Wat een sensorische ervaring, en wat een resultaat!

07:57 - 04:46
luistertijd 07:57 - leestijd 04:46

Onze make-up artist Lydia le Loux heeft zich de afgelopen weken ondergedompeld in de wereld van het Zuid-Koreaanse merk Krx, met anti-aging producten voor thuisgebruik en aansluitend een bijzondere salonbehandeling waarbij Krx Medical Grade CO2 carboxy therapie gebruikt wordt. Voor een stralende teint en een daadwerkelijk voller huidaspect.

De producten en behandelingen van Krx genieten veel aandacht van schoonheidsspecialisten. Inmiddels werken al enkele honderden salons in Nederland met het merk, dat gedistribueerd wordt door Rianne Taal van Ernani Cosmetics.

Zuid-Korea, de bakermat

Zuid-Korea is een bakermat voor de ontwikkeling van moderne cosmeceuticals. Veel innovatie is de laatste decennia daar vandaan gekomen, en dat is nog steeds zo. Krx maakt gebruik van mn vegan en natuurlijke formules en is in het thuisland ook lid van de Korean Vegan Association. Er wordt geproduceerd onder wat bij ons bekend staat als strenge ISO-normen.

Volufiline, de volumegever

Een van de signatuur ingrediënten is wat Krx Volufiline noemt. Dit is overigens ontwikkeld door het Franse bedrijf Sederma. De Inci-naam is Sarsasapogenin, het is onderdeel van plantensaponine. In de medische wereld staat het plantensap bekend om ontstekingsremmende eigenschappen.

Voor cosmetica zijn andere eigenschappen geabstraheerd, en onder de naam Volufiline in de markt gebracht. De cocktail heeft de eigenschap om het huidvolume een boost te geven. Het wordt ook wel een natuurlijke filler genoemd. In detail kan het in staat zijn om de omslag van vetten in het vetweefsel beter vast te houden. Hierdoor kan de huid een voller aanzien krijgen.

Volufiline zit in alle vier producten van de Youth Plex lijn, die ik test. Ik ben erg benieuwd naar het effect. Door gewichtsverlies ben ik meer volume kwijt in mijn gezicht, en is mijn huidstevigheid minder geworden.

Ik test vier producten

Ik test vier weken lang vier producten uit de YouthPlex lijn: de Face Lift Cleansing Fluid, de Face Lift Toning Solution, het Face Lift Serum en de Face Lift Cream. Heel prettig is dat alle producten in een pompflacon zitten.

Een mooie combinatie van ingrediënten in alle 4 producten

Naast het gepatenteerde ingrediënt Volufiline lees ik dat er ook Squaleen in de producten zit, dat niet alleen mooie hydraterende maar ook zeer kalmerende eigenschappen heeft. Het minimaliseren van ontstekinkjes is altijd zinvol aangezien ze in elke verouderende huid aanwezig zijn.

Ook Ceramide 3 is een mooie stof om de huidbarrière te beschermen tegen vochtverlies door aanvulling met deze vetstof. Acetyl Hexapeptide-8 (Argireline) is ’s werelds meest bekende huid ontspannende stof waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar kunnen worden.

Arginine is top om de productie van collageen te ondersteunen. Tot slot wordt er ook gebruik gemaakt van een gecombineerde mix van 6 peptiden. Ze helpen het huidoppervlak een gladder aanzien te geven.

Serum massage

De cleanser en de lotion zijn zacht en verfrissend, en drogen mijn huid niet uit. Het serum trekt goed in mijn huid en voelt zelfs wat stroef aan. Dit is prettig omdat ik mezelf momenteel ook gezichtsmassages geef zoals ik het onlangs leerde van massage expert Inge Deceuninck van de Natural Facelifting Academy. Leuk detail: Inge traint ook de schoonheidsspecialisten die met Krx werken.

De cream is een heerlijke romige substantie die mijn huid mooi zacht maakt en bovendien een fijne basis geeft voor mijn foundation.

Heel fijn gevoed gevoel

Na 3 weken merk ik dat mijn huid wat egaler, voller, romiger oogt. ‘Gezonder’, zegt mijn man. Fijne lijntjes zijn wat zachter. Het is fijn om te horen, en ook zelf te ervaren.

Tijd voor de Krx Medical Grade CO2 carboxy facial!

Ik word verwend, want ik krijg tussentijds ook nog een salonbehandeling met de Krx Medical Grade Carboxytherapie. Het resultaat is verbluffend, dat ga je straks zien.

Maar eerst……wat is Krx Medical Grade Carboxy therapie?

Bij carboxytherapie wordt kooldioxidegas CO2 in de huid gedrukt om de bloedcirculatie te verbeteren en daarmee ook de celstofwisseling. Het is een onzichtbaar, geurloos gas dat we constant inademen maar ook weer vrijgeven tijdens de ademhaling. Hoe hoger de kwaliteit van het gebruikte gas, hoe mooier en meer zichtbaar zijn de effecten. Ik krijg de Krx Medical Grade Carboxy: 70.000 PPM-partikels/parts per miljoen. Dit is ook meteen de allerhoogst beschikbaar carboxinatiegraad.

De impact van CO2 carboxy

De belofte is dat de huid na een behandeling al direct frisser, gladder en elastischer zal ogen. Ook roodheid zal minder aanwezig zijn. De behandeling kan eindeloos gecombineerd worden met bindweefselmassage, microneedling, radiofrequentie therapie, mesotherapie cold plasma en LED-licht. Je hebt geen downtime.

Mijn Krx CO2 -Carboxytherapie salonbehandeling

Mijn facial vindt plaats bij Skin Improvement Helène Springer in Leiden. Een salon als een gezellige huiskamer. Ik voel me gelijk thuis bij Helène die een absolute vakvrouw is.

Eerst bindweefselen om de huid ‘aan’ te zetten

Voorafgaand krijg ik eerst een heerlijke bindweefselmassage. Helene masseert heel goed, met handschoentjes aan. Ze heeft haar bindweefseltechnieken bij hannah geleerd, die bindweefselmassage ooit in Nederland op de kaart heeft gezet. De massage is perfect, niet pijnlijk. Het is ontspannen maar ook effectief. Mijn huid is lekker doorbloed en oogt al wat voller.

Duizenden bubbeltjes op mijn huid

Dan volgt het Carboxy masker. De speciale Krx Carboxy gel wordt in een dikke laag op mijn huid aangebracht. Daar overheen gaat een speciaal masker dat de gel activeert. De gel produceert ontelbare CO2 gas bubbeltjes die op de huid uiteenspatten. Het speciale masker met oa. citroenzuur voorkomt dat het gas verdampt en zorgt ervoor dat de CO2 direct de huid in gaat. Eenmaal in de huid wordt de CO2 omgezet in zuurstof. Dit heet in mooie termen het ‘Bohr’effect.

Als Helène stevig op het masker drukt, voel ik de activiteit nog meer toenemen. Het is een apart gevoel. Het duurt overigens niet lang.

Wat een resultaat!

Als het uitgewerkt is wordt de gel verwijderd en krijg ik een kalmerende crème op mijn gezicht. De hele behandeling duurt een uur, het resultaat is verbluffend. Mijn huid is glad, strak en vooral de verticale lijnen in mijn wangen zijn zo goed als niet te zien, gladgestreken. Het is een instant lift.

Dit effect houdt ook echt een aantal dagen aan. Als je het als kuur doet eens per week of eens per 2 weken, kun je er nog veel langer van genieten.

Het effect van Carboxy therapie werkt cumulatief. Dit betekent dat bij elke opeenvolgende behandeling de resultaten beter worden dan de keer ervoor.

Mijn resultaten op de voor- en nafoto’s spreken voor zich he;-) Deze Carboxy behandeling is een geweldige instant resultaat behandeling. Daarom ook heel populair onder celebrities voor een belangrijk event, rode loper moment. Het effect houdt zeker een aantal dagen aan. Voor een langduriger resultaat is het dus aan te raden een kuur te doen. Ik ben ook nu na zes weken nog heel tevreden over de producten voor thuisgebruik. Mijn huid oogt echt gezonder, stralender, en goed doorvoed – gehydrateerd.

Heb ik je hebberig gemaakt? Via deze salonlocator vind je een behandeladres in jouw buurt. Wil je je nog meer inlezen in het merk Krx, bezoek dan de internationale website.

Lees meer reviews van Lydia:

Lees ook