Het woord nutricosmetica is een samentrekking van de begrippen nutraceutical en cosmeceutical.

01:11 - 00:42
luistertijd 01:11 - leestijd 00:42

Het woord nutricosmetica is een samentrekking van de begrippen nutraceutical en cosmeceutical. Onder de eerste worden voedingssupplementen verstaan, van pillen tot drankjes tot repen et ceterea om de lichaamsfuncties te optimaliseren. Cosmeceuticals zijn cosmetica die pogen de huidfuncties te verbeteren mbv vitaminen, peptiden, botanische extracten. Nutricosmetica bestaan uit substanties die zowel gegeten als op de huid gesmeerd kunnen worden, met als doel zowel de gezondheid van het totale lichaam als de huid te optimaliseren.

De meest spraakmakende stoffen daarvoor zijn momenteel lycopeen verkregen uit tomaten of, nog recenter, uit mangosteen. Het is een zeer krachtig antioxidant . Wist je trouwens dat ketchup zeer rijk is aan lycopeen?

Cosmetisch wetenschappers noemen nutricosmetics een nieuwe interessante benadering van schoonheid van binnen-en-van-buiten. Binnenkort gaan we je een leuke korte docu op BeautyJournaal TV laten zien over dit segment met het merk Ella Bache. 

Een merk dat trouwens ook uitblinkt in het gebruik van eetbare stoffen is drs.Hans Schreuder dat een heerlijke Scar Treatment cream heeft, die heel goed als algemeen huidverzorgende creme te gebruiken is. Ik gebruik hem zeer regelmatig en graag.

Lees ook