Jour d'Hermès, een mysterieus parfum...

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

maxim2Jour d’Hermès: de naam van deze geur klinkt als een uitnodiging om een dagje bij Hermès door te brengen. Klinkt spannend en veelbelovend om een kijkje te nemen achter de coulissen van dit modehuis. Het is niet de eerste keer dat Hermès ons op deze manier een uitnodiging stuurt. Al eerder mochten wij de prachtige tuin op het dak van de Hermès boetiek bewonderen in de geur Un Jardin sur le Toit. En nu krijgen wij de essentie van ‘de dag van Hermès’ aangereikt in een flesje. En voor ons bezoek staat er een mooi programma op de planning…

Shop online met korting

 

Voor de presentatie van de nieuwste geur stelde Hermès een mooi album samen, gevuld met foto’s van blije vrouwen uit de Flower Power tijd waarop deze schaars geklede dames van zon, zee, natuur en vrijheid genieten. En tegelijkertijd vind ik ook veel lege ruimtes in het album. Misschien ter uitnodiging om het begrip van ruimte, vrijheid en blijdschap naar eigen inzichten in te vullen?

Geheime bloemenformule

Jean-Claude Ellena, de neus achter de geur, verwelkomt ons met een grote bos bloemen. Echter zegt hij ons niet welke bloemen het zijn. De geurpiramide van Jour d’Hermès blijft geheim. Want ook hij wil dat iedere vrouw haar lievelingsbloemen kan ontdekken in dit parfum.

De ontwerper van het flesje, Pierre Hardy, probeert ons de vluchtige aard van het parfum te laten ervaren door het in een stevig flesje te stoppen. Het is een prachtige glazen flacon met een solide bodem, wat volgens de auteur ‘het geruststellende bewijs van de aanwezigheid van parfum’ zou moeten bevestigen. Maar ook hij laat ons in de onwetendheid door niet te vertellen waar het flesje eigenlijk voor staat. Een flesje, viool, bel of urn? Dat mogen wij zelf raden…

Shop online met korting

 

Het blijft een mysterie

Het is een mooie presentatie vol prachtige beelden en mysterieuze woorden, waarbij meer vragen worden gesteld, dan antwoorden gegeven. Het nodigt me wel uit om kennis te maken met de nieuwe geur, maar maakt het voor mij helaas niet gemakkelijk om een beeld over het parfum te vormen.

In de geur zelf herken ik ook de eerdere werken van Jean-Claude Ellena. Het parfum opent met een fris bruisend citrusakkoord met een dominerende noot van grapefruit wat ik uit Un Jardin sur le Nil herken. Een vrolijk en enthousiast begin. Een groen briesje van bladeren met een vleugje van de wrange bitterheid nemen het van de grapefruit over. In een groot bloemenboeket is het moeilijk om de afzonderlijke bloemen te herkennen. Lelietjes-van-dalen, jasmijn, hyacint – ze lijken meer losse aspecten die de achtergrond van de voorjaarsbloemen schilderen. De roos is voor mijn neus het meest herkenbaar. Misschien omdat ik het uit Un Jardin sur le Toit herken? Het is dezelfde roos met dikke vlezige donkergroene blaadjes en een fruitig accent. Alleen hier ruik ik meer fruitigheid van de zwarte bessen versterkt door de paarse viooltjes. Een warme windvlaag uit de Middellandse Zee brengt de geur van de oranjebloesems met zich mee vermengd met ziltige kruiden.

Shop online met korting

 

MaximMaxim concludeert:

Jour d’Hermès is een mooie damesgeur voor de liefhebbers van transparante bloemenboeketten vermengd met een vleugje groen gebladerte. Het creëert een beeld van een warme lentedag, vrijheid en ruimte. De liefhebbers van raadsels kunnen hier veel leuke momenten beleven door de afzonderlijke bloemen uit het hart van het parfum proberen te herkennen. De geur is vrij licht en transparant, maar blijft lang aanwezig en heeft een goede sillage. Het verandert nauwelijks met de tijd.

Shop online met korting

 

Lees ook