Een zongebruinde look met satijnen finish

03:32 - 02:07
luistertijd 03:32 - leestijd 02:07

Journaliste Emma over bronzers: Zon uit een doosje

Wil de zon in Nederland niet zo tevoorschijn komen en staat er ook geen tropische vakantie op de planning? Help de natuur dan een handje met deze heerlijke bronzing powders. Door de poeder op precies de juiste plekken aan te brengen fake je je weg gewoon naar een sunkissed teint.

Beautyjournaliste Emma Wagenaar.

Satijnen finish

Het meest natuurlijk effect krijg je met een bronzer met een satin finish, dus noch mat noch met veel glans of glitterdeeltjes. Glans bewaar je voor je highlighter op de jukbenen. Beperk het gebruik van een bronzer niet alleen tot je gezicht en hals. Het poedertje leent zich ook perfect voor je lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld met wat shape-truckjes je benen, armen en taille slanker laten lijken of de illusie wekken van een cupje meer.

Lees hier ons artikel over body contouring met fake tan.

Hoe je een bronzer het beste aanbrengt?

Urban Decay Beached Bronzer

Deze poeder heeft een bijzonder fijngemalen en super zachte crème-formule die soepel aanbrengt en geen harde strepen achterlaat. Get Beached komt in twee universele, matte tinten met een natuurlijke dekking. Gebruik hem nat voor een extra langdurig resultaat.

Shop hier

Yves Saint Laurent Sahariennes Bronzing Stones

Deze innovatieve bronzing powder van YSL maakt gebruik van de micronisatietechniek. Dit zorgt er voor dat de ultra fijne pigmenten geen opaque dekking geven, maar een vederlicht zweempje kleur op de huid achter laten met een fris en glad effect. Toegevoegd squalaan hydrateert de huid. Te koop in 3 tinten.

Shop hier

Guerlain Terracotta The Bronzing Powder, Natural and Long-lasting Tan

Guerlain is met haar 8 verschillende kleuren één van de weinige merken die qua bronzers ook voor de donkere huidtinten een mooie oplossing biedt. Tint 07 Foncé Doré is perfect voor de mixed-race huid en tint 09 Intense geeft een sunkissed uitstraling aan de hele diepe huid.

Shop hier

L’Oréal Paris Glam Bronze La Terra

De 2 Glam Bronze-tinten zijn zo uitgekiend om elk huidtype een natuurlijke bronzen teint te geven. De zijdezachte poeder heeft okerpigmenten en een fluwelen textuur en leent zich dankzij zijn XL-formaat ook perfect voor lichaam en decolleté.

Shop hier

Soleil de La Mer The Bronzing Powder (limited edition)

Deze limited edition van La Mer is verkrijgbaar in 4 tinten. Dankzij de verschillende kleurschakeringen in de poederdoos creëert hij een zongebruinde gloed die het effect van natuurlijke zonnestralen perfect nabootst.

De roze kleur is nog apart als blush te gebruiken en de lichte tint als highlighter.

Shop hier

Lees ook