Waarom Josh natuurlijke cosmetica gezonder vindt

03:49 - 02:17
luistertijd 03:49 - leestijd 02:17

Josh Rosebrook. ‘ Hij is zo leuk,’ vertelde Maureen van Aken, de eigenaar van webshop Pure Beauty Boutique me. ‘ Je moet komen, als hij de 24ste april in Nederland is.’  Nou, kleine ondernemers met grote dromen en leuke concepten, daar ben ik altijd voor in.

‘Je lichaam herkent natuurlijke stoffen beter’

Dus vandaag, in Amsterdam, was Josh daar. Van origine kapper in Portland, USA, met grote affiniteit voor natuurljike producten, kwam hij ons zijn verhaal vertellen. Nog altijd zelfstandig, maar zeker niet klein meer, vertelde waarom hij het natuurlijke zoveel beter vindt. Vanwege de herkenbaarheid van stoffen voor het lichaam, de onschadelijkheid ervan, de fijne geuren, en het fijne huidgevoel. Het zijn natuurlijk argumenten waarvoor je gevoelig moet zijn, want wij kennen ook tal van synthetische producten waar vanuit gezondheidsoogpunt helemaal niets mis mee is en die ook heerlijk smeren en ruiken.

Organic is ook gewoon erg leuk

Organic is lifestyle, en organic is ook gewoon erg leuk. Zeker als er een charmant persoon achter schuil gaat, die de lef heeft zijn eigen ding op te zetten. Fijn verpakt en lekker ruikend.

Fan van zijn producten

Rosebrook werkte de afgelopen twintig jaar in Los Angeles in high end salons, en talloze celebs zijn fan van zijn producten. We name…Tori Spelling, Ellen DeGeneres, Martha Stewart, en ook het verkoopteam van Ophrah Winfrey Network loopt ermee weg.

Vanzelfsprekend zijn zijn producten regelmatig in toonaangevende modebladen te zien. Josh is hip.

Non-nano zink dagcreme

Vandaag kwam hij zijn nieuwste dagcreme product introduceren. Een Nutrient Day Cream, met ‘non-nano’ zinkoxide spf 30. Een volstrekt natuurlijke dagcreme met een wel heel erg leuke pay-off: no-nano. In principe is dit niet meer nodig, want vanaf zomer 2013 moet volgens de EU wetgeving op alle producten vermeld staan of er gebruik is gemaakt van nano technologie.

Dat zink is handig. Volgens Josh niet alleen omdat het hydratatieverlies in de huid voorkomt, het is ook een natuurlijk zonnefilter. Even testen, qua nano: inderdaad, het geeft een licht wittig waasje (de reden waarom nano gebruikt wordt – om dat transparant te maken). Never mind, je kunt het gewoon een beetje bijwerken met een bronzing powder. En als je trouwens een minuut of tien de tijd hebt, zie je het bijna volledig verdwijnen, op het fraaie licht metallic glansje na.

Een drie eenheid voor je gezicht

Josh adviseert om deze creme te combineren met eerst een hydrating accelerator die de huid als het ware opent en de huidspanning laat afnemen, waarna je het deep hydrating serum aanbrengt, en dan als finishing touch de nieuwe creme.

Het eerste product dat hij ontwikkelde was een cacao masker. In dit unplugged videootje dat ik vandaag opnam, hoor je hem erover vertellen:

Ik moet zeggen: organic gaat altijd recht je hart in. Je wordt er vrolijk van, de feelgood factor is echt 1000. Zo ook bij Josh.

Leuk om te weten: hij heeft ook haircare. Ik heb het gisteravond meteen met kapper en onze tester Ronald Kampmann even uitgeprobeerd. Het ruikt heerlijk naar citrusvruchten en thee en het is soft soft soft voor je haar.Heerlijk als je van milde stylingproducten houdt die je haar niet verzwaren en verstijven. Maar wie van echt glad en strak haar houdt zal toch siliconen nodig hebben.

Psst…let overigens bij het gebruik van zinkoxide producten wel erop dat je geen flashbacks op foto’s krijgt.

Je koopt Josh Rosebrook bij Pure Beauty Boutique online.

Lees ook