Voor flawless zongebruinde benen..

03:26 - 02:03
luistertijd 03:26 - leestijd 02:03

This Works legsJolanda test This Works Perfect Legs Skin Miracle

Rokjesdag gaat altijd aan mij voorbij want ik ben geen rokjestype. De vogels moeten van het dak vallen eer ik een korte broek of een rok aantrek. Maar dan kijk ik geschokt naar mijn witte flessen en voeten. Een lapjesdeken van een paar tinten rossig-wit naar de lichtste tint bruin, geen fraai gezicht.

Ik had zelf bedacht om een transparante BB-cream op mijn benen te smeren dit seizoen om  het ergste blauw-wit-roze-rood te verdoezelen, maar toen was daar This Works Perfect Legs Skin Miracle……Geen zelfbruiner maar een foundationachtig product met extra verzorging!

De claim

‘A powerful serum with vitamine C to perfect, repair en enhance’, lees ik op de verpakking. Met andere woorden: een krachtig serum met vitamine C om de huid te perfectioneren, te verbeteren en te repareren. Het verbetert huidimperfecties en huidverkleuringen dankzij een stabiele vorm van vitamine-C en E en arnica.

De verpakking

Het product zit in een witte pompflacon in een roze doos waarop ik een rode sticker ontdek die verwijst naar de Beauty Top 100 van Harpers Bazaar, een Amerikaanse glossy. Nou ja, dan moet het wel goed zijn, toch? De pompflacon doseert keurig en de lotion is caramelkleurig.

Het gebruik

Smeer het meerdere keren per dag op je benen. De lotion is volgens de verpakking ook geschikt voor andere lichaamsdelen. De eerste keer heb ik het op mijn benen gebruikt en zag ik mijn melkflessen veranderen in de kleur van tien dagen strandvakantie. Geen spoortje oranje maar een mooie lichte caramelkleur. Het gaf daarnaast niet af aan mijn flodderbroek en voelde goed op mijn huid. Ik denk dat dit een prima quick fix wordt voor mijn melkflessensyndroom.

De geur

Geur blijft een heikel punt, maar dat is geheel subjectief. Deze geur heeft voor mij iets kruidigs zoals citrus met een beetje kruidnagel en ook iets waar ik vroeger mee hebt gewerkt om doorliggen te voorkomen, namelijk kamfer. Voor even vind ik de geur heel lekker maar na een poosje merk ik dat ik al twee keer mijn handen heb gewassen.

This Works

Kathy Philips, de oprichtster van dit merk en voormalig Beautydirector bij ELLE UK, heeft genoeg ervaring opgedaan om te bepalen wat zij belangrijk vindt in skincare, met als resultaat een behoorlijke skincare-line en vele awards. Voor This Works wordt gebruik gemaakt van vooral natuurlijke ingrediënten en worden ftalaten (weekmakers), sulfaten, synthetische kleuren, geurstoffen, parabenen, gemodificeerde stoffen en minerale oliën niet gebruikt.

Jolanda test Collistar Eye contour treatmentJolanda concludeert:

Ik zeg: prima! En de claim van sunkissed legs klopt! Verder werkt vitamine C bewezen tegen huidveroudering, het exfolieert de huid en stimuleert de vorming van collageen. Dus het is goed dat het eraan toegevoegd is.

Aanvankelijk was ik even de war met de lichtgevoeligheid van deze stof in combinatie met uv-straling: ik dacht dat mijn huid juist lichtgevoeliger zou worden door gebruik vitamine C overdag, maar dat is niet waar. Vitamine C is zelf wel erg gevoelig voor licht, waardoor de werkzaamheid ervan vermindert, maar hier is gekozen voor een stabiele vorm van C.

Shop deze geweldige foundation voor je benen hier online!

Lees ook