Allebei met magnolia, wat is het verschil tussen de merken?

05:15 - 03:09
luistertijd 05:15 - leestijd 03:09

Riep ik dit voorjaar al zo vaak dat ik dol ben op de geur van Magnolia bloemen en dat het zo zeldzaam is in parfum – simpelweg omdat het nauwelijks goed te extraheren is uit bloemen, nu is die mooie boom ook voor andere doeleinden ontdekt: voor de huid, en wel voor het geven van volume.

Twee merken uit het concern Beiersdorf brachten het de afgelopen maanden op de markt, waarbij Nivea de eerste was. Zij heeft het Cellular genoemd en claimt het volgende:

NIVEA CELLular Anti-Age Dagcrème, verjongt de huid van binnenuit. Vermindert rimpels effectief en verstevigt de huid. De ingrediënten in de innovatieve formule-gefragmenteerd Hyaluronzuur, Creatine en Magnolia extract- versnellen het huideigen vernieuwingsproces bij regelmatig gebruik.

• Rimpels zijn verminderd
• Bewezen versteviging en vernieuwing van de huid
• De huid is intensief gehydrateerd
• De huid voelt strak  en glad aan.
• Met SPS 15 beschermt de crème actief tegen uva/uvb-schade en helpt hierbij huidveroudering, cel beschadiging en pigmentvlekken veroorzaakt door zonlicht te voorkomen

Eucerin Volume filler is een enkele maand later in de markt gezet met dezelfde claims, alleen iets krachtiger geformuleerd als volume gevend product, om de technische aspecten van het product meer te benadrukken. Er wordt uitleg gegeven over hoe de huid uitzakt vanuit het middengezicht. Dit is interessante informatie. P & G bracht dit voor het eerst naar buiten ten tijde van de Regenerist introductie en ik was er blij mee, omdat ik toen leerde dat je rimpelaars en uitzakkers hebt. Ik behoor tot de laatste categorie bijvoorbeeld.

De verschillen tussen Nivea en Eucerin

Ook is de samenstelling van de producten iets anders dan die van Nivea. Er wordt naast magnolol en hyaluronzuur gebruik gemaakt van oligopeptiden ‘ voor het versterken van de verbinding tussen opperhuid en lederhuid waardoor microcirculatie toeneemt. Een andere stof dan creatine dus, maar wel met eenzelfde energiestimulerende werking. Maar Nivea maakt vanuit traditie al veel gebruik van creatine in haar cosmetica (in DNAge). Eucerin claimt ook geschikt te zijn voor de gevoelige huid. Tot slot claimt Eucerin een hogere concentratie werkstoffen te hebben dan Nivea, maar over welke concentraties we dan praten, dat blijft bedrijfsgeheim. Tot slot vinden we uit dat Nivea het Magnolol extract ook al in Pure Effect heeft toegepast.

Vetcellen nemen in volume iets toe

Waar Nivea niet de behoefde voelt en voelde in haar presentatie aan mij om klinische testbewijzen te overleggen en uitleg te geven over de stoffen omdat de Nivea-vrouw daar geen behoefte aan zou hebben (…), doet Eucerin dat gelukkig wel. Er zijn in vitro testen gedaan met het magnolol op de adipocyten, de vetcellen in ons lichaam. Uit een gecontroleerde in vitro studie met een testgroep van cellen blijkt dat de vetcellen iets in volume kunnen toenemen (van 23.2 naar 23.6 in celdiameters). Mij is alleen niet duidelijk of die vetcellen dan echt weer gevuld worden – met vet, of iets anders, vocht? Of dat de cellen op zich opzwellen.

Leuk feit is dat magnolol vooral bekend is om haar antibacteriele eigenschappen (daarom zit het ook in Pure Effect van Nivea) en er zijn aanwijzingen dat de stof de aanmaak van cortisol zou kunnen afremmen en antioxidatieve eigenschappen heeft wat weer gunstig is bij huidaandoeningen die veroorzaakt worden door uv-straling – maar dat is dan een andere kant van de magnolol medaille. De stof zou traditioneel vooral in de Chinese en Japanse geneeskunde gebruikt worden. Maar dat terzijde.

Nu weer even terug naar de Eucerin tests: er zijn verder ook in vivo tests gedaan, met behulp van een Primos 3 D fotografie scan (bekijk hier een video hoe dit apparaat werkt). Hierbij werd aangetoond dat het rimpelvolume met zo’n 10% afnam – dit zijn overigens tegenwoordig goede gemiddelde scores die met cosmetica behaald kunnen worden – en de diepte met ca. 6% na twee applicaties per dag, 8 weken lang.

Gebruiksters blijken zelf erg tevreden te zijn over de lijn. Als eerste wordt de hydratatie kracht geroemd met 94% tevredenheid, net zo hoog is de tevredenheid over de huidtolerantie. Uitspraken uit zelfonderzoek over huidversteviging worden niet gedaan, die zijn mechanisch gemeten en wellicht op die manier ook het beste zichtbaar te maken.

De Nivea lijn bestaat uit een dagcrème, een nachtcrème, een oogcontourcrème en een serum. De dagverzorging heeft spf 15. Alle producten kosten  € 16,99.

[bestelbutton url=”http://tc.tradetracker.net/?c=2012&m=12&a=54895&r=niveacellular&u=%2Fadvanced_search_result_v3.php%3Fkeywords%3Dnivea%2Bcellular”]

De Eucerin lijn bestaat uit een dagcrème (29,49) , een nachtcrème ( 29,99) en een oogcontourcrème (24,49). Er zit  in de dagverzorging eveneens een spf 15. De lijn wordt aanbevolen voor een  drogere huid.

[bestelbutton url=”http://tc.tradetracker.net/?c=2012&m=12&a=54895&r=eucerinvolumefiller&u=%2Fadvanced_search_result_v3.php%3Fkeywords%3Deucerin%2Bvolume%2Bfiller”]

 

 

Lees ook