Waarom je filters zonder reflectie moet gebruiken…

02:33 - 01:32
luistertijd 02:33 - leestijd 01:32
Beautyjournalist Emma Wagenaar

Beautyjournalist Emma Wagenaar

Wie weten er nou beter wat er zomers goed is voor de huid dan de huidexpert zelf? Beautyjournalist Emma Wagenaar vroeg vier leading ladies uit het vak naar hun zomer skincare geheimen.

Na onderzoeksarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee en cosmetisch arts Annebeth Kroeskop is deze week Marielle Eggenkamp aan de beurt.

 

 

Zomer skincare geheimen van de pro: Marielle EggenkampMarielle Eggenkamp, huidcoach, specialist in huidverbetering en docent bij hannah SIRC:

“Het is verstandig om het hele jaar door antioxidanten te consumeren, want zo bescherm je je van binnenuit tegen zonnestraling en verbranding. Personen met ‘zonneallergie’ zou ik ook adviseren om daar ruim voor het zonnetje echt gaat schijnen mee te beginnen. Denk hierbij aan ellaginezuur (bramen, bessen, frambozen, cranberry’s, walnoten en aardbeien) en astaxanthine, maar ook the good old vitamines A, C en E zijn antioxidanten.

Neem veel Omega 3 in

Omega 3 is overigens een goede beschermer. Maak dagelijks een lekkere smoothie met bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk met bevroren fruit en voeg voor de omega 3 avocado, hennepzaad of lijnzaad toe. Dit geef ik ook altijd aan mijn kinderen.

Stop al tijdig met sterk huidverdunnende middelen

Maak tegen het voorjaar aan geen gebruik meer van sterk huidverdunnende middelen zoals vitamine A zuur, fruitzuren of microdermabrasie. Onze huid heeft een prachtige ingebouwde bescherming. Om te zorgen dat de zon dieper in onze huid minder schade kan veroorzaken, verdikt deze zich. Dit ‘zonne-eelt’ kan wel tien keer zo dik zijn als op plekken waar de zon nooit komt. Maar zonder UV bouw je deze natuurlijke bescherming niet op.

Zo nu en dan een milde (enzymatische) peeling, om de al losser wordende hoorncellen te verwijderen, zal gedurende de zomermaanden geen kwaad doen.

Gebruik zonbeschermers zonder spiegelfilters titaniumdioxide + zinkoxide

Zowel direct als indirect zonlicht geeft energie aan onze mitochondriën. Dit zijn als het ware de kerncentrales van onze cellen. Deze energie komt niet van Uv-straling, maar van andere golflengtes met de kleuren rood, geel en groen.

Als we zonnebeschermingsproducten gebruiken die vooral reflecteren, dan blokkeren we niet alleen de Uv-straling maar ook al het andere gezonde van zonlicht. Ik adviseer dan ook zonnebescherming zonder deze spiegelfilters (titaniumdioxide en zinkoxide) en met filters die deze kleuren wel doorlaten.”

Houd BeautyJournaal in de gaten voor nog meer skincare adviezen: huidtherapeut Julia Ahmed is volgende week aan de beurt.

Lees ook