Vijf stappenplan voor benen waar je U tegen zegt..

10:55 - 06:33
luistertijd 10:55 - leestijd 06:33

Zo vlak voor de zomer krijgt menig vrouw spontaan de kriebels. Het lijf moet bikiniproof gemaakt worden en het liefst zo snel mogelijk.

De perfecte ‘accessoires’ voor een zorgeloze zomer zijn natuurlijk een paar mooie benen waar je U tegen zegt: glad geschoren, flink gescrubd en dan het liefst ook met een zongebruind tintje. Te hoog gegrepen?! Welnee, volg gewoon onderstaande tips om de zomermaanden te shinen met je onderstel!

1. Scheer- en schuimtips

Vind een scheermesje met meerdere mesjes. Oftewel: upgrade je scheermesje. Hoe meer mesjes je scheermesje heeft, hoe sneller je haartjes worden verwijderd en hoe minder vaak je het mesje over je benen hoeft te halen (een crime!). Zorg er ook altijd voor dat je mesje scherp genoeg is. Als hij eenmaal bot is, gooi hem dan weg. Je benen worden dan niet extra beschadigd.

Steam baby, steam!

Als je je benen altijd onder de douche scheert, wacht dan tot het laatste moment en ga bijvoorbeeld eerst je haren wassen. De stoom in de douche zorgt er namelijk voor dat de haartjes zachter worden. Last van rode bultjes na het scheren? Scheerschuim met siliconen, olie en cellulose gum is dan ideaal: deze ingrediënten maken het haartje zachter waardoor je het makkelijker scheert en je niet je huid aantast. Ingegroeide haartjes ga je te lijf door met een katoenen doek gedrenkt in glycolic en salicyl-zuur gezichtsreinigingsmiddel rondom de plek te masseren. Dit maakt de bovenste laag van de huid zachter zodat het ingegroeide haartje eruit kan groeien.

Shop the look!

1. Bic Twin Lady verpakking met vijf wegwerpmesjes in vrolijke pastelkleuren. Handig om meet nemen op vakantie en het staat ook nog eens extra vrolijk in je toilettas.

Shop hier online

 

2. Wilkinson 3-in-1 scheermesje met 100 procent natuurlijke en hydraterende kokosmelk en amandelolie. Je snapt dat dit heerlijk ruikt in de douche. De claim: je hebt geen zeep of douchegel nodig. Scheelt weer kostbare tijd.

Shop hier online

 

3. De Gilette Venus heeft vijf mesjes waarmee je snel en gemakkelijk je benen scheert en dode huidcellen verwijdert. De kussentjes hebben een lekkere geur – sugarberry! – die je benen hydrateren tijdens en na het scheren.

Shop hier online

 

2. Zongekust tintje

Melkflessen hebben we (bijna) allemaal zo aan het begin van het nieuwe seizoen. En wat willen we ze graag bruin hebben, alsof we weken op een onbewoond eiland ergens in de Stille Oceaan hebben vertoefd. Gelukkig komt kleur ook uit een potje. Smeren geblazen dus. Maar let op: elk voordeel heeft zijn nadeel. Het gebruik van zelfbruiners gaat niet zonder risico; lees deze handige tips even door voordat je gaat smeren.

Wil je lastminute je benen toch een bruin kleurtje geven omdat je over een half uur een feestje hebt. Gebruik dan een bruiningsolie, die laat je benen ook meteen glimmen zodat je bruine kleurtje extra opvalt. Onze Jolanda testte Perfect Legs van This Works en was laaiend enthousiast. Voor elke zelfbruiner geldt: scrub je huid eerst!

Tip: de vraag of je huid opraakt door teveel scrubben, beantwoorden we in dit artikel.

Toch last van nare strepen? Ga dan in bad mét een scheutje melk. De melkzuren zorgen ervoor dat de oranje kleur flink afneem.

3. Hydrateren & verstevigen

Gebruik een bodylotion met verstevigend effect – vooral met ingrediënten als cafeïne, thee en guarana – om niet alleen je huid te hydrateren maar ook om te verstevigen, dat zijn twee vliegen in één klap. Onze eigen Rona smeerde met CelluCare van SwissCare voor strakkere benen en kreeg ze ook! Smeer sowieso elke ochtend en avond na het douchen. Het water van de douche kan je huid flink uitdrogen en de zon doet daar nog eens een schepje bovenop.

Nog zo’n tip: borstel je benen van je enkels tot aan je dijen met een droge lichaamsborstel. Dit zorgt ervoor dat de lymfatische drainage wordt gestimuleerd en zwellingen die weer cellulitis kan veroorzaken, verlichten.

Shop the look!

1. Living Grace van philosophy is een bodylotion verrijkt met shea butter, natuurlijke oliën en anti-oxidanten die je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Shop hier online

 

2. Biotherm Firm Corrector Redefining Body Concentrate verstevigt de huid met de micro-alg L. Ochroleuca. Het vult het collageen weer aan en belooft de huid z’n elasticiteit terug te geven. Voor strakke beentjes dus.

Shop hier online

 

3. Nivea Q10 Verstevigende bodymelk is speciaal voor de droge huid dankzij de dikkere textuur. Ideaal dus voor in de zomermaanden waarin je huid extra te verduren krijgt. De creme bevat macadamia notenolie die de huid hydrateert en het soepel maakt. Het co-enzym Q10 zorgt voor meer stevigheid.

Shop hier online

 

4. Beschermen tegen de zon

De zon geeft je huid een mooi, bruin kleurtje, maar kan het ook verouderen. Van teveel zon (ja, ook van de zonnebank) krijg je rimpels. Punt. Smeer dan ook in de zomermaanden je benen in met een SPF net zoals je dagelijks ook moet doen met je gezicht (ja, ook in de herfst- en wintermaanden) en houd dit om de zoveel uur bij. BeautyJournaal’s Ronald spreidde zijn handdoekje onlangs op het strand van Zandvoort en testte anti-zonnebrandcremes L’Oréal Sublime en Piz Buin.

Tip: lees hier hoe je zonkrachtberichten moet lezen. Zo ben je altijd goed voorbereid.

5. Camoufleren

Heb je toch last van oneffenheden op je huid waar je niet van af komt, zoals vlekjes, blauwe plekken en rode bultjes. Verbloem ze dan met een body concealer – de Leg and Body Cover van Dermablend bijvoorbeeld – of BB cream voor je lichaam zoals de BB cream voor je lichaam van Collistar.

Shop hier online

 

Shop the look!

1. Collistar Magica BB Cream geeft je benen een mooie, egale teint en poetst oneffenheden weg. Ze krijgen er ook nog eens een gezonde glans van door de ingekapselde pigmenten die het licht weerkaatsen. Verkrijgbaar in een tint die zich makkelijk aanpast aan je eigen huidskleur.

Shop hier online

 

2. Dermablend Leg & Body Cover met SPF15 verdoezelt oneffenheden, geeft je benen een gezonde glans door de weerkaatsende pigmenten. Dit product claimt dat je huid zestien uur lang gecoverd is.

Shop hier online

 

 Leg and Body Cover Creme ($18.00) provides the most significant, immediate coverage of any foundation I have ever seen, but the result is a dry, ashen finish that does not look natural or skinlike in the least. Dermablend advertises it as a new, silky formula and it is silky, but none of the other problematic elements were corrected, including this foundation’s tendency to separate and continually change color as it is blended (something I rarely witness). Exuviance by NeoStrata’s Corrective Leg & Body Makeup ($16.50) is better in every respect, and includes a titanium dioxide and zinc oxide SPF 18. – See more at: http://www.paulaschoice.nl/learn/dermablend-leg-and-body-cover-creme-2/#sthash.xTs440p9.dpuf
 Leg and Body Cover Creme ($18.00) provides the most significant, immediate coverage of any foundation I have ever seen, but the result is a dry, ashen finish that does not look natural or skinlike in the least. Dermablend advertises it as a new, silky formula and it is silky, but none of the other problematic elements were corrected, including this foundation’s tendency to separate and continually change color as it is blended (something I rarely witness). Exuviance by NeoStrata’s Corrective Leg & Body Makeup ($16.50) is better in every respect, and includes a titanium dioxide and zinc oxide SPF 18. – See more at: http://www.paulaschoice.nl/learn/dermablend-leg-and-body-cover-creme-2/#sthash.xTs440p9.dpuf
 Leg and Body Cover Creme ($18.00) provides the most significant, immediate coverage of any foundation I have ever seen, but the result is a dry, ashen finish that does not look natural or skinlike in the least. Dermablend advertises it as a new, silky formula and it is silky, but none of the other problematic elements were corrected, including this foundation’s tendency to separate and continually change color as it is blended (something I rarely witness). Exuviance by NeoStrata’s Corrective Leg & Body Makeup ($16.50) is better in every respect, and includes a titanium dioxide and zinc oxide SPF 18. – See more at: http://www.paulaschoice.nl/learn/dermablend-leg-and-body-cover-creme-2/#sthash.xTs440p9.dpu

Lees ook