Voor de drogere huid

03:10 - 01:54
luistertijd 03:10 - leestijd 01:54

Huidcellen hebben een eigen ritme, zoals alle cellen in het lichaam een ritme hebben waarin het processen uitvoeren, zoals alles in de natuur een ritme heeft. Estée Lauder focust momenteel heel erg op het nachtritme en de processen die dan in de huid afspelen, met name op het gebied van repareren. Shiseido bestudeert de ritmen eveneens, maar legt nu de nadruk op het dagritme. Daarbij speelt bescherming van de huid een hoofdrol. Het weerbaar maken.

Biologisch ritme

Onze biologische klok omvat 24 uur. Onze huidcellen beschikken over zg. klokgenen die zorgen dat processen synchroon, volgens een vast ritme worden uitgevoerd.Dat ritme kan verstoord raken door simpelweg veroudering, maar ook door externe stressfactoren.De huid is overdag op haar kwetsbaarst, zo meent men bij Shiseido, dus is het des te belangrijker om overdag voor de juiste bewapening te zorgen.

Versterking van de corneocyten – de toplaag van je huid

Shiseido geeft aan dat er een specifiek gen is ontdekt dat specifieke eiwitten produceert die op haar beurt weer zorgen voor een voldoende keratinevezels, de corneocyten ofwel de toplaag van de huid – en dit draagt bij aan het sterke huidbarriere. Shiseido is van mening dat een effectieve dagverzorging niet alleen hydrateert en beschermt tegen uv-straling maar dat het ook dit gen optimaal laat functioneren.

Afbraak van gezonde huidbarrière tegengaan

Nu kun je twee dingen doen: je stimuleert letterlijk een bepaalde communicatie tussen genen, of je probeert een communicatieweg af te sluiten zodat de overige wegen meer vrij spel krijgen. Shiseido koos voor het laatste met een focus op het eiwit serpine b3, dat een obstakel blijkt te zijn bij een gezond functioneren van de huidbarrière. Ze ontwikkelde een tegenreactie in de vorm van een derivaat dat 1-piperdine wordt genoemd en de productie van het serpine b3 eiwit afremt. Hierdoor kan een gezondere huidbarrière gevormd worden.

Voor de drogere huid

Nu is het wel zo dat dit eiwit veel minder wordt aangetroffen in een gezonde huid, maar des te meer in een droge huid. Hoe droger de huid, hoe slechter de huidbarrière is. Onderdrukking van het specifieke eiwit leidt volgens Shiseido tot een gezondere huid, qua gevoel en in aanzien.

Bestel deze creme hier met korting en zonder verzendkosten:

[bestelbutton url=”http://clk.tradedoubler.com/click?p=195915&a=2284708&g=19018540&url=http://www.iciparisxl.nl/nl_NL/SHISEIDO/Future-Solution-LX/FUTURE-SOLUTION-LX-DAGCREME-SPF15-50-ML/p471853-ZFTAqLsBnkwAAAEsTOh2M334″]

Bestel hier nog meer Shiseido skincare tegen goede prijzen:

[bestelbutton url=”http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=21361&url=http%3A//www.bol.com/nl/s/mooi-gezond/zoekresultaten/Ntt/shiseido/N/12382/Nty/1/search/true/searchType/qck/sc/bph_all/index.html%3F_requestid%3D145978&f=TXL&name=shiseido”]

Lees ook:

Lees ook