Maxim ruikt: opvallend mooie geuren en nieuw in Nederland

05:10 - 03:06
luistertijd 05:10 - leestijd 03:06

De Italiaanse fabrikant van de luxe kantooraccessoires Pineider behoeft geen reclame.

Beroemde dichters en schrijvers zoals Lord Byron, Shelley, Leopardi en Dickens net als de Italiaanse Koninklijke familie Savoy en zelfs Napoleon kenden de ambachtelijke producten. Het merk Pineider is een statige 239 jaar oud. Onder de vaste clientèle rekende het huis Eleonora Duse, Gabriele D’Annunzio, Luigi Pirandello, Henry Ford en Marlene Dietrich. En Elizabeth Taylor bestelde er briefpapier in de kleur van haar ogen. In 2012 heeft Pineider voor het eerst parfums op de markt gebracht.

Liefde voor het vakmanschap

Het eerste wat me opvalt als ik de parfums van Pineider zie, is liefde voor het vakmanschap. Het oog voor detail en gevoel voor elegantie en verfijning. Mahoniehout, edel staal, ruw papier, reliëfstempel, leer. Alleen al de keuze voor deze materialen zorgt voor een bijzondere beleving en geeft een luxe gevoel. De geuren zijn gepresenteerd in houten kokers en voorzien van een slot en een etiket. De kokers zijn geïnspireerd door de documentenkokers van vroeger die zijn bedoeld om de kostbare inhoud te beschermen tijdens het transport.

De Pineider parfumcollectie omvat zes geuren, waarvan ik twee heb uitgekozen: Cuoio Nobile oftewel de Nobel Leer en Classica di Magnolia, verwijzend naar de mooie voorjaarsbloem. Beide geuren zijn gemaakt in Eau de Parfum concentratie.

Cuoio Nobile: wild, onweerstaanbaar leer

Cuoio Nobile is een prachtige leergeur, ik kan niet anders zeggen . Donker, diep en dramatisch laat het je de verschillende facetten van leer ervaren. Als ik het op mijn huid spuit, dan voelt het eerst vrij ruw en een beetje scherp, met dierlijke ondertonen. Het is heftig, ietwat wild, instinctmatig. Naarmate de geur zich verder ontwikkelt, wordt hij steeds verfijnder, eleganter. Warme noten van edel hout: ze vertellen me over de nobele afkomst van dit parfum. Het bitterzoete akkoord van tonkabonen in combinatie met patchouli, heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Subtiele accenten van tabak en kruidige lavendel verscherpen het dramatische effect van deze geur en omgeven het met een mysterieus aura. Uiteindelijk transformeert het zich in een elegante zachte donkere leergeur met een houtige ondergrond en kruidige accenten.

Elegant sillage

Cuoio Nobile is een perfecte geur voor liefhebbers van elegante, duidelijke leergeuren. Qua karakter ligt het dicht bij Aoud Cuir d’Arabie van Montale of Tuscan Leather van Tom Ford. Ik vind het een echt mannenparfum. De geur heeft een duidelijk aanwezig maar niet overdreven sillage en blijft lang op de huid aanwezig. De geurpiramide van Cuoio Nobile ziet er als volgt uit:

Lees hier ook nog waarom dit parfum Maxim’s favoriet van de maand was.

 

Classica di Magnolia: de verbeeldingskracht van magnolia

De frisse start van Classica di Magnolia met een citrusakkoord en een lichtfruitig accent van mandarijn is heel kortdurend. Het kondigt slechts de komst van het voorjaar aan en zorgt voor een vrolijke stemming. Daarna lijkt deze geur zich in twee lagen te splitsen. De diepere, warme en lichtkruidige laag blijft heel dicht op de huid.

Vrolijke lichtheid

De warmte komt van barnsteengekleurde patchouli en wordt verleidelijk door een druppel tuberoos en elegant door een lichte rozensluier. De tweede laag is bewegelijk als een licht briesje. Het is fris, zoetig en vol van de witte bloemengeur.

Uniek

De interactie tussen beide laagjes creëert de vele magnoliagezichten. De contouren van zwarte takken tegen een blauwe hemel. Het voorjaarsgevoel, het beeld van deze mooie witte bloemen op een nog kale boom. De elegante curves van het lichtpaarse magnoliablad. Ik moet bekennen dat ik de geur van magnoliabloemen niet goed ken, simpelweg omdat er maar weinig magnoliaparfums zijn. Classica di Magnolia heeft de overtuigingskracht om mij meteen te laten geloven dat magnolia zo moet ruiken.

Karaktervol

Classica di Magnolia is klassiek zonder ouderwets te zijn. Het is tijdloos en past bij alle leeftijden. Het is romantisch, maar met karakter. De geur is vrij bewegelijk en veranderlijk, waardoor het elke keer net iets anders lijkt te zijn. Soms lijkt het even weg te zijn, maar later ruik ik het weer op mijn huid of kleding. Het is een unieke ervaring.

De geurpiramide van Classica di Magnolia bestaat uit de volgende lagen:

Meer informatie over Pineider parfums en verkoopadressen vind je hier.

WIN DEZE PRACHTIGE GEUREN VAN PINEIDER!

Ga hier naar de actiepagina geef aan welk parfum jij zou willen winnen. Vertel het ook aan je vrienden en vriendinnen. Iedereen verdient het om kennis te maken met deze mooie parfums!

Lees ook