Anja test meer dan 6 maanden vitamine a zuur creme tegen hannah huidbehandelingen

10:31 - 06:18
luistertijd 10:31 - leestijd 06:18

hannah experience behandelingen

Afgelopen april was ik uitgenodigd om ons decolleté onder de loep te laten nemen voor een leuke BeautyJournaal-film bij Hannah Skin Improvement. De mensen die mij kennen weten dat ik altijd bezig ben met uiterlijke verzorging. Ik heb al heel wat uitgeprobeerd: de Galvanic Spa, een DPL-lamp, en van Dermarollers tot microdermabrasie. Ik liet mijn huid opknappen met BioSkinJetting, doe regelmatig een IPL behandeling en op de Vakbeurs in Utrecht laat ik me bijpraten over de nieuwste snufjes. Ik slaap nu zelfs met een Decollette om slaaprimpels/plooien in mijn decolleté tegen te gaan!

Ik smeer al enkele maanden vitamine a-zuur creme

Het maken van die film was ontzettend gezellig en leerzaam. Interessant vond ik het doormeten van onze huiden – zowel van het decolleté als van het gezicht. Het blijkt dat mijn huid in zijn algemeenheid duidelijk een vocht- en vettekort heeft. Mijn  gezicht bleek een vochtgehalte te hebben van 11 terwijl deze 60 of hoger zou moeten zijn. Het vetgehalte was 19 en behoort tussen de 40-60 te zitten.  pH was  20 en hoort tussen 4,5/5,5 te zijn. Ik was echt onder de indruk van deze uitslag! Ik vertelde aan hannah-directeur Monica van Ee dat ik al enkele maanden Vitamine A-zuur crème smeer en Monica was daar niet zo blij mee.

Ik heb een echte ‘hannah-huid’ waaraan gewerkt kan worden

Volgens haar pleeg je elke dag roofbouw op je huid met het smeren van dat cremetje! Ze vertelde me ook dat er andere manieren zijn om een mooie, gave huid te krijgen maar dat je dat wel de  tijd moet geven. Terwijl mijn decolleté verder nagekeken en behandeld werd, bleven haar woorden wel door mijn hoofd spelen. Zou ik toch iets niet goed doen? De uitdaging voor het hannah team om niet alleen met decolleté, maar vooral ook mijn gezichtshuid verder op te knappen, was dermate groot dat er een spontaan aanbod kwam om me te laten zien wat een hannah gezichtskuur kan doen ten opzichte van het gebruik van vitamine a-zuur crème. Een test van zes weken – waarbij ik de ene kant van mijn gezicht zou blijven behandelen met vitamine a-zuur en de andere kant de hannah methode zou ondergaan.

Aan het eind van een heerlijke verwendag, ben ik huiswaarts gegaan met een compleet assortiment verzorgingsproducten waarmee ik mijn gezichtshuid alvast mocht gaan voorbehandelen:

Ik heb weinig foto’s van mezelf, maar op deze uit 2009 kun je duidelijk zien dat mijn linkerwang (op de foto rechts) meer ingevallen is dan mijn rechterwang. Als ik dus in mijn verslag schrijf dat mijn gezicht echt voller is, dan bedoel ik niet voller dan mijn rechterwang maar vergelijk ik deze met hoe de wang was aan het begin van deze kuur.

Zo zag mijn gezicht eruit voor de behandeling, anno 2012. Ik was toen overigens al sinds 23 februari aan het smeren met de vitamine A-zuur creme.

Mijn dagboek tussen 3 mei en 14 mei :

3 Mei. Ben nu een week volop aan het smeren. Kost veel tijd maar ik krijg routine. Omdat de Sparkling Spray bijna op is, gebruik ik deze alleen nog voor mijn gezicht en niet meer voor mijn decolleté. Ik vond eigenlijk dat mijn gezichtsstructuur met de Vit-A-zuur er mooier/rustiger/gladder uitziet maar sinds 3 april denk ik, dat de Hannah-kant er wat voller uitziet. Wellicht meer vocht? Klein nadeel is, dat de Hannah-kant er ietwat “vettig” uitziet en mijn Vit-A-zuur-kant niet. Hier gebruik ik als laatste stap de Vitamine C-boost waar siliconen inzitten.

4 Mei. Het kan gezichtsbedrog zijn, maar de Hannah-kant lijkt nu echt iets voller en relaxter. Overigens is er geen verschil te zien m.b.t. de pigmentvlekken aan beide zijden.

8 Mei. De Hannah-kant is voller maar de Vit-A-zuur-kant ziet er rustiger uit. Gladder, wellicht door een vochttekort? We smeren rustig door en wachten af wat de donderdag gaat opleveren, als ik naar hannah ga.

10 Mei. Na extra goed mijn gezicht behandeld te hebben rijd ik naar Voorthuizen. Daar word ik ontvangen door Marielle. Eerst een intake waarbij van alles wordt gevraagd over mijn eetpatroon, mijn water/vochtinname (die natuurlijk veel te laag is omdat ik vind dat water voor de vissen is) ontlasting en het gebruik van voedingssuplementen. (Ik slik al jaren groene thee capsules + vitamine C capsules en een multivitamine-preparaat voor 50+). Dat is prima, wordt mij verteld, want supplementen worden doorgaans eerst door de organen/lichaam gebruikt en na verloop van tijd door de huid. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van het Reveal-apparaat waarbij er van mijn gezicht, in verschillende posities, foto’s worden gemaakt. Dit apparaat kan door de huid van je gezicht “heen kijken” en laat zien hoe het met de huid gesteld is. De doorbloeding blijkt goed.

De Reveal foto’s m.b.t. pigment laten een flinke pigmentatie zien die dieper gelegen  ligt dan ik verwachtte. Ik dacht, dat pigment wat “oppervlakkiger” zou zijn. De grotere vlekken krijgen nu een naam: Lentigo Solaris ofwel: Levervlekken!

Smeren met hannah werkt

We  gaan nu naar de behandelkamer waar vervolgens met een camera een grote hoeveelheid foto’s van mijn gezicht worden gemaakt. O.a. voor Monica maar ook voor dit experiment. De meetapparatuur komt er ook weer bij en ik ben reuze benieuwd naar het resultaat van deze periode smeren. Op 25 april, na 2 maanden gebruik van  Vit-A-zuur creme, scoorde ik: vocht: 11, vet: 19 en pH-waarde: 4,9. Op 10 mei scoort de Vit-A-zuur-kant: vocht: 35, vet: 10 en pH 5,7. De hannah-kant scoort:  vocht: 78, vet: 45 en pH 5,7. Het smeren werkt dus! Ik geef aan om eigenlijk over te gaan op mijn hele gelaat maar Marielle, maar ook “Hannah”, wil graag dit  experiment voortzetten. Wellicht kan er met mijn “grote vakantie” een kleine rustpauze worden ingelast. Daar ga ik mee akkoord want dit was eigenlijk de opzet.

Te zuinig geweest thuis

We gaan beginnen. Allereerst de Cleansing olie welke verwijderd wordt met een micro-compres. (Het natte compres wordt in de magnetron opgewarmd).  Marielle legt uit, dat de waterdamp uit het warm/hete compres wordt opgenomen door de huid als het compres op je gezicht gelegd wordt waardoor de  doorbloeding op gang komt. Vervolgens komt de Enzymatic Skin Peeling. Ooohhhh, ik ben daar veel te zuinig mee geweest! Er zat n.l. geen gebruikershandleiding in mijn mapje dus heb ik de grootte van een bruine boon genomen. Als ik dit opbracht, trok het meteen in dus viel er weinig te peelen! Dat zou, volgens Marielle, de reden kunnen zijn waardoor de Vit-A-zuur-kant er smoother uitziet! Ze brengt een dikke laag aan en laat deze drogen. Ik voel het prikken. Als de  laag droog is moet deze afgeruld worden. Je maakt van je vingers een hark en je rult van binnen naar buiten en van je kin richting oor. Zo verwijder je de  dode hoorncellen, die “verweken” namelijk, en zo worden de porien fijner en de huid gladder. Wat jammer, dus 4 x fout gepeeled.

Meer peelen

Vervolgens wordt de 30%  fruitzuur aangebracht en de verdere behandeling gedaan. Marielle leert me hoe je d.m.v. het uittrekken van je huid/rimpels je het collageen aanmaken weer  extra stimuleert. Na de behandeling zie ik een voller, gladder en gezonder (heb wel wat kleine puntbloedinkjes) gezicht, de linkerkant want rechts wordt niet  behandeld. Het voelt alsof ik scheefloop, haha. Er worden foto’s gemaakt als bewijs. Het stappenplan wordt aangepast. Het wordt een zware week van smeren omdat er elke avond gepeeled moet worden en er glycolzuur moet worden gesmeerd.

Vitamine A-zuur wang is nog mooier

Er wordt bij verteld, dat wanneer je de stappen niet goed doet, een dure creme dan ook niets doet! Mocht ik een avond geen zin of tijd hebben, dan kun je beter een ander smeersel gebruiken waarvan je denkt: daar voelt mijn gezicht ook lekker van aan. Maar mezelf kennende: als ik iets aan ga, dan zet ik me er voor 100% voor in. Helaas, de Touch of Silk is nog niet voorradig! Er wordt een leeg/schoon potje gehaald en uit de behandelpot wordt met een spatel een dotje van dit heerlijk ruikende goedje in het potje gedaan. Zo, nu een smooth maar bovenal een gematteerd gezicht! Qua substantie en resultaat op mijn gezicht lijkt het op mijn Vitamine-C Boost. Monica komt ook nog even kijken. We praten wat bij en ik word dinsdag de 15e mei weer verwacht. In de 4 dagen dat ik de peeling op de juiste manier gebruik, zie ik dat de Hannah-kant wat vooruitgang boekt. De huid voelt gladder aan en de “bobbeltjes”  worden iets minder. Toch ziet de Vitamine-Azuur-kant er echt niet slecht uit! Vooralsnog “wint” deze kant het qua uitstraling van de Hanna-kant maar hoe het met de metingen zit moeten we afwachten!

Lees hier deel 2

Lees hier deel 3

Lees ook