Hoe bevallen deze producten van Lilli voor een gevoelige huid die wel anti aging wil?

12:41 - 07:36
luistertijd 12:41 - leestijd 07:36

Jolanda, Sabine & Maxim testen First Aid Beauty producten

Aan het begin van de zomer heeft het BeautyJournaal testteam een workshop gehad bij de heerlijke cosmeticawinkel Cosmania in Amsterdam. Bekijk hier het fotoverslag nog eens. We gingen naar huis met tasjes vol producten om te testen.

Jolanda, Sabine en Maxim kozen voor het merk First Aid Beauty. Jolanda testte de Facial Radiance Pads, Sabine de Detox Eye Roller en Maxim testte twee producten van het merk: het Anti-Redness Serum en de Dual Repair Face Cream

Waar staat het merk voor?

First Aid Beauty werd in 2009 in Amerika opgericht door cosmetica veteraan Lilli Gordon die vond dat de meeste effectieve huidprobleemoplossers als medicijnen aanvoelen en/of ruiken. First Aid Beauty heeft een compacte lijn verzorgingsproducten voor het gezicht en het lichaam. Voor everyday beauty en voor speciale noodgevallen.

De producten worden aanbevolen door dermatologen, zijn op allergieën getest en vrij van synthetische parfums, dus geschikt voor zelfs de meest moeilijke en gevoelige huidjes.

Jolanda testte de Facial Radiance Pads

Het exfolieert, verstevigt en verheldert. Daarbij alcoholvrij en veilig voor de gevoelige huid.

Ingrediënten
De pads bevatten qua zuren melkzuur en glycolzuur, aangevuld met komkommer en Indiase kruisbes om de huid elastisch te houden. Citroenschil en zoethoutwortel om de huid te laten stralen. Verder bevat het product moederkruid en witte thee om vrije radicalen te bestrijden. Hier is zoethoutwortel overigens ook goed voor. Colloïdaal havermout om de huid te beschermen. Allantoïne en eucalyptusolie om de huid te genezen en te kalmeren. Ceramiden, caprylzuur / Capric triglyceride, Dimethicon, glycerine, squaleen en karitéboter om te hydrateren en de huid barrière te beschermen.

Gebruik
Veeg de pad zachtjes over het gezicht, hals, decolleté en rest van het lichaam, een of tweemaal daags na het reinigen van de huid.

Jolanda’s ervaring:
Het gebruik is echt eenvoudig: pot open en ik pak een schijfje en wrijf het zachtjes over mijn gezicht (nadat ik mijn gezicht heb gereinigd). Zonder duwen of poetsen, want de vloeistof moet het werk doen.

Het valt me op dat de vochtige schijfjes erg makkelijk uit de pot te vissen zijn, ze kleven niet aan elkaar. Nadat ik mijn gezicht, hals en decolleté heb gedaan, vind ik het zonde om het nu al weg te gooien en daal af naar billen en voeten. Die mogen ook glad blijven!

In het begin had ik wel wat extra pukkeltjes, maar het was ook heel erg warm en daar houd mijn huid echt niet van. Na normalisering van het weer werd mijn huid ook weer normaal. Halverwege de pot gaan de nog steeds vochtige pads ook nog makkelijk uit de pot. Mijn huid blijft prima en voelt zacht. Het kijkt me iedere dag stralend aan via de spiegel.

De claim klopt helemaal. De pads zijn erg makkelijk in gebruik. Wie weet ga ik toch weer meer AHA zuurtjes gebruiken. Deze pot gaat in ieder geval op tot de laatste pad! De Facial Radiance Pads kost €30 voor 60 pads. Je koopt het product hier.

 

Sabine test Detox Eye Roller

Ingrediënten
Volgens de verpakking bevat de Detox Eye Roller cafeïne, hyaluronaat en peptiden. Cafeïne, waarvan geclaimd wordt dat het fijne bloedvaten vernauwt (de veroorzaker van de donkere kringen). Hyaluranaat en peptiden die de collageen productie op gang zouden helpen, waardoor lijntjes verminderen. De werking van cafeïne in anti-wallencremes is discutabel.

Volgens het Beautyjournaal woordenboek is het vochtafdrijvende effect eigenlijk alleen te behalen als cafeïne de nieren bereikt. Lokaal onder de ogen werkt het niet. Ook Paula Begoun maakt gehakt van deze claim in haar beautypedia. Dus, tsja?

Hyaluranaat, oftewel Hyaluronzuur heeft wel een positieve uitwerking. Doordat hyaluronzuur de vochtbalans en de elasticiteit van de huid verbetert, worden rimpels door vochttekort en verminderde elasticiteit voorkomen. Naast deze geclaimde ingrediënten, vind ik in de inci lijst ook “Witch Hazel”, toverhazelaar, waar de beautycop van zegt dat het een irriterende stof is voor je huid.

Gebruik
Je moet voor het gebruik de roller even schudden. Daarna moet je twee tot drie keer de roller over de huid onder het oog bewegen. Een tintelende verkoelende sensatie. Dat kan verklaard worden door het stimuleren van de huid en de Menthyl Lactate (een soort menthol).

Sabine’s ervaring:
Mijn nieuwsgierigheid naar dit product was gewekt door het verhaal dat Cosmania’s Marije vertelde over de eerste hardloper van Cosmania. Geen reclame of extra aandacht voor de Detox Eye Roller in de eerste weken dat de webshop geopend was en toch big sales! Waar kwam dat toch vandaan?

Het bleek dat miss Tyra Banks had gemeld dat dit haar SOS voor puffy eyes was! Niet aan te slepen. Cosmania was het enige verkooppunt van de Detox Eye Roller in Nederland.

Nou kan ik ook “gezegend” zijn met wallen, opgezwollen ogen en kringen. Dit wondermiddel pakt deze wanstaltigheden aan. Net als de fijne lijntjes rond je ogen. De Detox Eye Roller komt in een klein flaconnetje met een rol applicator. Het heeft een aansprekend etiket, hip, trendy met een knipoog naar de oude barbourshop. Maar wat kan je detoxen aan de huid rond je ogen? Volgens mij meer een heerlijke marketing bedenksel in plaats van, een waar te maken, claim. Maar goed, dat mag de pret niet drukken.

Eerste Hulp bij droopy eyes

Ik laat de Detox Eye Roller rustig intrekken. En zowaar verdwijnt de ergste gezwollenheid van de wallen. Ook zie ik dat mijn kringen minder donker zijn. Ik hoef zelfs minder foundation aan te brengen. Nu, drie maanden later, ben ik nog steeds mega enthousiast. Het is mijn eerste hulp bij droopy eyes na een avond doorzakken. En bij lichte wallen en kringen is het een ware oppepper. Ik ervaar geen irritatie (terwijl ik toch een zeer gevoelige huid rond de ogen heb). Voor mij is dit een blijvertje. De detox roller is maar € 24 en je doet er 4 maanden mee. Je koopt het product hier.

 

Maxim test Anti-Redness Serum en Dual Repair Face Cream
First Aid Beauty Anti-Redness Serum kalmeert de huid, biedt intensieve verzorging en vermindert zichtbare roodheid, ongeacht de oorzaak. Dus het maakt niet uit of het een tijdelijke irritatie is of een chronische aandoening, zoals bijvoorbeeld rosacea. Het is veilig voor de gevoelige huid.

Ingrediënten
Om het doel te bereiken bevat dit serum boordevol werkzame stoffen. Ten eerste cafeïne. Het zou zorgen voor de vernauwing van de bloedvaten waardoor de roodheid direct vermindert. Dan de ontstekingsremmende extracten van gember en moederkruid. Kalmerende stoffen zoals aloë vera en bisabolol gaan de irritatie tegen. Colloïdale zwavel is een bekend antibacterieel middel voor de probleemhuid. Daarnaast bevat deze serum antioxidanten, verkregen uit zoethout en witte thee om de huid tegen vrije radicalen te beschermen. Verder is dit serum vrij van tegen woordig omstreden stoffen, zoals parabenen, agressieve wasactieve stoffen, synthetische geur- en kleurstoffen, ftalaten, minerale olie derivaten,

Gebruik
Volgens de gebruikersaanwijzing zou je dit serum twee keer per dag op het gezicht aan moeten brengen na de reiniging en vóór de toepassing van de dag- of nachtcrème.

Maxim’s ervaring:
Mijn huid is vrij gevoelig en neigt snel met roodheid te reageren als er een prikkel te veel is geweest. Zon of juist de koude wind, te veel stress of juist een nachtje uit – het kan allemaal resulteren in een geïrriteerd vlekkerig huid.

De verpakking van dit product doet me denken aan de Amerikaanse levensmiddelen advertenties uit de jaren 50-70. Minimum kleur, strak logo, zilveren stralende strepen. Het heeft iets weg van het “betrouwbare keukenmiddeltje van je oma” gevoel. Maar wel met een oog voor de moderne bevindingen, want het serum is verpakt in een luchtdichte pompflacon voor maximale bescherming.

Het serum heeft een lichte consistentie. Het smeert makkelijk uit en trekt vrij goed de huid in. Het laat een licht plakkerig laagje op mijn huid wat ook vrij snel verdwijnt. Het ruikt een beetje zalfachtig en herinnert me aan een soort wonderzalf voor alle kwaaltjes die mijn oma in haar kast had staan.

Na het aanbrengen van dit serum voel ik een licht prikkelend gevoel wat snel verdwijnt zonder irritatie of roodheid. Ik heb een vergelijkbare reactie vaker ervaren en omdat het niet met irritatie gaat gepaard, beschouw ik het als een soort gezonde respons op werkzame stoffen.

Na twee maanden gebruik merk ik, dat mijn huid rustiger is geworden. De kleur ziet er egaler uit zonder opvallende rode vlekken. Tijdens gebruik van het serum heb ik ook geen opvlammingen op mijn gezicht geconstateerd. En het lijkt alsof ik ook minder last heb van mee-eters (wat waarschijnlijk te danken is aan de ontstekingsremmende werking van het serum). Ik zou het van harte aanbevelen aan iedereen wie last heeft van de rode vlekken en irritaties. Het is een mooie kuur om je huid weer rustiger te krijgen. Het Anti-Redness Serum kost €36 voor 50ml. Je koopt het product hier.

Maxim test ook Dual Repair Face Cream
Deze crème claimt naast het verzorgen en hydrateren van de huid ook de huidbarrière te versterken en de tekenen van veroudering tegen te gaan.

Het zou de gevoeligheid van de huid verminderen (een mooie aanvulling op de werking van het serum) en de huid gezonder en sterker maken. Fijne lijntjes, oneffenheden en rimpeltjes worden vermindert en je krijgt een gezonde glow.

Ingrediënten
De basis van deze crème bestaat uit een mix van zonnebloemolie, sojaolie, saffloerolie en sheabutter gemengd met siliconen en een aantal hulpstoffen. Zoethout en witte thee extracten voegen hier een portie antioxidanten toe samen met astaxanthine uit de algen.

Om de rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan is deze crème verrijkt met LanaBlue (R), een retinol alternatief uit de blauwe algen en argireline oftewel “een botox alternatief uit het potje”. Allantoine, moederkruidextract en SymCalmine zorgen voor de kalmerende eigenschappen en gaan de huidirritaties tegen.

Gebruik
Gebruikersaanwijzing adviseert om het twee maal per dag op de schone huid aanbrengen.

Maxim’s ervaring:
Voor deze crème heb ik gekozen als aanvulling op First Aid Beauty Anti-Redness serum. De werking van het serum richtte zich vooral op de rode vlekken en irritatietekens van mijn huid. Dan leek het me handig om daarnaast een verzorgend product te hebben wat zich meer veroudering richt. En liefst van het zelfde merk.

Een minpuntje is dat deze crème in een potje zit en niet in een luchtdichte pompverpakking waardoor het elke keer blootgesteld wordt aan lucht, stof en micro-organismen. Maar om helemaal eerlijk te zijn moet ik zeggen, dat ik als consument niet kan beoordelen of het product op een andere manier is beschermd tegen deze invloeden. Bijvoorbeeld door een keuze van de conserveringsmiddelen of een speciale samenstelling.

Met de verzorgende kwaliteiten van Dual Repair crème ben ik heel tevreden. Mijn huidje ziet er verzorgd uit en voelt zacht aan. In combinatie met het serum blijft mijn gevoelige huid ook goed gekalmeerd en toont geen rode vlekken of opvlammingen. De antiverouderende effecten zijn wat moeilijker om te beoordelen na een paar maanden gebruik.

Ik moet wel zeggen, dat mijn neus- en lippenplooi alsmede de fijne lijntjes rond mijn ogen vrij goed opgevuld zijn geworden en nauwelijks opvallen. Ik zou deze crème aanbevelen aan mensen met de gevoelige huid wie net iets meer in de crème zoeken, dan de basisverzorging. De samenstelling en het effect hebben me wel kunnen laten geloven in de anti-verouderende eigenschappen van dit product. Het product kost €44 voor 50 ml. Je koopt het product hier.

Lees ook