Met DNA uit Alpen planten om je huid weerbaar te maken tegen externe veroudering

06:01 - 03:36
luistertijd 06:01 - leestijd 03:36

Mijn hart gaat altijd sneller kloppen als dit Zwitserse huidverzorgingsmerk met een nieuwe lijn komt. Ik maakte er eind jaren tachtig voor het eerst kennis mee. Oh lala..crème met kaviaar, het paste perfect in het yuppentijdperk waarin ik opgroeide. Pas veel later had ik door welke slimme marketingmachine er achter schuil ging: strooien met dure stoffen, terwijl het in de basis om bijvoorbeeld in dit geval omega vetzuren gaat. Kaviaar mag de oorsprong zijn, maar er zijn vele bronnen met dit goedje.

La Prairie blijft je verbazen

Toch is La Prairie ondanks een dipje van haar gouden imago eind jaren negentig begin 2000 altijd aan de deur blijven kloppen bij innovatie- en luxe gevoelige consumenten. Men bleef je verbazen. Herinner je je de Platinum Rare collectie nog? Mijn hemel, wat een topcrème was dat. Ik bleef maar bedelen om samples, kreeg er geen genoeg van. Vrij recent heb ik nog uitgebreid geschreven over de Cellular Power Infusion collectie, die ik maandenlang testte. Ook weer een wondertje. Met helaas, ja, dat wel: met een fiks prijskaartje. Daarom blijft La Prairie ook een cadeautje aan jezelf.

Nu is het dan tijd voor een collectie die de naam Swiss Ice Crystal draagt, en waarvan de verpakkingen er ook echt als met ijskristallen omgeven uitzien.

Twee producten voor verbeterde huidweerstand

Begin dit jaar heeft La Prairie internationaal er flink campagne voor gevoerd met luxe brochures die meegeseald waren met modemagazines. Er werd stilgestaan bij de nieuwe ontdekkingen van stofjes in deze producten.

In het kort bestaat deze lijn uit een droge olie, die je onder de crème aanbrengt ter versteviging, verzachting en bescherming van de vetbarrière, plus een hydraterende en celbeschermende gelcrème. Je kunt eerst de een en dan de ander opbrengen, je kunt ze met elkaar mengen, en daarvoor nog je all time favorite serum aanbrengen.

Ice Age plantjes

De nieuwe cocktail waar omheen het marketingverhaal is opgebouwd bestaat uit drie Alpenplanten die onder zeer barre omstandigheden kunnen overleven: de paarse Steenbreek, de Sneeuwalg en een soort Zwitsers sneeuwklokje dat Soldanella Alpina wordt genoemd. Zowel de eerste als de laatste worden in speciale kwekerijen gehouden voor La Prairie. Het DNA in deze plantjes dat juist zo belangrijk is voor de bescherming van de planten in die koude omstandigheden, wordt volgens een speciaal biotechnologisch procedé eruit gehaald en verwerkt in de cocktail.

Bekijk hier een fijn gedramatiseerd filmpje over deze plantjes:

http://www.youtube.com/watch?v=Nha_U2rp1I0&list=PLlH-S6PpsgpQHStizyLQqquwiXNxn3RvG&feature=share&index=2

Het doel is je huid weerbaarder te maken tegen huidverouderende invloeden van buitenaf. Geen sinecure, want die externe invloeden zijn voor 70% verantwoordelijk voor je huidveroudering, zo is inmiddels wel wetenschappelijk bekend. Jammer is alleen dat La Prairie niet uitlegt hoe het DNA uit die plantjes dan ingrijpt op onze huidcellen. En wat bedoelen ze met DNA? DNA op zichzelf stelt namelijk niet meer voor dan gecodeerd materiaal dat pas tot leven komt als het legertje eiwitten in werking treedt om de boodschappen vanuit en naar het DNA over te brengen.

Naast high-tech ook gewone stofjes

Naast die survival cocktail, wordt er in de crème voor hydratatie ondermeer gebruik gemaakt van hyaluronzuur en karitéboter, voor celvernieuwing van een stamcelextract uit een koffieboon (coffea bengalensis) en een stamcelextract uit framboos. Stamcelextracten zijn sterk antioxidatief en daarmee dna-beschermend.

Er zit een pentapeptide-34 in die het co-enzym Q10 stimuleert in de huid en zo het natuurlijke antioxidant verdedigingsmechanisme van de huid verbetert.

De droge olie is opgebouwd uit plantenolie van zoete amandel, zonnebloem, duindoornbes, jojobazaad voor herstel van de huid, en voor voeding wordt ondermeer gebruik gemaakt van rozewortel, vrouwenmantel en gele gentiaan. In de olie is ook Q10 terug te vinden, vitamine E, stamcel uit framboos, en de La Prairie signatuur cocktail Cellular Complex met ondermeer ginsengwortel, paardenstaart en glycoproteïnen. Deze beroemde cocktail zit natuurlijk ook in de crème.

Waar zijn de testbewijzen?

Het is ook uitermate jammer dat La Prairie nooit testbewijzen overlegt. The proof is in the eating of the pudding. Nu zit dat meestal wel goed: het huidgevoel is top.

La Prairie belooft dan altijd wel dat kosten noch moeite gespaard worden om de veeleisende klant op haar wenken de bedienen, voor 268 euro per product zou een beetje transparantie toch echt geen kwaad kunnen. Wat heb je te verbergen? Die Dynastie- en Dallasvrouw die alles slikt (hoewel, die haaibaaien, hahaha), is een uitstervende soort. Nieuwe, tegenwoordig hoog opgeleide  consumenten kun je niet alleen op je mooie, blauwe Zwitserse ogen binnenhalen. Of toch wel? Dan is dat ijzersterk.

De mooiste innovatie in twintig jaar…

Tot slot nog een quote van La Prairie’s director of innovation, dr. Daniel Stangl, die meldt dat het het meest innovatieve is dat het bedrijf de afgelopen twintig jaar heeft gemaakt. “To be able to capture the youth-protecting properties and adaptive nature of the three survivalist plants and combine those with revolutionary technologies of modern skincare is exceptional. In essence, the Swiss Ice Crystal Complex helps skin outwit daily ageing assaults from the environment – an incredible achievement.”

Je begrijpt het natuurlijk wel: ik ga het er eens flink van nemen met deze ijskoude plantjes. Shop deze producten hier online met flinke korting.

Bekijk ook deze crèmes eens die de weerbaarheid van je huid verhogen:

 

 

Lees ook