Met een donkere kringen product en een handcrème.

04:29 - 02:41
luistertijd 04:29 - leestijd 02:41

Met een donkere kringen product en een handcrème.

Even Better Eyes

Veel vrouwen hebben een emotionele hang-up met hun kringen. Ongeacht waar je woont op deze planeet. Dat heeft Clinique onderzocht, zo zegt het merk. Bovendien hebben vrouwen erg weinig vertrouwen in speciale oogproducten tegen kringen. Da’s knap, ofwel heel eerlijk om te melden als cosmeticamerk, dat immers ook anti-kring producten verkoopt. Volgens Clinique camoufleren vrouwen hun kringen liever. True.

In de creme zitten lichtverstrooiende pigmentjes waardoor de teint direct verbetert, je blik verfrist als het ware. Wij hebben het nog niet geprobeerd, maar we kennen wel een product van Bobbi Brown dat deze bijzondere eigenschappen heeft, maar ook dankzij een biscuit-lichtrozige tint. Maar Clinique wekt de indruk een nieuwer procede te hebben gebruikt wat zij Translucent Optics Technology noemt. En hier is iets leuks mee aan de hand. Het is een bekend nadeel van optische lichtverstrooiers dat je ze bij een bepaalde lichtinval en intensiteit op de huid ziet liggen en da’s niet mooi. De pigmentjes in dit product zijn zo klein gemaakt dat dit effect voorkomen wordt. Clinique vergelijkt het handig met het dragen van een dikke panty 60 denier of een dunne panty 15 denier, die alleen een voile over de huid legt.

Verder zit er vitamine c en moerbei extract in. Bekende huidverhelderende stoffen. Cafeïne en groene thee zijn toegevoegd ter kalmering, fytosfingosine verzacht de huid, extract van Siegesbeckia Orientalis helpt de afbraak van natuurlijk collageen tegen te gaan, linolzuur en cholesterol dragen bij tot herstel van de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en zorgen zo voor een optimale vochthuishouding en wei-eiwitten bevorderen de aanmaak van natuurlijk collageen ter versterking van de dunne, kwetsbare huid onder de ogen, waardoor kringen minder goed zichtbaar zijn.

De truc van pigmentopbouw

Clinique claimt met haar Even Better Eyes de gehele oogzone helder te kunnen maken: in 12 weken zichtbare vermindering tot 30%. Dit is veel, en tijdens een perspresentatie hebben we hier nog even over nagepraat. De actieve stoffen zullen hieraan bijdragen maar de grootste effecten komen voor rekening van die pigmentjes. Dergelijke deeltjes die zo klein zijn, kunnen heel fijn iets in de hoornlaag trekken en daar blijven. Als je het product nu 2x daags aanbrengt, bouw je een mooi laagje van die pigmentjes op, waardoor het huiddeel er steeds mooier uit gaat zien – precies zoals Clinique het schetst. Dergelijke pigmentjes was je er wel een beetje af, maar verder slijt het vooral. Mooie optische truc toch? Deze techniek wordt ook toegepast in een prachtig serum van Sisley overigens.

Te koop v.a. 15 september voor 40 euro.

Even Better Dark Spot Correcting Handcream spf 15

Sterke claim! Het voedt en beschermt de handen tot 8 uur lang en het uv-filter dat erin zit blijft zelfs na twee wasbeurten nog intact op de handen.  ‘De verhelderende bestanddelen dringen diep door in de huid en doen vlekken en verkleuring zichtbaar afnemen. Milde exfoliërende bestanddelen dragen bij aan een heldere, egale teint. De huidbarrière wordt versterkt, waardoor de irritatiegevoeligheid afneemt. Dat betekent minder ontstekingsreacties en dus minder kans op overproductie van melanine.’ Dit laatste is overigens een heel interessante stelling, dat ontstekingsreacties overproductie van melanine veroorzaken. Wij kennen dit fenomeen bijvoorbeeld bij ontharen in het gezicht: telkens worden er beschadigingen gemaakt in de huid bij ontharen en dat kan tot pigmentophopingen leiden.

De lijst van ingrediënten is leuk om te lezen, er zitten mooie stoffen in: Magnesium ascorbyl fosfaat (vitamine C), antioxidant met verhelderend effect, een gistmelange met eveneens verhelderende werking en het vermogen melanine opeenhopingen uiteen te laten vallen, salicylzuur als exfoliant, dikalium glycyrrhizinaat (zit ook in de nieuwe anti-pigmentlijn van Eucerin en in Uncover), een huidbarrière versterkende stof die irritaties afremt, hyaluronzuur als vochtbinder. De uv-filters bestaan uit Avobenzone (licht absorberend uv-a filter, homosalaat en octisalaat, beide lichtabsorberende uv-b filters). De filters zijn dermate bewerkt, dat ze dus heel fotostabiel zijn en niet zomaar van je huid gaan. 38 euro.

Lees hier meer over lichtabsorberende uv-filters.

Lees ook