Hij zet zijn neus in een heerlijke voorjaarsgeur...

02:37 - 01:34
luistertijd 02:37 - leestijd 01:34

Yves Rocher Comme une Evidence

Het parfum Comme une Evidence van Yves Rocher viert zijn tienjarig jubileum dit jaar. En als cadeau krijgt het een feestelijke verpakking. De limited edition flacon is versierd met een vrolijke bloementekening in een glanzende koperkleur. Een prachtig cadeau voor de liefhebbers van deze geur.

Koel groen & fijne bloemen

Comme une Evidence is in mijn beleving een mooie voorjaarsgeur waarin koele groene noten met fijne bloemen zijn verweven. Het is een lief, zacht, vrouwelijk en romantisch parfum. Deze geur streelt mijn huid als een warme voorjaarswind, maakt me blij met de eerste voorjaarsblaadjes aan de bomen en vrolijkt me op met de eerste voorjaarsbloemen als krokussen, narcissen, tulpen, viooltjes en lelietjes-van-dalen. Het herinnert me ook aan de bloemen van de Albizia boom oftewel de zijdeboom. Het zijn de tedere witroze pluizige balletjes met een intens zoete, bloemige geur. Ze voelen zijdezacht en ruiken heerlijk. De geur begint koel en groen met een bitterzoete scherpte van de viooltjesblad en een lichte wrange nuance. Dan warmt het op tot een teder bloemig boeket waarin ik vooral lelietjes-van-dalen herken, maar ook de bloemen van de zijdeboom en de nuancen van lelies en tulpen. De afdroog is droog, mossig en licht houtig.

Chypre geur

Comme une Evidence behoort tot de familie van de groene chypres. Dat zijn de geuren met een uitgesproken groene noot, een bloemig hart (vaak van frisse witte bloemen zoals bijvoorbeeld lelietjes-van-dalen) en een droge mossige achtergrond. De neus achter deze geur is Annick Menardo. Ze is ook de parfumeur achter vele andere geuren als Hypnotic Poison van Dior, Bvlgari Black, Diesel Fuel for Life for Her én for Him (met Thierry Wasser én met Jacques Cavallier), Hypnose van Lancome. Ook is ze bekend door haar werk voor exclusieve lijnen als Guerlain Bois d’Armenie en Christian Dior Bois d’Argent. Onder de niche geuren heeft ze voor Guaiac 10 en Patchouli 24 voor Le Labo getekend. De geur Comme une Evidence is samengesteld uit de noten van bergamot, viooltjesblad, bloemen van zijdeboom, lelietjes-van-dalen, pathouli, eikenmos en musk.

Maxim concludeert:

Comme une Evidence is een perfecte geur voor overdag of op kantoor. Het is zacht, niet opdringerig en subtiel aanwezig. Op de parfumfora lees ik dat deze geur veel complimenten krijgt. Het parfum kan ook goed gedragen worden als avondgeur vooral op de zachte warme avonden in het voorjaar en de zomer.

 

Lees ook