Biologisch, dierproefvrij en veganistisch! Bevalt dat?

08:14 - 04:56
luistertijd 08:14 - leestijd 04:56

Inika Organic

Welke vrouw wil nu geen mooie lange wimpers? Sommige vrouwen zijn er mee geboren, andere gebruiken mascara of dragen wimperextentions. Zo ben ik één van die vrouwen die wimperextentions draagt. Omdat ik deze keer mascara’s van Inika Organic heb ontvangen, heb ik mijn team ingeschakeld.

Shop Inika mascara hier online

 

Wat maakt de mascara’s van Inika Organic uniek?

Inika Organic van Australische bodem. Ze staan voor biologisch, dierproefvrij en veganistisch, erg fijn voor de vegans onder ons 😉. Inika doet geen enkele negatieve concessie met betrekking tot kwaliteit, mens, dier & milieu!

Daarnaast hebben ze een aantal certificaten op hun naam:

Biologische voedselketen Australië

Inika is Certified Organic door de Organic Food Chain. De OFC certificeert de Australian National Organic Standard, een van de hoogste normen die wereldwijd geldt voor biologische cosmetica. Wanneer u dit symbool op uw Inika-doos ziet, is het uw garantie dat het product meer dan 70% gecertificeerde biologische ingrediënten bevat.

Vegan Society UK

Inika is Certified Vegan door de UK Vegan Society, een van ’s werelds meest erkende vegan certificeringen. Wanneer u dit symbool op uw Inika-doos ziet, is dit uw garantie dat het product geen dierlijke bijproducten bevat

Kies voor Cruelty Free Australia

Inika is Certified Cruelty Free door de Choose Cruelty Free Organization in Australië. Dit betekent dat deze producten nooit zullen worden getest op dieren of ingrediënten bevatten die het resultaat zijn van dierenmishandeling.

Organisch Cosmetisch Italië

Inika Eye, Brow en Lip Pencils zijn gemaakt van gecertificeerde biologische ingrediënten en voldoen aan de strenge productierichtlijnen, die zijn vastgesteld door de belangrijkste certificerende organisatie voor biologische cosmetica van Italië, CCPB.

Gecertificeerde halal

INIKA-producten zijn vrij van alcohol, veganistisch en voldoen aan de vereisten voor Halal-certificering door de certificerende instantie van Halal, de hoogste instantie in Australië.

De claims

Terug naar de mascara’s. Om een duidelijk overzicht te krijgen, heb ik alle mascara’s van Inika op een rij gezet met de claims.

Curvy Lash Mascara

Shop hier online

 

Verder is deze mascara verrijkt met gecertificeerde organische Carnauba-was en vitamine E. Deze curling-mascara zal de wimpers uitzetten en ze op hun plaats houden met een diepe dosis pigment.

Voor deze test heeft Jeffrey de Curvy Lash Mascara gebruikt. Zijn eigen wimpers zijn lang, blond en recht. Door het gebogen borsteltje verdeelt de mascara makkelijk, zonder klontjes. Op de foto is te zien hoe de mascara eruit ziet na één laag. De mascara loopt niet uit en blijft de hele dag goed zitten. Tevens is deze gemakkelijk te verwijderen zonder vlekken.

Shop the Curvy mascara hier online

 

The Mascara

Beschermt en voedt de wimpers met deze cranberry-mascara op waterbasis, compleet met een taps toelopend staafje om dekking te bieden aan het binnenste en buitenste gedeelte van de wimperlijn.

Rijk aan Magnolia Bark-extract, Vitamine E en Zonnebloemolie voor een glanzende uitstraling van de wimpers, zonder klonteren of schilferen.

Simone heeft mooie gekrulde wimpers van zichzelf maar niet hele volle. Daarnaast is het een echte natural girl en houdt ze van niet té opvallend, maar wel van een mooie oogopslag. Met één laagje mascara zie je de verlenging in haar wimpers. Zonder klonten. Het voelt fijn aan en irriteert niet op haar ogen. De mascara blijft heel de dag goed zitten, zelfs na het sporten! Met reinigingsmelk is de mascara makkelijk te verwijderen zonder hard te hoeven boenen.

Shop The Mascara hier online

 

Bold Lash Mascara

Zorgt voor een volumineus uiterlijk en beschermt de wimpers met de voordelen van de gecertificeerde organische Magnolia Bark Extract, vitamine E en zonnebloemolie.

Sophie heeft lange wimpers, maar niet vol. Haar eigen mascara geeft altijd extreem volume. Ze houdt van lange en hele volle wimpers. Gaat ze dit krijgen met de Bold Lash Mascara?

Op de foto is te zien wat één laag mascara doet. Voor een laagje ziet het er niet verkeerd uit. Verder voelt het licht aan en is het makkelijk in gebruik. Door de vorm van de borstel komt er meer mascara op de wimpers wat zorgt voor extra volume. Het blijft heel de dag mooi zitten, zonder te vlekken. Voor Sophie is het voor overdag een mooie mascara. Voor het weekend of een avondje uit zou ze wat meer laagjes op willen doen. Sophie heeft de Bold Lash Mascara makkelijk kunnen verwijderen met reinigingsmelk.

Shop the Bold mascara hier online

 

Long Lash Mascara

Met de nieuwe volumineuze opzetborstel kan elke keer de perfecte hoeveelheid mascara worden aangebracht. Carnauba Wax verhoogt het volume en de lengte en creëert verbluffende wimpers.

Door de samentrekkende en ontstekingsremmende eigenschappen van Magnolia Bark Extract te combineren met de voedende voordelen van vitamine E, verzacht en beschermt het de wimpers en geeft het een intense, weelderige kleur in één enkele slag.

Wat vindt Keturah ervan?

Keturah heeft van nature een lichte krul in haar wimpers met veel haren, maar haar wimperhaartjes zijn kort. Daarnaast traant ze makkelijk en heeft ze ook snel geïrriteerde ogen. Ze reageert dan ook snel op oogmake-up. Door de driehoekige borstel brengt de mascara goed aan en verdeelt hij zich mooi. Op de foto zie je wat één laagje mascara doet. Geen klonten en de wimpers zijn mooi verlengt.

Ook ervaart ze geen irritatie en krijgt ze green traanogen. Erg fijn. Na een dag werken heeft Keturah er soms last van dat haar mascara uitloopt. Met de Long Lash Mascara van Inika is dat niet het geval. Haar wimpers zaten nog perfect! Ook deze mascara word makkelijk verwijderd met een reinigingsmelk zonder daarvoor hard te hoeven boenen.

Shop the Long Lash hier online

 

Conclusie van het team

Bij alle vier de mascara’s kloppen de claims. Ze zijn superfijn in gebruik en het team was ook blij verrast dat het makkelijk verwijderd kon worden. Vooral een longlasting mascara is vaak een hele poetsklus. De prijs-kwaliteitverhouding is redelijk netjes. Vaak betaal je wat meer voor producten die biologisch, plantaardig, dier- en milieuvriendelijk geproduceerd zijn.

Shop Inika mascara hier online” class=”vce-button”]Shop Inika mascara’s hier online[/button]

 

beautyjournaal shop

 

Lees ook