Met hoog gestabiliseerde retinol tegen huidveroudering…

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Paulas Choice Wrinkle-Repair Retinol Serum

In januari van dit jaar mocht ik al een product testen van Paula’s Choice: de Weightless Body Treatment. Helaas was ik enigszins teleurgesteld maar nog steeds mateloos geboeid door dit merk. Vandaar dat ik in de herkansing ga met dit intensieve Wrinkle-Repair Retinol serum.

Met de jaren komt wijsheid, maar helaas ook rimpels. Mijn droge huid vertoont inmiddels expressierimpels in mijn voorhoofd en rond mijn ogen. Ik ben dan ook altijd op zoek naar effectieve producten die dit tegengaan. Op BeautyJournaal vond ik een artikel over Retinol en het serum.

Wat doet Retinol

Geboeid door dit artikel, zocht ik meer informatie over Retinol. Volgens het cosmeticastoffen woordenboek van beautyjournaal is Vitamine A (retinol en zijn derivaten) een stof waarvan de werking ook goed is bewezen. Het reguleert de ontwikkeling van de huidcelgroei en de celdifferentiatie, wat de basis van een gezonde celvernieuwing vormt. Het gebruik van vitamine A in cosmetica vermindert de rimpelvorming en ruwheid van de huid. Het verhoogt de elasticiteit van de huid en vermindert de pigmentatie. Met andere woorden: het vermindert de vele tekenen van huidveroudering en wordt daarom een ‘rejuvenating agent’ genoemd. Het wordt ook ingezet voor het herstellen van de door UV-straling beschadigde huid. Ik ben benieuwd…

Shop hier online

 

Op de site van Paula’s choice lees ik dat het serum tegen huidveroudering, naast krachtige antioxidanten en huidherstellende ingredienten, hoog gestabiliseerde retinol bevat, waardoor rimpels verminderen, de huid gladder en steviger wordt en er stralender uit gaat zien.

Zo vind ik in de INCI onder andere de volgende ingrediënten:

Tetrahexyldecyl Ascorbate (gestabiliseerde vitamine C en antioxidant), Retinol Tocotrienols (vitamine E derivaat en antioxidant), Tocopherol (vitamine E en antioxidant).

Shop hier online

 

De verpakking

Het serum komt in een aantrekkelijke luchtdichte en gebruiksvriendelijke flacon. Met een simpele draai van de dop verschijnt er een pompje waar je met een druk een keurige hoeveelheid zijdeachtig aanvoelend serum te voorschijn tovert. Het serum heeft geen geur en heeft een olie achtige structuur. Eén pompje is genoeg om je hele gezicht mee in te kunnen smeren. Het wordt aangeraden om het ‘s nachts aan te brengen voor of na het moisturizen.

Na het schoonmaken van het gezicht, smeer ik het serum op mijn gezicht, en met name in de gebieden waar veel rimpels te vinden zijn (ogen en voorhoofd). Het trekt snel in ( ± 3 minuten) en laat een zachte huid achter. Ik heb dan inderdaad nog echt een moisturizer nodig, omdat mijn huid zeer droog is.

Sabine concludeert:

Ik heb het product nu ruim drie maanden geprobeerd en ben zeer enthousiast. De rimpels verdwijnen niet, maar zijn zichtbaar verminderd. Mijn huid is rustig, gladder en zachter. Een flacon van 30 ml gaat zeer lang mee  (het is na 3 maanden dagelijks gebruik, nog niet op) en kost maar €35,90. Een welkome en betaalbare aanvulling van de dagelijkse beautyroutine.

Shop hier online

 

Lees ook