Wat een mooi product, de tweede is al gekocht!

04:12 - 02:31
luistertijd 04:12 - leestijd 02:31

Lancôme Absolue Precious Cells Lèvres

Vanaf de eerste keer dat ik las over Absolue Precious Cells Lèvres van Lancôme op Beautyjournaal wilde ik het heel graag proberen. ‘Lancôme introduceert het 1e verzorgingsproduct dat de glimlach zichtbaar verjongt.’ Die belofte maakt me erg ‘hebberig’. Ik ga kijken hoe dit in de praktijk bevalt!

Het product zit in een fraaie, luxe-uitziende goudkleurige stift. Aan het ene uiteinde zit een knop die je in moet drukken om wat van het product naar de andere kant te sturen. Op de applicator kant zitten drie kleine kogeltjes die rollen. Dit lippenproduct hoort bij de lijn Absolue Precious Cells.

Dit zegt Lancôme erover: Aan Absolue Precious Cells ging 20 jaar onderzoek naar stamcellen door onze Research Laboratoria vooraf. Dit leidde tot 2 cruciale ontdekkingen:
1. Het aantal stamcellen en hun dochtercellen blijft constant met de jaren. Het is hun celvernieuwende vermogen dat vermindert.
2. De omgeving van de stamcellen speelt een cruciale rol bij dit functioneren.

Absolue Lèvres Precious Cells versterkt de omgeving van de stamcellen, de kostbaarste cellen van de opperhuid. En de belofte is: Optimale huidvernieuwing; drievoudig effect lippen, contouren en uitstraling.

Het bovenstaande zou bereikt worden door appelstamcellen en een exclusief complex (niet nader genoemd) in het product dat de omgeving van de stamcellen optimaliseert en de regenerende werking van de stamcellen stimuleert. Daarnaast bevat het kastanje-extract om droogheid tegen te gaan.

Een test met 52 vrouwen: er werd aangegeven dat na 7 dagen de lippen gevoed zijn en een levendiger kleur hebben. Lippen en contouren zijn verbeterd en contouren beter gedefinieerd. Na 4 weken zijn zelfs de rimpels op de bovenlip verminderd en lippen in stevigheid, zachtheid en volume verbetert.

Met de jaren worden de lippen dunner, ze verliezen duidelijk aan volume. Het vervelendste vind ik echter de verticale lijntjes en dan heb ik het niet over de lijntjes boven de lip, de zogenaamde barcode – wat worden er toch lelijke uitdrukkingen bedacht voor de ouder wordende vrouw!- maar ik bedoel echt de lijntjes op de lippen zelf die door lippenstift geaccentueerd worden. Van alles probeerde ik al, lippencrème met Q10 (niet verkeerd, maar uit de handel) en allerlei producten die vollere, verzorgde lippen beloofden maar de meesten doen weinig tot niets.

Voor het eerste gebruik moet je de knop een paar keer indrukken om een hoeveelheid van het serum over de massagekogeltjes te krijgen. De eerste paar keer komt er een wittige, wat romige crème te voorschijn die ik echter daarna nooit meer zie, het blijft bij een kleur-, geur- en smaakloze, waterige substantie. De massagekogeltjes voelen koud aan en glijden heel makkelijk over de lippen. Naar mijn idee heeft de massage op zich al effect, los van het serum.

In eerste instantie wilde ik de roller alleen ’s nachts gebruiken. Maar de eerste ochtend was ik zo verbaasd; de verticale rimpels waren een stuk minder diep en mijn lippen hadden een roze kleur. Ik besloot het nu toch 2x daags te gebruiken.

Al na een aantal dagen bestond de beloning uit gladdere, vollere lippen met blijkbaar zo’n goede doorbloeding dat ze roze-rood waren.

 Rona concludeert:

Soms ben je een beetje verliefd op een product. In dit geval is er sprake van echte liefde. Dit is wat mijn mond nodig heeft, niet meer en niet minder. Serieus, mijn glimlach is jeugdiger, en daardoor is de hele aanblik van mijn gezicht jonger. Nee, niet zoals op mijn achttiende. Maar met deze lippen waarin de rimpeltjes opgevuld zijn waardoor ook de lipstick er zoveel mooier uitziet (én beter blijft zitten) ben ik dik tevreden. Na een aantal weken vind ik dat ook de contouren iets voller zijn. En zoals dat gaat met echte liefde, die wil je niet meer kwijt! Een paar dagen geleden heb ik dus een nieuwe roller gekocht.

Lees ook