Prachtige sunkissed glow, van echt dewy tot mooi satin-mat

05:44 - 03:26
luistertijd 05:44 - leestijd 03:26

De gekleurde anti-zonnebrandcrème, het is een niet te verslaan, uitermate populair gezichtsproduct. Het is een megahandig hybride product omdat er a. verzorgende stoffen in zitten, b. een lekkere hoge spf in zit, en c. het heeft een een kleurtje! Verzorging, bescherming en make-up ineen.

Inika Tinted Natural Sunscreen spf 50

Inika is een mooi organicen vegan merk uit Australië. We hebben al eens mascara getest en daar waren we ook zeer tevreden over.

Alleen zinkoxide

Vooropgesteld vind ik het heel prettig dat dit product louter zinkoxide als zonnefilter heeft. Zinkoxide is momenteel een van de meest onschadelijke zonnefilters (vanuit milieuperspectief) die we kunnen hebben. Het zit er in een percentage van 22.75% in. Minerale filters weerkaatsen zowel UV-A als UV-B straling. Met de spf 50 houdt je pakweg 95% van de straling tegen. Voor een uurtje of twee.

Echt glowy

Opvallend is ook dat dit een heel glanzend, glowy product is, daar moet je echt van houden. Als je het teveel vindt, dan even afpoederen. Mineralen gaan ook meer glanzen als je ze wrijvend op de huid aanbrengt. Meer deppend aanbrengen, remt de glans ook iets af, maar glowy blijft het.

Als je huid droog is, is dit een superfijne zonbescherming, hij is vettig. Er zit jojoba-olie in. Heel fijn vind ik ook dat het parfum-vrij is. Bovendien is het water-bestendig. Dat betekent dat het product niet meteen weg is zodra het met water in aanraking komt. Zink is overigens ook een heel prettig filter als je huid gevoelig is, de combi met parfumvrij, vind ik dat dit product een grote pluim verdient.

De tint is mooi, absoluut niet te donker, het geeft net even een sunkissed effect op mijn huid. Ik heb een huidtype II. Mijn huid is dus wat donkerder dan de huidkleur links op de foto. Ook als je huidtint wat donkerder is wordt een fijne kleur beloofd, en dat zie je ook.

Lancaster Infinite Bronze Tinted Protection SPF 30

Tsja, Lancaster, het meest begeerde zonnemerk ter wereld. Altijd al geweest. Uitstekende bescherming en een onovertroffen geur. Lancaster staat voor glamour. Deze getinte zonbescherming met UV-A, UV-B, infraroodbescherming en blauw licht, is als het om de drie-eenheid van verzorgen, beschermen en decoreren de mooiste.

Erg mooi

De kleur in Light-Medium geeft een prachtige gloed aan je huid, je hebt werkelijk geen make-up touch-up meer nodig. Zacht en warm, zoals je een sunkissed kleur wenst te zien. De hechting is perfect. De uitstraling is mat tot satin. Echt heel mooi. Dekkend, maar zeker niet make-upperig. Je huid blijft prima gehydrateerd.

Synthetische filters met goed veiligheidsprofiel

Lancaster maakt meestal, en ook in dit product gebruik van synthetische zonnefilters. Deze filters reflecteren niet het licht, maar zetten het om in warmte waardoor de UV-straling wordt afgebroken op de huid. Er zitten geen hormoonverstorende zonnefilters in. Over avobenzone (parsol 1789), als uitstekend UV-A beschermende stof, kunnen de meningen nog verdeeld zijn. Sommige mensen met een supergevoelige huid, kunnen mogelijk reageren op deze stof.

Het zeer veel gebruikte filter TinoSorb S zit er ook in. Het heeft eveneens een hoog veiligheidsprofiel, het is een heel goed beschermend UV-B filter. Een ander UV-B werend filter is Ethylhexyl Triazone, het scoort volgens de Environmental Working Group laag op eventuele toxiciteit.

Lancaster noemt haar product clean beauty, en wat mij betreft is dit helemaal goed.

Nomige Summer Glow Spf 50

Super gecharmeerd ben ik van het Belgische skincare merk Nomige, gecreëerd door bio-engineer dr. Barbara Geusens. Ik heb haar recent geïnterviewd – dit artikel verschijnt nog. In de aanloop daar naartoe ontving ik deze Summer Glow spf 50 zonbescherming.

Dicht bij huis, met verstand van cosmetische chemie

Hier is goed over nagedacht. Barbara verdiende haar sporen niet alleen in de wereld van reguliere geneeskunde, maar ook in de cosmetische chemie. Ze weet waarover ze praat. Haar eigen huid, acne gevoelig, was aanvankelijk haar drijfveer voor dit eigen merk.

De haar compacte lijn is vooral DNA-gedreven, wat maatwerk betekent, omdat ze je eerst een DNA swap van je huid laat afnemen. Gelukkig voor mij, en voor jou (ik heb mijn DNA swap al eens gedaan via Pascaud) is deze spf 50 wel zonder test vooraf te koop. Echter, die DNA swap is wel een aanrader: meten is weten.

Minerale bescherming

Ook dit product is mineraal, er wordt gebruik gemaakt van zinkoxide. Voor de huidverzorgende en beschermende effecten zit er ook Astaxanthine in, waarvan gezegd wordt dat het 6000x meer actief is dan vitamine C. Er zitten meerdere molecuulgroten van hyaluronzuur in voor uitstekende hydratatie, en een pigmentregulerende stof.

Geusens claimt geen clean beauty te produceren, die term vindt ze een lege huls. Ze maakt ook gewoon gebruik van siliconen en de conserveerstof phenoxyethanol. Het is dan wel niet organic, maar het is wel een hele mooie formulering die een heel mooi egaliserend huideffect geeft met een zachte glow. Geen glim. Je huid wordt niet trekkerig, het zonnefilter geeft goede bescherming met de spf 50.

Ook van dit product word ik blij en daarom kan ik je het aanbevelen.

Lees ook:

Lees ook