Milieuveilige bescherming maar ook kalmerend

03:40 - 02:12
luistertijd 03:40 - leestijd 02:12

We weten allemaal dat onze huid het eerste verdedigingsmechanisme is tegen externe invloeden van buitenaf, waaronder de invloed van de zon. Daarom is goede zonbescherming essentieel. Mardge Pascaud ontwikkelde een innovatief product dat niet alleen effectieve bescherming biedt, maar ook het milieu respecteert: de Sun Guard Stick – High Eco-40.

UV-stralen veroorzaken ook DNA schade, onthoudt dat

We weten natuurlijk dat zonlicht heel belangrijk is voor onze gezondheid, echter is overmatig in de volle zon verblijven niet goed voor je huid. De zon straalt niet alleen warmte en licht uit, maar bevat ook ultraviolette straling, waarvan UVA- en UVB-stralen de belangrijkste zijn. Deze stralen kunnen diep doordringen in jouw huid en daar schade veroorzaken, variërend van vroegtijdige veroudering en pigmentvlekken tot ernstigere problemen zoals zonnebrand, huidkanker en schade aan het DNA van jouw cellen.

Het is dus van vitaal belang om jouw huid te beschermen tegen deze schadelijke effecten, vooral gezien de toenemende zonkracht door factoren zoals klimaatverandering. De nieuwe Sun Guard Stick – High Eco-40 biedt een krachtige oplossing voor deze uitdagingen.

Veilige mineraal bescherming die ook kalmeert

Er zit een natuurlijk mineraal in, zinkoxide, dat niet alleen UV-stralen reflecteert, maar ook verkoelend werkt, jeuk minimaliseert, ontstekingen remt en jouw huid beschermt tegen branderigheid en irritatie. Dit maakt de stick ideaal voor gevoelige delen van jouw lichaam, zoals je neusbrug, wangen, oren, decolleté, schouders en niet te vergeten de hoofdhuid die vaak dunner is en dus gevoeliger voor de schadelijke invloed van de zon.”

Veilig voor koraalriffen en ander onderwaterleven

Pascaud heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Mardge ontwikkelt niet alleen producten die effectief zijn voor jou als persoon, maar ook vriendelijk voor het milieu. Door gebruik te maken van ZnO als filter, wordt onze stick geclassificeerd als “coral safe” of “reef safe”, wat betekent dat het geen schadelijke effecten heeft op koraalriffen en het onderwaterleven. Dus terwijl je jezelf beschermt, draag je ook bij aan de bescherming van onze oceaan.

Geformuleerd zonder water

Ook kijkt Mardge kritisch naar het watergebruik. De Sun Guard-stick is namelijk zonder water geformuleerd. En dat biedt overigens nog meer voordelen. Een watervrij product is niet alleen beter voor het milieu maar ook geconcentreerder in de samenstelling. Bacteriën gedijen in de aanwezigheid van water, omdat de SunGuard stick watervrij is, is ook geen irriterende conservering nodig. De zonnestick is ook heel geschikt voor de gevoelige huid, ook voor die van baby’s.

De Sun Guard Stick is parfumvrij, waterbestendig (en daardoor ideaal om te gebruiken bij allerlei activiteiten zoals zwemmen en sporten in de zon) en door de vorm makkelijk mee te nemen.

Heel goed, een korte ingrediëntenlijst

Zoals bij alle Pascaud-producten, is er een korte ingrediëntenlijst met alleen essentiële elementen. Dit zijn ze:

Lees ook