Hoe bevalt Ronald deze olie en melkspray op het strand van Zandvoort?

03:31 - 02:06
luistertijd 03:31 - leestijd 02:06

Ronald test Kevin Murphy haarproductengetest antizonnebrandcreme, een olie en een melkspray.

Gelukkig ben ik gezegend met een goede huid van gemixed bloed. Ik ben zo bruin zonder echt te verbranden. En waar ik vroeger met die oranje pot Uierzalf (Bogena) in de zon lag, waar ik overig prachtig bruin van werd, ben ik nu toch zuiniger op mijn huid en smeer ik een factor.

In mijn testpakket zatten 2 producten: L’Oréal Sublime Sun, Mythical bronze spf 30 en Piz B Ultra light sun spray spf 30.

De naam zegt ’t al: Mythical bronze

Ik krijg er gelijk een gevoel bij van een zongebruinde (in mijn geval) God. Liggend op parelwitte stranden in een tropisch oord. Alleen bij mij was het Zandvoort aan Zee.

De Sublime Sun is een droge beschermende olie. Er wordt geclaimd dat je een gevoede huid krijgt, loreal sun sublime mythical bronze spf 30satijn zacht met een golden glow. De Sublime Sun zit in een handige spray flacon (150ml) die makkelijk doseert.

Dit product is waterproof en trekt redelijk snel in. Het beschermt tegen verbranding maar ook tegen andere huidverouderende zaken tijdens het zonnen.

Het resultaat:

Na een middag heerlijk op het strand gelegen te hebben, voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan. De olie geeft een mooie glans aan de huid, de geur is aangenaam zomers.

En het belangrijkste: ik had aan het einde van de dag een prachtige zongebruinde teint. Het enige nadeel van dit product is dat je op moet passen bij het aantrekken van de kleding. Hij laat vettige vlekken na op textiel.

Conclusie:

De Sublime Sun van L’Oréal is zeker een aanrader. Maar aangezien het een olie is, vind ik hem meer geschikt voor de reeds gebruinde huid of voor de huid die makkelijk bruin wordt.

Shop L’Oreal Mythical Bronze hier online.

En dan Piz Buin ultra light spray, spf 30…

Die naam: hoe spreek je hem toch uit?! Het product zit in ieder geval in een rechthoekige, handige sprayflacon met een draaidopje dat je eenvoudig open en dichtdraait. Niks zo vervelend als een fles zonnebrand die is gaan lekken in je tas.

De Ultra light spray is een melkachtige substantie, die makkelijk uitsmeert en snel in trekt. Hij belooft niet vet te zijn. Piz buin claimt dat de Ultra light spray je huid hydrateert net zo als een moisturising lotion.

Hij is verijkt met sterke anti-oxidanten die helpen tegen de huidveroudering. Het product moet je huid zacht en soepel houden. Zelf ben ik niet zo’n fan van melkachtige producten voor op het strand, omdat ze vaak als gevolg van zweet of aanraking met water een witte waas op je huid achter laten. Laat dit nou niet het geval zijn bij Piz Buin!

Conclusie:

De ultra light spray van Piz Buin is een fijn product voor op het terras, als je niet wilt dat je huid erg glimt. Ik vind het jammer dat hij niet waterproof is en daarom vind ik hem voor op het strand minder geschikt.

Je moet hem dus ook na elke zwempartij weer opnieuw aanbrengen en dus ook regelmatig als je veel zweet. Kortom: met dit product ben je veel bezig en daar ben ik nu net het type niet voor.

Shop Piz Buin In Sun hier online.

Lees ook