Deze mythische geur laat de zon schijnen!

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

Bulgari is vooral bekend om haar sieraden en de nieuwe geur Bulgari Goldea is dan ook een juweeltje om te zien. Het huis heeft zich duidelijk ook om de looks van haar nieuwe parfum bekommerd. De flacon is zwaar, met ronde vrouwelijke vormen die het gevoel geven te staren in het hart van een gouddruppel waarin het licht wordt gereflecteerd. Dat licht is volgens Bulgari goud.

Bulgari Goldea Sfeerbeeld

Nectar in een gouden juweel

De verpakking van Goldea staat letterlijk en figuurlijk bol van de symboliek. De bovenkant herinnert aan de zon die wordt weergegeven door een cirkel die steeds terugkomt. In de twee halve cirkels om de flacon en de ring om de hals in slangenmotief. Dat motief is weer een verwijzing naar een juwelencollectie van Bulgari. Geheel in goud gehuld is Goldea een ode aan goud en musk. Bekijk ook de commercial:

Mmmmmm musk

Alles is perfect op elkaar afgestemd en dat blijkt nog meer als ik Goldea zelf mag ervaren. Musk is de rode (of in dit geval gouden) draad in deze vrouwelijke geur. Musk zorgt voor een natuurlijk gevoel, de geur van warme huid, al dan niet schoon of juist een beetje viezig. In Goldea is de musk warm en gloeiend.

Fruity floral

Ze opent met een stralende warme en zoete muskgeur, die sprankelt door de oranjebloesem, bergamot en framboos. De geur barst dan ook aanvankelijk van het fruit, maar door de musk is de geur meteen in het begin al warm te noemen en ruik je dat ze meer diepgang heeft dan de gemiddelde fruitige geur.

In het hart wordt de musk ondersteund door ylang-ylang en jasmijn. Deze witte bloemengeuren geven de eau de parfum een volwassen uitstraling en sensualiteit. Goldea is een hele elegante en warme variatie op de witte bloemengeur, die verrassend licht en luchtig blijft. Dankzij de musk krijgt het parfum een draagbare en zacht knuffelige uitstraling. Heel erg fijn!

Parfumista CIndyWarme skin scent

Helemaal op het laatst ruik je naast de zachtbloemige musk nog een donkerdere onderlaag van amber en papyrus. Goldea krijgt daardoor kracht en iets donkers. Voor mij doet die onderlaag wel wat denken aan zoete patchouli en dat geeft het parfum een oriëntaalse twist. Goldea is dan ondertussen een ‘skin scent’ geworden en dat past heel goed bij het karakter van de geur.

Let the sun shine!

Bulgari Goldea is zowel van buiten als van binnen een gouden en gloeiende geur. Ze is warm, oriëntaals en zoetbloemig, maar de ster in dit parfum is toch echt de musk. Het is een zachtzoete musk met een vleugje frisheid waardoor Goldea perfect is voor veel gelegenheden. Het is de perfecte opwarmer zonder dat ze meteen heel aanwezig is. Goldea laat de zon schijnen!

Lees ook