Deze creme is net niet rijk genoeg voor een droge huid

03:52 - 02:19
luistertijd 03:52 - leestijd 02:19

Vichy Idéalia gezichtscreme

Ik ben al een tijd enorme fan van Vichy. In 2010 mocht ik voor Beautyjournaal de Vichy Aqualia Antiox dagcrème testen. Ik was erg blij met deze crème en sindsdien ben ik, zodra ik in de buurt van de apotheek ben, even aan het snuffelen bij het cosmetica schap. Helaas kennen de apotheken geen ruime openingstijden. Dit staat dan ook regelmatige aankopen van Vichy in de weg.

Ik verbaas me er telkens over dat Vichy zo’n enorme innovatie kracht heeft. Elk jaar komen er meerdere productlijnen op de markt, waar flinke marketingcampagnes achter gezet worden. Zo is mijn vriendje sinds vorig jaar helemaal fan van de Normaderm lijn ( voor vette onzuivere huid). Bijzonder effectief en prettig in gebruik, zonder al te veel cosmetische poespas, aldus mijn vriendje.

Gelukkig mag ik voor Beautyjournaal weer eens een nieuw product testen: Vichy Idéalia. In april van dit jaar schreef Monique al een artikel over het product.  Vichy steekt in op de 30-jarige vrouw die op zoek is naar de ideale huid (Idéalia). Wat is mijn ideale huid, vraag ik me af.

Als ik heel eerlijk ben, zou ik best mijn huid weer terug willen uit mijn twintiger jaren. Nu klinkt het alsof ik heel oud ben. Maar goed. Mijn huid was toen blozend, glad, zonder oneffenheden en rimpels.

Nu ik 33 jaar oud ben, is mijn huid snel vaal, zijn expressierimpels een feit en moet ik druk in de weer om vlekjes te cammoufleren.

Belofte

Vichy belooft dat ik met de Idéalia een gladde huidtextuur, egale teint en vervaagde rimpels krijg. Ook zal mijn huid een mooie glans krijgen, aldus Vichy. Het product heeft als belangrijkste ingrediënt Kombucha. Kombucha wordt verkregen door middel van een fermentatieproces van zwarte thee uit Ceylon.

Het ingrediënt staat bekend om zijn regenererende eigenschappen (verzachting en anti-oxidant eigenschappen). Kombucha bevat AHA en Polyphenol. Daarnaast bevat de crème net als alle andere producten van Vichy, thermaal water uit de Vichy bron ( ook wel bekend als adenosine), wat een ontstekingsremmende werking heeft. Het product zal volgens de site een droomtextuur hebben met een hoge tolerantie voor alle huidtypen. Het is namelijk hypoallergeen, niet-comedogeen en bevat geen parabenen.

Gebruik

Vichy Idealia komt in een parelmoerroze glanzend doosje. Herkenbaar voor Vichy, maar toch is het een cosmetisch verantwoord pareltje voor in de badkamer (Vichy heeft af en toe erg klinisch ogende verpakkingen). De pot zelf is lichtroze, clean en aantrekkelijk.

De crème zelf ruikt lichtzoet en is vrij fluid. Het smeert gemakkelijk uit en trekt zeer snel in. Niet onprettig. Make-up aanbrengen is daardoor geen probleem. Ik krijg alleen na een halve dag alweer een trekkend en droog gevoel. Ik heb de behoefte om de crème nog een keer op te smeren. Blijkbaar komt mijn huid toch iets te kort.

Na een maand Vichy Idéalia gebruikt te hebben, ben ik wel tevreden over het resultaat. Rimpels zijn iets verminderd, de huid ziet er egaal uit en heeft een gezonde kleur. Van het glanzende effect merk ik niks.

Ik blijf alleen een droog huidgevoel houden. Ik probeer te compenseren door een vette nachtcrème, maar dit mag niet baten.

Sabine concludeert

Het is een prettig product in gebruik. Het doet wat het beloofd (op de glans na). Maar blijkbaar is het voor mij te weinig hydraterend. Ik stap over op een andere crème, maar ik kan mij voorstellen dat het voor andere vrouwen een zeer prettig product is.

 

Lees ook