Jolanda test de Nutrient Day Cream en de Hydrating Accelerator

07:47 - 04:40
luistertijd 07:47 - leestijd 04:40

Op mijn ontdekkingsreis naar biologische cosmetische merken kwam ik Josh Rosebrook tegen. Om te beginnen op mijn eigen Beautyjournaal, waar ik eerder helemaal over heen heb gelezen.

Het merk

Is van een Amerikaanse kapper, die zijn pure manier van leven wilde vertalen naar cosmetica. Nâh ja, toen Oprah, Martha en Ellen daarvoor vielen, werd Josh hip en beroemd. Nu staat Josh bij mij in de badkamer en heeft me al een paar maanden vergezeld. Ik testte de producten Nutrient Day cream met een factor 30 en de Hydrating Accelerator.

Josh-Rosebrook600

hydrating_acceleratorHydrating Accelerator

Het is altijd weer leuk om verrast te worden als gevorderde cosmetica verslaafde. Alles al gezien en geprobeerd, blijkbaar toch niet. Wat is dit en hoe moet ik het gebruiken. Wat opviel is dat bij mijn goede vriend Google dat het constant uitverkocht is. Goed teken?

Wat ik me altijd afvraag bij organic skincare is of de beschikbaarheid van de grondstoffen oneindig is? Of is het iets van goede planning rondom de oogst? Dat krijg ik niet echt helder.

Claim

Dit product is een vitamine-antioxidanten spray dat hydrateert, moisturizers insluit, fijne lijntjes verdoezelt en de huidbarrière versterkt.

Gebruiksadvies

Deze spray gebruik je voor een serum (als je dit gebruikt) of voor je dag- of nachtverzorging. Je kunt het ook gedurende dag bij-sprayen om jezelf een vocht-boost te geven. Het beste is om als je gezicht nog vochtig is een serum of/en verzorging aan te brengen.

Het gebruik

Blijft voor mij een dingetje, het lukt me nooit om zo’n neveltje op mijn gezicht te sprayen. Het beneemt de adem of beland in mijn wimpers en ogen. Of nergens en dat vind ik zonde want Josh is niet goedkoop. Een watje vind ik veel prettiger werken dan deponeer ik het waar ik wil.

Het ruikt ongelofelijk zalig, een milde kruidige geur die niet verwelkt of oubollig wordt. Het liefste zou ik het willen drinken, in willen badderen en mijn kleding ermee willen wassen.

joshrosebrook1

De verpakking

Is sober in wit en zwart uitgevoerd, bomvol tekst dus pak je leesbrilletje maar! In de trant van organic skincare lees ik wat er niet in zit. Ook lees ik tot mijn prettige verbazing dat de gebruikte plantjes in kleine hoeveelheden worden geteeld en geoogst. Naar de beschikbaarheid wordt zijn cosmetica geproduceerd. Josh, je krijgt van mij een paar puntjes erbij!

Mijn huid, de INCI en mijn alter ego

Mijn alter ego is behoorlijk aanwezig in mijn hoofd en regisseert alles wat ik doe of laat. Gemixt met mijn cosmetica-goeroe’s (Paula en Jetske) en ik hoor; ‘Pas op, kijk uit voor je huid’. Een gewaarschuwd mens telt voor twee want het is bekend dat de natuurlijke ingrediënten echt irriterend kunnen werken. Ondanks dat mijn huid niet geïrriteerd is en ik ook nog niet de INCI heb gelezen, heb ik het uiteindelijk met tegenzin gedaan. Met tegenzin omdat vanuit het weten ik een oordeel moet vellen.

Tijdens het bestuderen werd ik steeds vrolijker, volgens beautypedia was het grootste deel ‘good’ behalve iets Neemleaf, Ylang Ylang, Lavendel en Eucalyptus wat niet zo goed is voor je huid. Het zijn hele populaire stofjes die je in zo goed als alle organic skincare tegenkomt. Het bevindt zich aan het einde van de INCI, dan zijn de hoeveelheden erg klein. Het mooie is om 100% perfecte ingrediënten te gebruiken, ik schat dat in dit product ruim 90% perfecte ingrediënten bevinden. Mijn alter ego is gerust!

Jolanda concludeert:

Lekker, heerlijk en fijn product. Alleen dat sprayen vind ik niet fijn, maar er zijn ongetwijfeld vrouwen die dit wel kunnen. De geur is heerlijk, het verdampt snel en mijn dagverzorging (ook van Josh) smeert daardoor nog beter.

De claims zijn moeilijk te controleren, maar mijn gevoel laat me zelden in de steek. Anders heb ik mijn spiegel nog en die laat echt goed zien als mijn velletje niet top is! Op mijn zoektocht naar pure cosmetica heb ik al wat gevonden.

Nutrient Day Cream met SPF 30 non-nano zinc oxide

Om maar in één zucht door te gaan met Josh heb ik ook de dagcrème getest. Wat blijft opvallen is dat veel Bio of Organic merken vermelden wat er niet inzit in tegenstelling tot wat er wel inzit. Ik ga bij de Bio-producten niet meer op mijn eerste indruk af, dat bevalt mij slecht en raak letterlijk geïrriteerd!

NDC2De verpakking

Is een sobere mat glazen flesje met een pompje, die trouwens perfect werkt. Alleen dat glas in combinatie met badkamertegels vind ik niet top. Voordeel als het op is, dan kan ik het ook gescheiden weggooien. Voorzichtig maar dan in de badkamer.

Het gebruik

Is prima, de crème trekt normaal in en geeft een enorme mooie glans. Het geeft een fijn huidgevoel en niet zo superglad, dat vind ik niet altijd fijn of natuurlijk aanvoelen.

De geur is, zo lekker licht subtiel kruidig dat ik net zoals de Hydrating Accelerator erin wil hullen, badderen en drinken. Zo lekker, hoe zou Josh ruiken, vraag ik me al typend af? Het is een heerlijk ruikende niet-geur, maar kan ik dat zo omschrijven??

Veel ongeparfumeerde producten ruiken vaak naar vetzuren en als mijn huid warm wordt dan ruikt dat niet altijd lekker!

Claims

Beschermt en repareert de huid op celniveau. Verbetert en balanceert de vochtbalans van de huid. Herstelt  de vitaliteit, gezondheid en uitstraling van de huid.

Het gebruik na een paar weken en INCI check

Ik ben nog steeds positief en ook hier verzamel ik moed om de ingrediënten te controleren. Wat opvalt en wat ik vergat te vermelden bij de Accelerator, dat het geen water bevat in tegenstelling tot het gros van de cosmetica.  Het heeft pure Aloe Vera sap wat geïnfundeerd is met vitamines. Verder lees ik jojobaolie, borage-olie, amandelolie, teunisbloemolie, hennepzaadolie, sesamolie, duindoornolie, olie uit druivenpitten, sheabutter, Sint Janskruid, vitamine E, xanthaangom, olie van cacaobonen, olie genoeg zou ik zo zeggen. Verder nog bosbessen, kamille, calendulabloemen (kan wat irriterend werken), klitwortel, rozemarijn, venkel, rozenbottels, kattenkruid, groene thee (heel goed voor je huid).

De ingrediënten zijn op een paar na prima en ook hier schat ik dat het zo goed als perfect is samengesteld. In ieder geval blikt mijn gezicht stralend terug vanaf de spiegel. De glans is mooi maar op een foto wel bleek, zelfs wat blauwig. Dat komt door de zinkoxide wat een prachtige mooie minerale UV-filter is. Aan de andere kant ga ik ook niet dagelijks op de kiek! Volgens het artikel van Monique kan bronzer de backflash verminderen. Volgende keer maar proberen!

Jolanda concludeert:Jolanda

Mijn huidgevoel is een goede controle en dat is met deze crème absoluut positief. Het is geschikt voor alle huidtypen maar ik denk dat deze niet voldoende is voor de droge huid.

De mooie minerale zinkoxide filter vind ik altijd al top en het wit-effect is afwezig en een mooie glans aanwezig! De ingrediënten zijn zo goed als 100% goed voor de huid. Ik zeg: JA! tegen Josh Rosebrook.

SHOP alle producten hier online in de mooie webshop van Pure Beauty Boutique

Lees ook