30% vermindering van donkere kringen?!

04:38 - 02:46
luistertijd 04:38 - leestijd 02:46

Clinique Dark Circle Corrector

Clinique, een merk dat sinds 1968 al op de markt is en onder de Estée Lauder group valt, brengt als een van de eerste merken producten uit die getest zijn op verschillende allergieën en waar dermatologen achter staan. Een merk dat naar eigen zeggen eerst 7200 tests uitvoert voor een product op de markt komt.

Het merk heeft al enige producten op de markt gebracht onder de lijn “Even Better”, waaronder Even Better Clinical Dark Spot Corrector (lees hier het stukje van Babs), Even Better Skin Tone Correcting Lotion Broad Spectrum SPF 20 (lees hier het stukje van Hans) en Even Better Dark Spot Correcting Handcream spf 15 (lees hier het stukje van Monique)

Wat belooft de Clinique Even Better Eyes dark circle corrector te doen?

Bij het nieuwe oog product maakt Clinique gebruik van hun zogenaamde “’Translucent Optics Technology’. Er zitten namelijk lichtverstrooiende pigmentjes in de crème die ervoor zorgen dat het optisch lijkt alsof donkere kringen in de huid rond je ogen opgehelderd worden. Deze deeltjes zullen langzaam opgebouwd worden op de huid alsof je donkere kringen vervagen. Het opgebouwde laagje slijt vanzelf van je huid, het wordt zelfs gedeeltelijk weggevaagd tijdens het reinigen van je huid. Wanneer je enige tijd zou stoppen met het gebruiken van deze oogcrème zal dat laagje vanzelf weer opgebouwd worden.

Extract van Siegesbeckia Orientalis helpt de afbraak van natuurlijk collageen tegen te gaan. Linolzuur draagt bij tot het herstel van de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Wei-eiwitten bevorderen de aanmaak van natuurlijk collageen en zorgen voor versterking van de huid. Vitamine c en moerbei zorgen voor de verheldering van de huid. Cafeïne en groene thee zorgen voor kalmering en verzachting in de huid. Sommige mensen beweren zelfs dat de hoeveelheid titanium dioxide voldoende zou moeten zijn om te zeggen dat het veilig is te gebruiken met UVA en UVB straling, dit is echter nergens bewezen nog bevestigd.

De verkoelende applicator zorgt voor vermindering van de zwelling onder het oog, de zogenaamde wallen, die het probleem enkel vergroten. Daarbij is het getest door oogartsen en geschikt voor gevoelige ogen en dragers van contactlenzen.

Hoe is het in gebruik?

Wanneer je de dop afschroeft van de tube verschijnt een metalen uiteinde waarin een uitsparing zit om het product uit te knijpen. Het doel van het metalen gedeelte is extra verkoeling te geven op de huid (eventuele wallen) en op deze manier een beetje masserend het product op te brengen. Eventueel kan overig product gewoon met vingers aangebracht worden.

In het begin is het erg wennen; het voelt namelijk wel erg koud aan, maar het is een soort van behandeling een massage. Je huid relaxt een beetje waardoor, misschien wel voor je gevoel, het zwellen van de huid wat vermindert alvorens intrekt in je huid.

Tijdens de test heb ik gedurende 4 weken mijn rechter oog met Clinique behandeld en mijn linkeroog met een eerder getest hydraterende ooggel. Tweemaal daags heb ik de oogcrème gebruikt en ik vind het een zeer prettig product. Er zit geen parfum in, voelt zijde zacht na aanbrengen totaal niet vet of plakkerig. Make-up aanbrengen nadat het ingetrokken is is ook geen enkel probleem. Met sommige producten heb je nog wel dat je mascara wat uitloopt doordat de crème te rijk is voor je huid, bij deze is dat zeker het geval niet.

Marte concludeert:

Ik was al super blij met een eerder getest oogproduct, omdat het vochtgehalte goed op peil gebracht moest worden waardoor ik een mooi gehydrateerd gevoel en uitstraling kreeg. Eerlijk gezegd heb ik dat product een beetje aan de kant geschoven en ben volledig over gegaan op dit Clinique product. Het geeft zo’n zacht gevoel aan de huid, na enkele weken gebruiken heb je inderdaad ook het idee dat je stukken minder tot geen concealer meer nodig hebt en ik ben ook wel m’n licht vermoeide blik kwijt.

Als ik wat drukker ben geweest op werk/privé etc. dan kan dat behoorlijk tekenen door wat lichte donkere kringen onder m’n ogen, maar dat ervaar ik nu helemaal niet meer. Daarbij is m’n huid echt frisser en stralender geworden. Blijvertje dus!

Lees ook