Dorine kent haar huid niet meer terug! Ze is sprakeloos.....

08:11 - 04:54
luistertijd 08:11 - leestijd 04:54

pascaud supplementenBeautyJournaal verwent me met een bijzondere testopdracht: ik mag naar keuze voedingssupplementen van Pascaud uitproberen. Deze zogeheten ‘Nutriceuticals’ zijn onderdeel van Pascaud’s unieke anti-aging concept en beloven (in combinatie met hoogwaardige cosmeticaproducten en instituutbehandelingen) de huid op natuurlijke wijze van binnen uit te verbeteren en zelfs te verjongen.

Pascaud suppelementen getest door Corine

Omdat er niet 1 zaligmakend ingrediënt is dat werkt op veroudering, test ik meerdere voedingssupplementen waarbij verschillende aspecten van huidverbetering worden aangepakt. Dus én antioxidanten, én bouwstenen én vetzuren, etc. Daarnaast hoop ik dat de supplementen ook werken tegen mijn couperose en de verminderde bloedcirculatie in mijn handen, voeten en benen.

De samenstelling van mijn zeer complete, 60 daagse voedingssupplementenkuur is als volgt:

Dag 1-10:

Deto-X

Als voorbereidende behandeling op de Pascaud Collagen Booster Box begin ik met de inname van 2x daags 10 ml Deto-X; een vloeibaar extract van 12 kruiden die het hele lichaam reinigen ter hoogte van de darmen, lever, nieren en het bloed. Doel is het verwijderen van ballaststoffen uit mijn lichaam zodat alle ingrediënten uit de Collagen Booster Box optimaal hun werk kunnen doen. Behalve een betere opname van voedingsstoffen, belooft Deto-X ook ontslakking, goede darmflora, een slank en strak figuur, een verhoogd energieniveau, een gezonde huid en glanzend haar.

Synflor-forte

Omdat een evenwichtige darmflora essentieel is voor zowel een goede gezondheid als een effectieve opname van vitaminen en voedingsstoffen, slik ik vanaf dag 1 ook dagelijks een tablet Synflor-forte, een combinatie van pre? en probiotica die belooft de darmflora te versterken en de darmwerking te optimaliseren. Synflor-forte bevat per tablet o.m. 3 miljard goede bacteriën (zuurresistente melkzuurstammen Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum en Lactobacillus rhamnosus). Deze worden ondersteund door oligofructose uit cichorei. Het supplement bevat ook wilde marjolein dat een schimmeldodende en bactericide werking heeft zonder dat het de melkzuurstammen vernietigt.

Circuvene

Tegen mijn couperose, zware en vermoeide benen (vooral bij mooi, warm weer en na lang staan) en koude handen en voeten (met regelmatig pijnlijke, soms zelfs wit aanlopende vingers en tenen), adviseert Mardge mij om elke dag een capsule Circuvene in te nemen. Circuvene is een totaalformule die dankzij extracten van Paardenkastanje, Toverhazelaar, Rode Wijnstok en Japanse Tempelboom (Ginkgo Biloba) belooft de vaatwand te versterken en de wand van aders beter te laten samentrekken en dientengevolge de afvoer van vocht te verbeteren, de bloeddoorstroming te optimaliseren en vochtophoping tegen te gaan.

Cell-Xtra

Om mijn rimpels en lijntjes te verminderen en ter ondersteuning van de Collagen Booster Box, neem ik vanaf het begin ook dagelijks een tablet Cell-Xtra in. Deze anti?ageing formule is rijk aan antioxidanten zoals groene thee, pycnogenol, zinkvaren, selenium, vitamine C en E. Cell-Xtra beschermt tegen UV straling, houdt de huid elastisch en is ter bescherming van gezonde cellen en weefsels, aldus Pascaud.

Dag 11-60:

Na 10 dagen is mijn Deto-X reinigingskuur afgelopen. Ik continueer mijn (1x per dag ) inname van Synflor-forte, Circuvene en Cell-Xtra en start met de Collagen Booster Box, een box van 4 hoogwaardige voedingssupplementen (C&C, Ultra-Vital, Collastim, Skin-X) die volgens Pascaud alle essentiële nutriënten in een ideale verhouding bevatten die nodig zijn voor een fris en jeugdig uiterlijk, een strakke huid en voor algehele vitaliteit. Een Collagen Booster Box is voldoende voor een intensieve kuur van 15 dagen (met 2x daags 1 van elk van de 4 ingrediënten bij ontbijt en lunch).

De Collagen Booster Box biedt volgens Pascaud alles om bestaande rimpels van binnenuit op te vullen en het natuurlijke verouderingsproces te vertragen. Collageen is de bouwstof in de huid die zorgt voor stevigheid en een goede vochtbalans. Door aanmaak van collageen wordt er voorzien in een natuurlijke ‘facial?filling’. Door gebruik van de Pascaud Collagen Booster Box zou de huiddikte, elasticiteit, vochtigheidsgehalte en stevigheid significant toenemen.

C&C

C&C met Acerola extract (vitamine C 500 mg) en bioflavonoïden complex belooft o.m. bescherming tegen huidveroudering, verhoging van de weerstand en versterking van het bindweefsel. Door de unieke samenstelling wordt deze natuurlijke vitamine C geleidelijk en volledig door het lichaam opgenomen.

Ultra?Vital

Ultra-Vital is een krachtig multi-preparaat met 37 actieve ingrediënten waaronder vitamine A, vitamine B-complex, vitamine D en E, foliumzuur, mineralen, enzymen, aminozuren, co-enzym Q10, Siberische ginseng, wilde marjolein, damiaanblad, bioflavonoïden, citrusvezels en liponzuur. Ultra-Vital belooft o.m. bescherming tegen vrije radicalen en veroudering, behoud van gezonde cellen en weefsels, verhoging van vitaliteit en stimulatie van het immuunsysteem.

Collastim

Collastim bevat glucosamine sulfaat, de bouwstof voor collageen en hyaluronzuur in de huid. Collastim belooft o.m. de collageenaanmaak te bevorderen.

Skin?X

Skin-X met o.a. blaaswier, centella asiatica, ginkgo biloba, EPA en DHA (omega 3 vetzuur uit vette vis), GLA (omega 6), wijnstokextract en akkerhoningklaver belooft zowel de elasticiteit als de doorbloeding te verbeteren, cellulitis te verhelpen en de huid te zuiveren.

Mijn ervaringen en het resultaat op dag 60:

Het dagelijks tot me nemen van 5 tot 11(!) supplementen was even wennen maar binnen een week vond ik het een prettig ritueel.

Na 60 dagen toont mijn gezichtshuid zich meer ontspannen, glad en elastisch (d.w.z. veerkrachtiger als ik het rimpel, induw of lichtjes oprek). Mijn gezicht oogt wat voller (waardoor mijn wangen meer gelift- en mijn 2 neus-lip plooien minder diep lijken). Mijn huid voelt zacht en soepel aan en is veel minder strak en trekkerig dan ik gewend ben. Fijne droogtelijntjes lijken mijn gezicht niet meer zo te tekenen als voorheen. Mijn huid heeft een mooie gezonde glans, evenals mijn haren. Doordat ik een fijne dunne huid heb, heb ik meestal snel last van roodheid, jeuk, droogheid, spanning en irritatie. Deze kleine klachten zijn voel- en zichtbaar afgenomen op dag 60. Mijn huid lijkt sowieso minder gevoelig op alles te reageren. Mijn behoefte aan een volle, dikke crème of olie is sterk verminderd en ik ben recent overgestapt op een lichtere, minder vette (maar wel goed hydraterende en beschermende ) crème, zowel voor mijn gezicht als mijn lichaam.

 ‘Mijn huid voelt zacht, soepel en steviger aan. Hij is minder gevoelig. Mijn haar glanst en ik voel me zelfs veel energieker.’

Lichamelijk voel ik me energieker, minder snel vermoeid. ’s Ochtends word ik meer uitgerust wakker. Mijn wallen zijn verdwenen. Mijn onderbenen ogen slanker en minder opgezet. Ze voelen comfortabel en fit aan (minder zwaar en pijnlijk). De ontsierende wondjes op mijn onderbenen lijken minder gemakkelijk te ontstaan en sneller te genezen. Mijn stoelgang is soepeler en licht verhoogd (naar een gezonde 1 x per dag).

De supplementen lijken helaas de doorbloeding van mijn vingers en tenen niet ten positieve te beïnvloeden, ze blijven snel koud aanvoelen. Ook lijkt er geen duidelijk effect zichtbaar op mijn couperose. Circuvene vind ik daarom vooral geschikt voor preventieve bescherming en verzorging van mijn couperose huid, maar niet om mijn al aanwezige couperose daadwerkelijk te verminderen.

Samenvattend zijn de Pascaud voedingssupplementen me zeer goed bevallen. Tot mijn plezier krijg ik vanuit mijn naaste omgeving na enige weken inname regelmatig te horen dat ik er goed uitzie. Eerlijk is eerlijk, het resultaat is niet te beschrijven in de zin van ’er 5 of 10 jaar jonger uitzien’. Maar het resultaat is wel dusdanig dat ik en anderen opmerken dat ik er op een bepaalde manier mooier en stralender uitzie. Bovendien voel ik me energiek en ervaar ik mijn lichaam als optimaal gereinigd en gevoed.

 

Lees ook