Een echte proces-hersteller, ze vindt hem ge-wel-dig!

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47

One Essential packshot LR

Dior One Essential Super serum

Je huid is 24/7 bezig om zichzelf te beschermen en te herstellen. Bij die herstelprocessen kan nog al eens wat fout gaan, vooral naarmate je ouder wordt en of meer blootgesteld wordt aan agressieve invloeden van buitenaf zoals uv straling en luchtvervuiling.

In de huid heb je talloze reparatie mechanismen, daarbij zijn ook talloze eiwitten als boodschappers betrokken. Het proces heet proteasoom.

Als uitkomst van die herstelprocedures komen er zg. afvalstoffen vrij die ook weer opgeruimd moeten worden. Als dit door omstandigheden (veroudering, overbelasting mechanismen) niet zo goed, kan er ophoping plaatsvinden, waardoor de huid er ook iets minder gezond uit gaat zien. Valer en vermoeider, zoals wij dat dan in lekentaal noemen.

Dior heeft dit mechanisme in 2009 al onderzocht aan de handen van genenwerking. BeautyJournaal heeft toen ook uitgebreid aandacht besteed aan de claims van Dior die aan dit serum gehangen waren. Lees dit verslag nog eens waarin wijlen professor Wiechers aan BeautyJournaal’s Monique uitlegt wat genen doen en hoe eiwitten daarmee samenwerken, en dit verslag waarin Wiechers in een lesje biologie uitlegt wat de wetenschap achter dit serum beoogt te zijn.

De claims van het serum:

Wat ik ervaar:

Bij de eerste keer van aanbrengen, kreeg ik al een wauw-gevoel. Het serum heeft een lichte textuur, en een aangename geurbeleving.

Ik gebruik 2 pompjes voor gezicht, hals en decolleté. Na het aanbrengen wacht ik even voordat ik mijn dag of nachtcrème aanbreng.

Het serum geeft een glans, maar dit verdwijnt na aantal seconden. Ik voel hem enigszins op mijn huid “plakken”, maar ook dit verdwijnt nadat ik mijn andere verzorgingcrème erover heb aangebracht.

Na drie weken het serum te hebben gebruikt zie en voel ik dat mijn huid goed heeft gereageerd. Mijn huid oogt rustig, egaler, ziet er gezond en gevoed uit. Mijn huid lijkt ook bernawat matter en minder rood.

Ik heb het serum gecombineerd met de dag- en nachtcrème de Cellular Marine van !QMS Medicosmetics omdat ik geen andere crème van Dior in mijn bezit heb. Maar wat een super duo is dit, een hele goede combi voor mijn huid. Ik ben hartstikke enthousiast, ik zie wat ik zie en dat is een stralende huid!

Het serum is zuinig in gebruik, je kan serum in de ochtend en/of avond gebruiken, natuurlijk op een gereinigde huid. Het is niet goedkoop, maar absoluut een aanrader. Zeker nu de zomermaanden eraan komen en je huid meer aan uv wordt blootgesteld.

Lees ook