Waar voor je geld....

05:10 - 03:06
luistertijd 05:10 - leestijd 03:06

Medik8 Hydr8 B5 Serum

De specialiste bij Medik8 vertelde me tijdens de Medik8 workshop, die we vorig jaar hadden met BeautyJournaal, dat mijn collageen door een lange periode met puistjes opnieuw opgebouwd moet worden. Ik ontving daarom na afloop van de workshop de poreCleanse™ voor goede reiniging, het Hydr8 B5 Serum en de Hydr8 beta ‘Mattifying Hydrator Prebiotic Technology’ voor het herstel van mijn huid. Deze laatste heb ik al getest, lees maar hier.

1. Hydr8 B5 hydraterend serum

Interessant: de huid ‘rehydrateren’ met een serum. Tijdens mijn bezoek word ik geïnstrueerd over het gebruik ervan, want omdat het een vrij dunne substantie is, blijkt het gebruik van het serum lastig. Proef op de som. Ik knijp in het pipetje twee druppels op mijn middel- en wijsvinger. Ik wrijf het licht tussen mijn vingers en ik breng het vervolgens aan op mijn gezicht. Het is inderdaad een beetje waterig, maar de kleine hoeveelheid is goed aan te brengen over mijn hele gezicht.

Zodra het in de huid trekt, begint het te plakken. Zodra je niet genoeg druppels hebt genomen, is dit nadelig. Mijn gezicht begint licht te glanzen en rondom mijn rimpels op mijn voorhoofd wordt het rood. Pas na het smeren van de gezichtscrème egaliseert mijn huid. De producten kunnen niet zonder elkaar.

Allergeen vrij

Het product bevat opvallend weinig bestanddelen. Aqua, Pantothenic Acid, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid), Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin en Citric Acid. Geen van de stoffen staat op de allergenenlijst, dus dit serum is zeer veilig te noemen. Ook is het middel vrij van  parfum en parabenen, wat de term ‘Green Cosmeceuticals’ eer aandoet.

Effect

In eerste instantie lijken door het gebruik van de producten zowel de puistjes als de droogte van mijn huid te verergeren. Rehydratatie (hernieuwde vochtopname en verbetering hiervan) is dus echt nodig. Na ruim vier weken is mijn droge huid verminderd. De huid is, zoals beloofd, ook zachter, maar onder de jukbeenderen en de kin blijft het lichtelijk droog.

Prijs-kwaliteit

Het Hydr8 B5™ serum in een glazen flesje met pipetje van 30 ml kost €42,75. Een waardevol flesje, waarbij het Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid) oftewel Hyaluronzuur de vochtbalans en de elasticiteit van de huid verbeteren, waardoor rimpels door vochttekort en verminderde elasticiteit worden voorkomen. Pantothenic Acid is Pantotheenzuur (oftewel Vitamine B5) en staat bekend om het feit dat dit daadwerkelijk de huidconditie verbetert en vocht vasthoudt, alsmede de bevordering van de huid verjonging en wondgenezing stimuleert. Waar voor je geld , want het resultaat is er zeker.

2. poreCleanse™ voor de vette en gecombineerde huid (nieuwe naam: Surface Radiance Cleanse)

Geur

Ik schrok van de term ‘Mandalic Acid’ die voor dit product gebruikt wordt. Gelukkig is het een stofje (een zuur) dat aan  amandelen is onttrokken, hoewel ‘natuurlijk’ niet altijd beter is. De cleanser bevat ook Tea Tree Oil. Eerlijk gezegd, geen favoriet, want dit heeft een sterke muffe en penetrante geur. Ik moet hierdoor erg aan het middel wennen. De reiniger is hierdoor wel antibacterieel, waardoor ontstekingen in bedwang blijven. Toch had ik liever iets meer amandelgeur willen ruiken.

Allergenen

Voordeel is dat het product SLES en parabenen vrij is en geen petrochemische bestanddelen bevat, wat de term ‘Green Cosmeceuticals’ eer aandoet. Hoewel op de verpakking staat vermeld dat zelfs mensen met gevoelige huid dit product kunnen gebruiken, bevat de cleanser de allergenen Benzyl Alcohol en Limonene die wel contactallergie kunnen veroorzaken, net zoals het synthetische conserveermiddel Sodium Benzoate (E211). Het middel is daarentegen weer zeepvrij, hoewel er wel schuim uit het pompje komt. De schuim lost snel op, zodra de huid vuil lijkt, maar het is heel zacht en prettig in te masseren.

Yildiz concludeert:

Eer de producten zichtbaar resultaat leveren, ben ik ongeveer drie weken verder. In de eerste week van het gebruik verergerde de lichte acne zelfs. Ik had een aantal flinke puistjes die pas na ruim een week begonnen uit te drogen. Uiteindelijk lijken puistjes direct te reageren, waardoor het resultaat na ruim drie weken een gladdere huid is met meer verfijnde poriën, waardoor mee-eters minder kans lijken te krijgen. Plaatselijk is de huid, op de wangen en kin, een beetje droog. Ik verwacht wel dat dit na enige tijd verbetert, aangezien in het begin de droogte nog veel erger was en oude huidlagen werden afgeworpen. Toch is dit in strijd met de claim ‘droogt de huid niet uit’.

Prijs

De poreCleanse kost €27,95. Hiervoor heb je ongeveer 100 behandelingen. Voor een bacterieremmend middel vind ik deze prijs de investering meer dan waard. De geur doet mij echter besluiten het product niet te kopen, hoewel de verpakking er zeer professioneel uitziet. Ik verwacht alleen van een redelijk prijzig product dat de geur ook prettig is.

 

Lees ook