Let goed op wat je koopt! Ga voor reiniging en niet voor extra praatjes

04:58 - 02:59
luistertijd 04:58 - leestijd 02:59

Kan de huid speciale verzorgende stoffen uit cleanser opnemen?

 

Veel merken zeggen dat hun cleansers vitamines en andere anti-aging ingrediënten bevatten om de huid iets extra’s te geven. Maar kunnen cleansers eigenlijk wel vitamines aan de huid afleveren of zijn dit gewoon marketing sprookjes? Je wast het er toch allemaal weer af, of niet? Er zijn een aantal ingrediënten waarvan verschillende onderzoeken aantonen dat ze daadwerkelijk door cleansers kunnen worden aangeleverd.

Anti acne

Volgens onderzoek is het mogelijk dat sommige cleansers salicylzuur aan de huid kunnen afleveren. Salicylzuur zorgt voor een zachte, soepele huid. Het onderzoek toont aan dat er een verhoogde afzetting salicylzuur in het lichaam plaatsvindt als dit wordt ingekapseld. Daarnaast is aangetoond dat sommige cleansers acne medicijnen zoals benzoylperoxide en resorcinol kunnen leveren aan de huid.

Anti-aging

Vitaminen C en E, niacinamide en hyaluronzuur, doen het ook goed in cleansers. Echter, er is weinig bewijs dat deze stoffen daadwerkelijk iets op de huid kunnen doen via een cleanser.  Mogelijk kan hyaluronzuur nog wat verzachten. Vitamine C kan wel door de huid opgenomen worden, maar dan moet het er wel lang genoeg op zitten. Niacinamide doet uitstekende dienst in crèmes en dergelijke, maar is niet functioneel in een cleanser.

Antimicrobiële

Er zijn producten met een antibacteriële werking, maar dit hoeft niet te betekenen dat deze antibacteriële stoffen ook achterblijven op de huid na het reinigen. De bestanddelen die reinigen doen dit namelijk bij direct contact.

Hydraterende oliën

Oliën zijn relatief eenvoudig op te nemen door de huid. Zo heeft P&G technologie een body wash ontwikkeld op basis van vaseline en zijn er ook veel studies waaruit blijkt dat plantaardige oliën zoals jojoba-, zonnebloem-en soja kunnen worden aangeleverd door middel van een verzorgingsproduct zoals een cleanser.

Als je overstag gaat en ervan overtuigd bent dat een cleanser anti-aging werkstoffen kan aanleveren moet je rekening houden met een aantal voor- en nadelen.

Voordelen van het gebruik van een cleanser met extra verzorgende stoffen:

• Verbeteren gemak: Je kunt een stap in je beautyroutine overslaan, omdat je cleanser je gezicht schoonmaakt én verzorgt.

• Verbetert de functionaliteit: Een cleanser kan de functionaliteit van sommige producten verbeteren. Cleansers met zuren kunnen de opneembaarheid van de skincare die je erna gebruikt verhogen.

Enkele nadelen van het gebruik van cleaners met extra verzorgende stoffen:

• Je weet gewoon niet welke cleansers met die extra stoffen echt werken, en niet.

• Verhoogt kosten: je bent meer geld kwijt voor dit soort cleansers met extraatjes. Gebruik een cleanser om te reinigen, gebruik skincare om de huid te wapenen tegen verouderingsinvloeden. Er bestaat namelijk de kans dat de reiniger niet optimaal reinigt door toevoeging van allerlei anti-aging stoffen.

 Bron: The Beauty Brains

SHOP! BeautyJournaal verzamelde een paar fijne cleansers die doeltreffend reinigen!

Shop de look!

1. La Prairie Foam Cleanser
Deze luxe cleanser bestaat uit door water geactiveerde mousse de die huid grondig reinigt en hydrateert. Volgens La Prairie verwijdert deze cleanser make-up, onzuiverheden en de gevolgen van milieuvervuiling. Breng de cleanser ’s ochtends of ’s avonds aan. Maak eerst je gezicht vochtig met water. Breng vervolgens een klein beetje cleanser aan en masseer deze in zodat er een schuimlaag onstaat. Spoel af en je hebt een heerlijk zacht, schoon huidje.

Shop het product hier met korting

2. Paula’s Choice Moisture Boost One Step
Deze zachte cleanser verwijdert snel sporen van make-up, volgens Paula’s Choice. Daarnaast geeft de reiniger je een zachte huid. Maak je gezicht nat met lauw water. Verdeel een beetje reiniger over je vingertoppen en masseer de crème met ronddraaiende bewegingen in. Afspoelen en zachtjes droogdeppen met een schone handdoek. Het is een dunne, waterige crème en het product heeft een neutrale, frisse geur.

Koop het product hier.

3. Clinique Comforting Cream Cleanser
Deze zachte cleanser is speciaal voor de droge, gevoelige huid. De cleanser heeft een romige structuur. Het verwijdert make-up en onzuiverheden en laat de huid schoon, zacht en gehydrateerd achter, volgens Clinique. Masseer de cleanser in op een schone huid en verwijder met een tissue of spoel af met water. Omdat de crème dik is, hoef je er maar een klein beetje van te gebruiken. Je doet dus heel lang met een flesje.

Shop het product hier.

Extra tips van BeautyJournaal:

Lees ook