Het pillensegment krijgt weer een impuls

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Enkele jaren geleden schreven we al uitgebreid over de upcoming trend van nutriceuticals in huidverzorging: een combinatie van suppletie en creme om de beste conditie van binnen en van buiten te verkrijgen. Her en der zagen we ook merken er serieus mee komen. Denk aan Pascaud, aan de filosofie van dr. Murad, recentelijk aan de Nederlandse verkrijgbaarheid van Horst Rechelbachers (ex-oprichter Aveda) Intelligent Nutrients Daarna verstomde het weer.

Maar nu zijn daar drie nieuwe lijnen op de Nederlandse markt verkrijgbaar.

Een is een puur Hollands product dat de naar mijn idee wat ingewikkelde naam Oolaboo draagt (een combinatie van het woord ‘lab’ aangevuld met ronde cirkels die als letters fungeren in de naam maar als tekens een pentagram vormen om inner en outer beauty te laten samensmelten). Oolaboo bestaat uit een uitgebreide range van skincare producten aangevuld met uitgebalanceerde voedingssupplemententen. Het merk maakt onderdeel uit van de portfolio van cosmeticaondernemer  Richard Wilmink die ook de merken Davines en Comfort Zone voert. Het was Wilminks droom om en een eigen lijn in de markt te kunnen zetten naar eigen filosofie en een aanvulling te kunnen hebben op zijn bestaande merken. Het programma bestaat uit een antioxidant lijn, een lijn voor 30+ en 40+, een oil control lijn, een serum lijn, producten voor de nacht en speciale bodycare producten. Ze worden via selectieve distributie verkocht. Binnenkort lees je meer over het merk en de strategie op BeautyJournaal. De prijzen voor een box met supplementen varieren van 41 (30 stuks) tot 59 euro (60 stuks).

Ook het schoonheidsspecialistenmerk Skeyndor komt met suppletie, de Skeyndor Supplements. Aanvullende multimineralen en vitaminen voor gezondheid en schoonheid. De basis van elk product bestaat in ieder geval uit vitamine a (100% adh), vitamine c (100% adh), vitamine e (100% adh), selenium (100% adh) en zink (100% adh). Dan is er een onderverdeling naar Age Care tegen veroudering, gevoelige huid met Sensitive Care, Urban White tegen pigmentvlekken en Anti-fatigue tegen vermoeide huid (wallen), Clear Balance bij de vette huid, Perfect Silhouette bij cellulite, Flat abdomen om spijsvertering te bevorderen en Top Sun bij uv-bescherming. De prijzen van de pillen varieren van 45 euro voor anti-aging care tot 19 euro voor zonbescherming. Alle verpakkingen zijn maandverpakkingen.

En tot slot is daar Yves Rocher, dat ook voortgaat op het aanbieden van supplementen bij skincare. Er is een nieuw verstevigend serum, Serum Vegetal met Acaciagom uit Senegal (die het collageen en het hyaluronzuur in de huid tot 46 procent herstelt), aangevuld met een supplement rijk aan vitamine C, E, zink en selenium en ceramiden uit tarwe. De claims zijn dat rimpels en kraaienpootjes tegengegaan worden en dat de gezichtscontouren zichtbaar strakker worden. Serum Vegetal serum, 30 ml kost €16,90 en het supplement €29,90 (30 tabletten). Let op – want je koopt ze nu met 50% korting via de YR-website.

Note: onlangs wees de EFSA een claim van af overigens prachtige voedingsstoffen als lycopeen, luteine, vitamine en selenium als wapens tegen de inwerking van uv-straling op de huid. De bewijslast zou te mager zijn om een dergelijke claim te kunnen maken. Lees er hier meer over.

Tot slot adviseren wij altijd om te kijken naar de hoeveelheden en samenstellingen in de verpakkingen en deze te vergelijken met de gangbare suppletiemerken, om tot de beste koop te komen.

Lees ook:

 

Lees ook