Multifunctioneel gebruik is economisch wel zo slim

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Het is een vast gegeven in cosmetica-ontwikkeling bij grote concerns dat een nieuwe stof vaak als eerste in de meest luxe, dan wel als meest innovatief bekend staand merk wordt verwerkt, om de campagne voering goed op gang te brengen. Het L’Oréal concern heeft dat dit keer met LR 2412 gedaan. Het stofje, een exfoliator die de teint stralender moet maken, werd in 2011 in Lancôme’s luxe Visionnaire lijn verwerkt.

Nu komen zowel L’Oréal Paris als Vichy met nieuwe productlijnen waarin deze stof verwerkt is. Opmerkelijk dat ze gelijktijdig komen trouwens, meestal zien we dat niet gebeuren. Maar goed, het is een leuk verhaal, omdat het ingaat op die teint: die je altijd maar frisser wilt hebben, en een huidgevoel dat altijd maar gladder moet kunnen.

Skin Perfection van L’Oréal Paris

The Ultra connected generation: deze nieuwe lijn van L’Oreal richt zich op vrouwen van rond de 30. Een groep moderne tantes waarnaar qua gedrag uitvoerig onderzoek is gedaan: ze willen alles perfect, incluis dat huidje. Pixel-perfect zoals marketeer Tim Scheerboom dat noemde tijdens de perspresentatie waar onze trainee Jessica bij aanwezig was.

De nieuwe Pixel Perfect lijn bestaat uit:

 LR2412 in Skin Perfect Pixel Perfect

Zoals hierboven al uitgelegd heeft de stof peelende eigenschappen. Het lijkt op jasmonzuur, een stof die het concern ook in cosmetica verwerkt. Jasmonzuur is een bijzondere stof: het zorgt ervoor dat een plant die ‘ gewond’ is, zichzelf weer kan repareren. Volgens L’ Oréal is het aanverwante LR 2412 in staat zich heel goed door onze huid heen te verspreiden en tot op het niveau van de dermis (waar de levende huidcellen zich bevinden) werkzaam te zijn. Vanwege de exfoliërende eigenschappen heeft het een algemeen conditieverbeterend effect op de huid. LR2412 stimuleert ook de productie van collageen, fijn tegen rimpelvorming. Het molecuul wordt in de Skin Perfection lijn gecombineerd met Perline P. Deze stof heeft volgens L’oréal drie verschillend functies:

L’Oréal heeft zich bij het productonderzoek niet alleen gefocust op 1 huidtype. In totaal namen er 220 vrijwilligers deel aan het onderzoek: 54 Afro-Amerikaanse, 56 Aziatische, 54 Caucasische en 56 Spaanse vrouwen. Het serum werd ’s ochtends en ‘s avonds gedurende 4 weken aangebracht. Dermatologen zagen dat de zachtheid van de huid met 18,2% toenam. Dat de helderheid met 11,7% verbeterd was en de teint verbeterde met 15%.

Onze Jessica heeft een snelle proef op de som genomen en meldt het volgende: ‘Na het aanbrengen van de producten voelt mijn huid zacht aan. De BB vind ik niet fijn, hij is te dik. Het serum heeft een heel zacht aanvoelende substantie die een fijn huidgevoel geeft en snel intrekt. Het zit in een handige pompflacon, waardoor je er lekker zuinig mee kunt doen.

Bestel de producten hier met korting:
[bestelbutton url=”http://tc.tradetracker.net/?c=2012&m=12&a=54895&r=lorealskinperfection&u=%2Fadvanced_search_result_v3.php%3Fkeywords%3Dl%2527%2Boreal%2Bskin%2Bperfection”]

Vichy Idéalia Life serum met LR2412

Monique schreef al eerder over de Vichy Idéalia lijn. Ook aan dit nieuwe product binnen deze lijn is menselijk gedrag gekoppeld. Het gedrag van de moderne vrouw die te weinig slaapt, blootstaat aan luchtvervuiling en stress, aan uv-straling en ongezond eet. Phew.  Vichy Idéalia Life serum is een nieuwe loot binnen de Idéalia lijn, waar je al een BB cream, een dagverzorging en corrector in vindt. Sabine testte al eerder de Idéalia gezichtscrème voor BeautyJournaal.

Het Idéalia Life serum heeft volgens Vichy het vermogen om in te spelen op de:

De samenstelling

Bij Vichy wordt LR2412 eveneens gecombineerd met een ‘ zure’  stof: LHA. LHA is afgeleid van salicylzuur. Deze stof is volgens Vichy in staat om de celvernieuwing te stimuleren. Ook heeft deze stof een licht exfoliërend effect, waardoor de teint van de huid verbeterd kan worden. Maar er is nog iets leuks: LR2412 wordt namelijk versterkt door LHA. De stoffen helpen elkaar om dieper de huid in te dringen. Onze Jessica vond het interessant dat Vichy bij een van de testen luchtvervuiling heeft ingezet. Uit deze test bleek dat 37% minder microdeeltjes op de huid achterbleven na 1 keer gebruik van Idéalia. Er namen 22 vrouwen deel aan deze test.

Dit vindt Jessica ervan….

Ik ben helemaal fan geworden van het Idéalia Life serum. Na het aanbrengen zie ik meteen het verschil. Mijn huid is stralender. De gouden en rode parelmoerdeeltjes in het serum maken mijn huidskleur egaal. Het serum trekt snel in de huid, en laat geen vettig laagje achter. Je kunt deze serum zowel los gebruiken als onder je dag- en nachtcrème. De consumentenprijs is €37,95, en zal vanaf september 2013 verkrijgbaar zijn in de apotheek.

Bestel hier met korting:
[bestelbutton url=”http://www.farmaline.nl/farma/index/?tt=5100_12_54895_vichyidealialifeserum&r=%2Fdrogisterij%2Fzoeken%2Fvichy%2520idealia%2520life%2520serum%2F”]
Lees ook:

 

Lees ook