele tas er onder komt te zitten. Ik neem hem daardoor overal mee naar toe waardoor ik hem lekker veel kan gebruiken.

Van balm tot olie

Het zwarte tuitje aan de bovenkant is gemaakt van siliconen. Het voelt daardoor heel zacht om het product op je lippen aan te brengen. Onderaan de stick draai je aan de zilveren huls, zodat de balm uit het zwarte tuitje komt. Let op draai niet te fanatiek, want je hebt maar heel weinig product nodig per keer.

Je gebruikt het product als een lippenbalsem. De balm is transparant en heeft eigenlijk geen noemenswaardige geur. Aangebracht op de lippen proeft hij wel een beetje synthetisch. Niet echt vies, maar ook niet dat ik er nou mijn lippen bij wil aflikken. Eenmaal op de lippen verandert de balm in een olie en laat hij een zeer zichtbaar glosseffect achter. Ik vind dit eigenlijk best mooi, zo’n glans. En deze glans blijft na het aanbrengen wel 1-2 uur goed zitten, mits je niet teveel eet of drinkt.

Filorga Nutri-Filler Lips Gloss

Ik gebruik naast de Nutri-Filler soms wel nog een lipgloss of lipstick om wat kleur aan mijn lippen te geven, anders voel ik mij zo flets.

Wel een beetje droog…

Ik probeer Filorga Nutri-Filler Lips 7 dagen uit, waarbij ik hem diverse malen per dag aanbreng. In het begin voelen mijn lippen wel droog en trekkerig aan. Naarmate de dagen duren, gaat het eigenlijk steeds beter en verdwijnt dat droge gevoel. Omdat ik zo met het blote oog geen idee heb of mijn lippen voller zijn geworden, moeten de voor- en nafoto’s duidelijkheid bieden.

Resultaat

Zoals je ziet op de foto’s is het een beetje dubieus of je kunt spreken van een toename van volume van mijn lippen. Misschien een lichte toename van mijn bovenlip, maar dan moet je wel goed kijken. Mijn lippen zien er ook nog niet veel gladder en zachter uit op de foto. Eigenlijk heb ik best veel rimpels op mijn lippen, haha.

Filorga Nutri-Filler Lips na 7 dagen

Conclusie

De balm is echt een heel makkelijk product, makkelijk mee te nemen en een goede verpakking. Ik kan alleen niet zeggen dat hij mijn lippen gladder en voller heeft gemaakt. Wanneer de gloss op je lippen zit, zien je lippen er inderdaad jonger uit, maar dit is natuurlijk slechts een tijdelijk effect. Ik merk dat ik het wel fijn vind om de stick in mijn tas te hebben en ik gebruik hem ook meerdere malen per dag. De gloss is mooi en voelt (na de droogheid van de eerste dagen) prettig aan. Maar vollere lippen in 7 dagen? Helaas niet bij mij.

Lees ook