Paula’s Choice, Only You, Mona di Orio, Collistar, Estée Lauder, hannah, Vichy, Medik8

09:54 - 05:56
luistertijd 09:54 - leestijd 05:56

Het betreft hier niet per se door het team geteste producten voor BeautyJournaal, maar echt een favoriet uit hun eigen stash, wat inhoud dat het door henzelf gekocht kan zijn.

Harriet:

“Dat is niet één product, maar dat is een hele serie: de RESIST lijn van Paula’s Choice. Ik gebruik het al sinds de introductie ervan en ben erg tevreden met het resultaat. Mijn huid is glad, gehydrateerd, heeft nooit meer pukkeltjes en irritaties. De lijn zit  bomvol werkzame stoffen als anti-oxidanten, retinol en exfolianten. Daarnaast beschermt het elke dag de huid met SPF 25.
Bovendien is het een geweldige prijs/kwaliteit verhouding  zeker als je het uit de VS meeneemt).

Ik gebruik standaard het anti-oxidanten serum, de SPF 25 dagcrème, het Retinol serum, de 5% AHA Daily Smooting  Treatment en soms de Barrier Repair Moisturizer en de Retinol crème voor het lichaam. Sinds kort is daar het Super Vitamine C serum bij gekomen. En ik ben over elk product even enthousiast. Daarnaast gebruik ik nog enkele producten van Paula uit haar andere verzorgingslijnen.”

SHOP deze geweldige lijn hier online.

Tessa:

“De Only You Miracle Nail Polish Remover is mijn meest favoriete product van dit moment. Het is een nagellak remover zonder aceton waarbij je alleen je nagel in het potje met sponsje hoeft te steken. Je lak is er zo af! Geen geklieder met een flesje en wattenschijfjes.

Dit potje heeft een erg sterke geur die niet erg lekker ruikt maar je nagels hebben geen onaangename geur als je ze uit het potje haalt. Ze ruiken juist een beetje zoet. Ik ben erg blij met dit potje, want hij is gemakkelijk mee te nemen op vakantie en als je weinig tijd hebt, is je lak er in een mum van tijd af.”

SHOP deze handige remover hier online.

Maxim:

“In mijn beleveniswereld bestaan er verschillende soorten geuren. Sommige zijn voor de zintuigen en sommige zijn voor de ziel. De laatste lukt het om diep naar binnen te dringen en zachtjes mijn emoties aan te raken.

De meeste geuren van Mona di Orio vallen voor mij in deze categorie. In 2013 werd Mona di Orio’s Violette Fumée gelanceerd. Het is ook mijn favoriet van de maand juli geworden. Het is niet een geur die ik vaak draag, maar elke keer dat ik het op doe, zorgt het voor een rijke emotionele belevenis. Met een warme knuffel sluit het mij af van de buitenwereld en haalt het beelden voor de geest vanuit mijn hart die te ongrijpbaar en te persoonlijk zijn om ze te bespreken…”

 

Rona:

“Ik was al lang op zoek naar een goede vervanging voor Lancome Absolue Precious Cells Lévres maar dat wilde maar niet echt lukken. Tot ik van Sandra van Alphen van Collistar de supertip kreeg om Active Lip & Lip Contour Cream uit de Perfecta lijn te proberen. En het werkt super.

Behalve dat het verzorgend is, zijn de fijne lijntjes in (en om) de lippen gevulder zodat lipstick er veel mooier uitziet. Resultaat, een jongere mond. Met een peptide-complex, vitamine C en E, hyaluronzuur en zijde proteïne.

Helaas niet te koop binnen de Benelux – ik kocht het in Cyprus- en binnenkort ook niet meer daar buiten. Het lijkt alsof de duivel speelt met al die fijne lipproducten. Maar voorlopig geniet ik er dus nog van en zoek ik driftig naar een mogelijkheid om wat voorraad aan te leggen.”

SHOP hier Collistar producten (algemeen) online met korting.

Anja:

“Mijn zelf aangekochte topper van dit jaar is met recht de Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Moisturizer SPF15. En dat is een hele mond vol. Deze gebruik ik niet als moisturizer; daar is deze crème voor mij niet vol/rijk genoeg voor. Ik gebruik deze crème als ‘foundation’ over mijn eigen dagcrème.

Ik houd niet van een bruine crème op mijn gezicht maar deze Sheer Tint geeft, door de minuscule pigmentbolletjes, mijn huid de gehele dag een frisse en jeugdige uitstraling. Alsof ik even lekker van de zon heb genoten.

Bij de Estée-workshop attendeerde Lucienne Weijers, trainingsmanager, mij op dit product! En dat deze ‘foundation’ mijn huid ook nog eens beschermt tegen tekenen van vroegtijdige huidveroudering is mooi meegenomen.”

SHOP deze mooie sheer tint cream hier online met korting.

Gerti:

“Helaas, 2013 kent voor mij geen echte uitschieters. Ik heb geen spannende innovaties gezien. Dat wil niet zeggen dat er geen mooie producten op de markt gebracht zijn. Ik werd erg blij van het hannah Opulence serum. Geweldig dat een Nederlands merk een goed, onderbouwd vitamine C serum uitbrengt.

Van de producten van Medik8 word ik ook blij, vooral van het Retinol 3 TR serum en het CE Thione serum. Vitamine A en C zijn de basis van goede anti-aging producten.”

Lees hier meer over hannah opulence serum.

Lees hier meer over de Medik8 serums.

Yvonne:

“Mijn favoriet is de Bourjois Healthy Mix Foundation nr. 53 in de kleur light beige. De fruitkuur met o.a abrikoos die je huid laat stralen, meloen voor hydratatie, appel voor antioxidant en gember voor verkwikking. Deze foundation is ontwikkeld voor alle huidtypen en geeft een egaal, half mat, zeer natuurlijk en zeer betrouwbaar resultaat. Onvolmaaktheden worden vervaagd, de teint is egaal zonder strepen en vlekken.

Wat ik ervan vond? Het laat zich heel prettig uitsmeren op de huid en je hebt zeer weinig er van nodig. De verpakking is een pompsysteem: voor 1 klein pompje heb je genoeg voor je gehele gezicht. Je brengt hem dun aan en hij dekt perfect rode vlekjes. Hij geeft een mooie matte finish en voelt zeer zacht aan. De geur is heerlijk fris en fruitig. Een erg fijne foundation!”

SHOP healthy Mix foundation van Bourjois hier online.

Jolanda:

“In november 2012 zijn we met het testpanel naar Medik8 geweest en we kregen producten mee om te testen. In die periode had ik al veel producten die ik moest testen dus Medik8 kreeg even geen aandacht van mij. Tot het voorjaar, ik zocht in mijn stash naar een luchtige crème met een goede SPF omdat het ineens warm werd. De achter geschoven producten kwamen weer tevoorschijn en met succes.

De gehele zomer heb ik veel plezier gehad van het Medik8 Hydr8 daycream voor de droge huid met een flinke SPF. Het was (want op) een luchtige dunne moisturizer met een krachtige SPF van 25. Ondanks dat ik toen dacht dat het een rijke crème zou zijn omdat ik een gecombineerde huid heb is het perfect. Geen glim en vet gevoel maar een mooie gladde droge huid.

Het is alleen jammer dat dit niet zo makkelijk te koop is, aangezien dit een salonproduct is. Toch maar eens op zoek in de buurt dan ben ik aankomend voorjaar goed voorbereid.”

Lees hier meer over de dagcremes van Medik8, in een test.

Berna:

Body Stress Release is mijn favoriet uit 2013. BSR is een unieke, aanvullende gezondheidstechniek. Het is geen vage, zweverige techniek. Je hoeft er niet in te geloven, maar het werkt wél. Door de behandeling van Debby Bijl ben ik lichamelijk fitter geworden, maar is er vooral meer ruimte in mijn hoofd gekomen door de behandelingen. Oud zeer, verdriet, alles is eruit gekomen. Het is zwaar, heftig, maar oh zo noodzakelijk. Ik probeer nu maandelijks als onderhoud een sessie te ondergaan.

Wanneer je begint met BSR worden er drie afspraken gemaakt binnen 11 dagen, dag 1 dag 4 en dag 11, daarna afhankelijk wat je lichaam aangeeft. Je hoeft niet te praten: de behandeling is aangenaam en je kunt je kleding aanhouden. De vervolgbehandeling duren ongeveer 25 minuten (jammer mag van mij wel veel langer duren). Een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoeden de behandelingen. Bekijk hier een film over hoe BSR behandeling verloopt waar je ook de speciale behandelbank ziet!”

Sabine:

Bioderma Crealine AR BB crème (anti-rougeurs). Ook wel Bioderma Sensibio AR BB crème. Deze zomer was ik in Frankrijk. Op aanraden van Gerti en Jolanda ben ik de Pharmacie ingedoken. Wat een beautyshopwalhalla. Maar wat voel je je onzeker, als je de merken niet kent en niet weet wat je het beste kan kopen.

Een post op Facebook en mijn mede testpanelleden schoten te hulp. Een hele shoplijst werd gemaild en daar kwamen veel toppers uit voort. Mijn absolute topper was de Bioderma Crealine (sensibio in Nederland/belgie) AR BB crème.

Deze BB crème heeft een SPF 30 en is geschikt voor de gevoelige huid met lichte couperose. Het hydrateert en zorgt er voor dat de roodheid (waar een couperose huid door wordt gekenmerkt) wordt gecamoufleerd. En camoufleren doet de crème. Ik hoef mijn rode vlekken niet meer te camoufleren.

Ook is dit de eerste BB crème die ik direct na een serum kan aanbrengen. Geen van de BB-cremes die ik tot nu toe heb gebruikt is daarvoor hydraterend genoeg. Ik heb nu al spijt dat ik er niet meerdere gekocht heb in Frankrijk. De prijzen online zijn iets hoger, maar nog steeds heel betaalbaar.”

Lees ook